Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επικίνδυνη η πώληση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, προειδοποιούν οι γιατροί
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ φαρμακοποιών και γιατρών για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ευρείας χρήσης.(02 Απρ. 2013-http://health.in.gr/)

Ψυχολογια Προληψη Ενημερωση


Στις ουρές της ντροπής: Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Στις υπηρεσίες του Δημοσίου οι Ελληνες αναστενάζουν. «ΤΑ ΝΕΑ» πήγαν εκεί όπου η ταλαιπωρία βασιλεύει, στις καθημερινές οδύσσειες: εφορίες, νοσοκομεία, τα περίφημα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που έως τώρα έχουν εγκλωβίσει στον γραφειοκρατικό τους λαβύρινθο πάνω από 60.000 ανθρώπους. Στο πρώτο αυτό ρεπορτάζ της σειράς που εγκαινιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» καταγράφεται η απίστευτη ταλαιπωρία των πιο αδύναμων πολιτών, εκείνων που αντιμετωπίζουν ειδικές ανάγκες, στα ΚΕΠΑ.
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚ. ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΜΕΑ

https://docs.google.com/file/d/0BzO2FLeHTe3GZG4tZy1nRnFNdnc/edit?pli=1

Θέμα: «Έγκριση του Θετικού Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων της παρ.1α, αρ.12 του ν.3816/2010)».

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. οικ. 29311/26-3-2013 (ΦΕΚ 692/Β΄/26-3-2013) Υπουργική Απόφαση .
Σας ενημερώνουμε ότι με την ανωτέρω σχετική υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε ο Θετικός Κατάλογος Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων του άρθρου 12, παρ.1 εδάφιο α του Ν.3816/2010. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας υπουργικής απόφασης, καταργείται η  υπ’ αριθμ. 110708/16-11-2012 (ΦΕΚ 3047/Β΄/16-11-12) Υ.Α., όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. ΓΠοικ.112470/28-11-12 (ΦΕΚ Β΄/3165) υπουργική απόφαση.
Επισημαίνουμε ότι σε κάθε θεραπευτική κατηγορία του καταλόγου έχει ορισθεί Τιμή Αναφοράς, η οποία αποτελεί την Τιμή Αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ όλων των προϊόντων της  κατηγορίας και χαρακτηρίζεται Ασφαλιστική Τιμή.
Σύμφωνα με την ανωτέρω υπουργική απόφαση, μεταξύ των φαρμακευτικών σκευασμάτων της δραστικής ουσίας -και της συγκεκριμένης περιεκτικότητας- που έχει συνταγογραφηθεί, ο φαρμακοποιός οφείλει να χορηγεί εκείνο, η λιανική τιμή του οποίου συμπίπτει με την ασφαλιστική τιμή του και είναι το φθηνότερο.
Σε περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί φαρμακευτικό σκεύασμα η λιανική τιμή του οποίου είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική, η προκύπτουσα διαφορά επιμερίζεται κατά 50% στην ασθενή και κατά 50% στον ΕΟΠΥΥ.
Η ημερομηνία εφαρμογής της εν λόγω απόφασης είναι 26-03-2013.
Θέμα: «Σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους που χορηγούνται
αποκλειστικά από Νοσοκομεία και Ιδ. Κλινικές άνω των 60 κλινών, τα οποία
περιλαμβάνονται στο Παράρτημα 1α της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α) / οικ. 13833 (ΦΕΚ
235/Β΄/07-02-2013) Υ.Α.».

