Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 6.00 μ. μ.  στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα τηλ. 2610279856

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6.00-6.30        Προσέλευση-Καφές
6.30-7.00         Χαιρετισμοί-Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα  Πολλαπλής Σκλήρυνσης 2015 με Θέμα: «Πρόσβαση και Ίσες ευκαιρίες  στα ΑμΣΚΠ»
                       Μαργαρίτα Καραγιώργου-Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
7.00-7.15         « Μεγαλώνοντας με τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας»
                        Θεώνη Ρετσίκαλη, μέλος της ΕΕΑΣΚΠ
7.15-7.30 «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα-Πρόγραμμα "Είμαστε Όλοι Πολίτες"»
                         Δήμητρα Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος  ΕΕΑΣΚΠ
7.30-8.00    «Θεραπευτικοί στόχοι στην Πολλαπλή Σκλήρυνση»
                       Ιωάννης Ελλούλ, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας    Πανεπιστημίου Πατρών
8.00 -8.30       Ερωτήσεις-Συζήτηση
8.30                 Ελαφρύ δείπνο
Συντονισμός :   Σοφία Αττάρτ, Κοινωνική Λειτουργός ΕΕΑΣΚΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ–ΑΙΓΙΟΥ και ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ 2014


ΘΕΜΑ: Η ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ 2015
 
Η ΕΕΑΣΚΠ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015  λειτούργησε στην Πλ. Συντριβανίου στο Αγρίνιο, στην Πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο  και στην Κεντρ. Πλατεία Αγ, Αθανασίου στην Αμαλιάδα, από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ., καθώς και στην Πλ. Γεωργίου στην Πάτρα από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ. , ενημερωτικά περίπτερα ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού και των φορέων της Πολιτείας για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ στην καθημερινότητά τους.
 Μέλη και εθελοντές διαμοίρασαν έντυπο υλικό για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ σε όλους τους διερχόμενους στις Πλατείες, στους Πεζόδρομους και στις κεντρικές οδούς των παραπάνω πόλεων.
Στην έδρα της ΕΕΑΣΚΠ πραγματοποιηθήκαν ποικίλες δράσεις, με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» με: Παιδική χορωδία, με το σχηματισμό ηλιοτροπίου πάνω στην πλατεία Γεωργίου με χαρτόνια που περιείχαν μηνύματα , με το φύτεμα σπόρων λουλουδιών σε γλαστράκια τα οποία  διανεμήθηκαν  από τα παιδιά στον κόσμο στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσδίδοντας  μια χαρούμενη νότα στην ατμόσφαιρα της πλατείας.
Το απόγευμα έγινε διανομή μπαλονιών με το λογότυπο της παγκόσμιας ημέρας ΣΚΠ καθώς και λουλουδιών στον κόσμο.
Στο κλείσιμο των δράσεων σχηματίστηκε ημικύκλιο με «ανθρώπινη αλυσίδα» κρατώντας χαρτόνια με το κοινωνικό μήνυμα «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» , ζωγραφίστηκαν ηλιοτρόπια στα χέρια όλων και απελευθερώθηκαν τα μπαλόνια στον ουρανό της πόλης των Πατρών με ενεργή συμμετοχή Αμ ΣΚΠ, εθελοντών, φίλων. φοιτητών  του ΤΕΙ Πάτρας και κοινού.
 
 Το περίπτερο ενημέρωσης Πατρών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντώνης Χαροκόπος, η επίτιμη Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ευγενία Αρβανίτη, ο Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π. ¨Άγ. Ανδρέας¨ κ. Νίκος Μακρής, η Πρόεδρος του ¨Άλμα Ζωής» κα Λιολιώ Κολυπέρα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» κα Τασία Παπαϊωάννου, η ταμίας του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα  Αδαμαντία Δημοπούλου και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι, καθώς και  πολλά μέλη- εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Αμαλιάδας και το Δ.Σ. τους ευχαριστεί για την παραχώρηση των ειδικών χώρων  ενημέρωσης και την πολύτιμη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.
Επίσης ευχαριστεί πολύ όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δράσεων της ΕΕΑΣΚΠ, οι οποίοι είναι : η Φαρμακευτική Εταιρία Novartis, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, η Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα-Είμαστε όλοι πολίτες / Ίδρυμα Μποδοσάκη, τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση», το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας/ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, η Λούξ- Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, το Μπουκέτο Μπαλόνια, ο Παπουτσιδάκης , η Γεωπονική Αχαΐας Μπάρμπας Σωτήρης και ο Ζωγράφος Δημήτριος Βούρτσης.
Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και τη στήριξη όλων όσων παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και συγχαίρει την ομάδα μελών και εθελοντών του Σωματείου που παρευρέθηκαν στο Αγρίνιο, στην Αμαλιάδα, στο Αίγιο και στην έδρα  την Πάτρα για την επιτυχία των εκδηλώσεων και δίνει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα μέλη πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση, γιατί κατάφεραν με αλληλεγγύη , δύναμη και χαμόγελο να μεταδώσουν την ελπίδα και το μήνυμα ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν σημαίνει το τέλος για όλα τα όνειρα στη ζωή.
 
Τέλος το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ εύχεται  Χρόνια Πολλά με Υγεία και καλή Δύναμη σε όλους.
 
Με εκτίμηση                                                                                                                                                  Το Δ.Σ.