Απογραφη ΑΜΚΑ ΑΦΜ συνταξιούχων στο idika.gr

Ενεργοποίηση της νέας υπηρεσίας για την απογραφή και την συμπλήρωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για τους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων.
Η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε θέτει σε εφαρμογή από σήμερα το απόγευμα στο idika.gr τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία «Απογραφή και Συμπλήρωση κενών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ», με σκοπό την διευκόλυνση των συνταξιούχων και δικαιούχων μερισμάτων.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Πληρωμή για τις παρακλινικές εξετάσεις σε νοσοκομεία παρεμβαση απο τον ΙΝΚΑ

Kαταγγελίες από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δηλώνει έχει δεχθεί το ΙΝΚΑ, οι οποίοι υποχρεώνονται σε πληρωμή για τις παρακλινικές εξετάσεις σε κρατικά νοσοκομεία, και μολονότι είχαν παραπεμπτικό από τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν αποζημιώθηκαν από τον οργανισμό με την αιτιολογία -εκ των υστέρων- ότι οι εξετάσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στον κρατικό τιμοκατάλογο.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Nα σταματήσει η διοίκηση του Αιγινητείου να διώχνει ασθενείς, επειδή έχουν βιβλιάριο απορίας ή επειδή είναι ανασφάλιστοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣ ΟΚΟΜΕΙΟ. Το νοσοκομείο επιχείρηση σκοτώνει!

Πέρασε τροπολογία για το σχέδιο "Αθηνά" στη Βουλή με 148 "ναι" - Διαμαρτυρία φοιτητών

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων, αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά»).

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού


Kαταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Ιανουαρίο – Φεβρουάριο 2013

Επιχορήγηση Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013 με ποσό 120.471.749,19 € προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013

Οδηγίες Χορήγησης του ΕΟΠΥΥ & Πίνακας χορηγουμένων ορθοπαιδικών ειδών, μηχανημάτων αποκατάστασης, τεχνητών μελών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Της συμμετοχής ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ οι ασφαλισμένοι που κρίθηκαν από τις Ειδικές Επιτροπές (ΚΕΠΑ), ή άλλες Υγ/κές Επιτροπές που αποδεικνύουν την πάθηση παραπληγία-τετραπληγία ΚΑΙ οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας, ΜΟΝΟ για τη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων, τεχνητών μελών, ορθοπαιδικών μηχανημάτων και ορθοπαιδικών βοηθημάτων
http://www.disabled.gr/lib/?p=49320

πανελλήνιος σύλλογος παραπληγικών πασπα

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ……. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Νέο Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Παπαγεωργόπουλο, συνάντησαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί με Αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Κ.Α.

Μ ε τη μορφή διαμαρτυρίας ζητήσαμε να διορθωθούν άμεσα αποφάσεις που έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στους Βαριά Κινητικά Αναπήρους, και αφορούν τη μεγάλη μείωση στα Αναπηρικά Βοηθήματα, ( καρότσια , μαξιλάρια κλπ), τη συνέχιση των φυσικοθεραπειών τουλάχιστον με το προηγούμενο καθεστώς, τη συνέχιση της μηδενικής συμμετοχής σε φάρμακα κηδεμόνες και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και την εξακολούθηση χορήγησης επιδομάτων και συντάξεων, σε όσους αναμένουν αποφάσεις από τα Κ.Ε.Π.Α.

Ο Πρόεδρος ζητώντας πίστωση χρόνου για να μας απαντήσει, τόνισε ιδιαίτερα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αυτό το διάστημα.

Μετά τη συνάντηση αυτή επακολούθησε σειρά και επομένων συναντήσεων στις οποίες μετά από συντονισμένες ενέργειες, πετύχαμε τη μηδενική συμμετοχή μας στα φάρμακα και τους κηδεμόνες, και σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ως εκ’ τούτου είναι ένα ζητήματα το οποίο χρήζουν από εμάς στενής παρακολούθησης, μια και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την υγεία και τη ποιότητα ζωής των μελών που εκπροσωπούμε.
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν, σε επιστημονική εκδήλωση του Νευρολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «΄Αγιος Ανδρέας», το προσεχές διάστημα, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και νέα φάρμακα, τα οποία θα έχουν μορφή χαπιών, ώστε η χορήγησή τους να γίνεται από το στόμα και όχι με ενέσιμη μορφή.

Εξαγώγιμη αλληλεγγύη από τη Δυτική Ελλάδα σε όλη την Ελλάδα