Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Google Glass – Το επόμενο βήμα στην Υποστηρικτική Τεχνολογία!

Νέες πληροφορίες δημοσίευσε η Google σχετικά με τα πολυαναμενόμενα «έξυπνα γυαλιά» της. Η εταιρεία ανέβασε στις 20 Φεβρουαρίου ένα YouTube video που δείχνει τα Google Glass στην πράξη! Στο video παρουσιάζεται και το interface που εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο εκείνου που φοράει τα γυαλιά. Τα γυαλιά ήδη είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ σε προγραμματιστές, δημιουργούς λογισμικού και tech-maniacs για δοκιμές!

Ρύθμιση δανείων μόνο για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ


-Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι η κυβέρνηση συζητά σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, προερχόμενο από μείωση του εισοδήματος τους κατά 35% από 1.1.2010.

Επιπλέον, θα αφορά σε ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

ΙΚΑ: Το καθεστώς για άνδρες - γυναίκες

Διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους άνδρες και τις γυναίκες που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και θέλουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα καταβάλει τις συντάξεις μηνός Μαρτίου στις 27 Φεβρουαρίου 2013 σε όλους τους δικαιούχους.

Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και το επίδομα παραπληγίας μηνός Μαρτίου 2013, καθώς και τα αναδρομικά ποσά μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τα οποία έχουν επιμεριστεί σε 12μηνη βάση, προσαυξάνοντας το μηνιαίο ποσό του επιδόματος.

Νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις στο Δημόσιο

Με το νομοσχέδιο καθιερώνεται η καταβολή του 50% του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφερε ο υπάλληλος κατά το χρόνο της αποχώρησής του από την Υπηρεσία, την επομένη της εξόδου του από την ενεργό υπηρεσία.

Το ποσοστό αυξάνεται στο 60% εάν ο υπάλληλος είναι γονέας 3 τέκνων και άνω ή γονέας τέκνου με αναπηρία ή προστάτης μέλους της οικογένειας με αναπηρία.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό ο υπάλληλος αμέσως μετά την έξοδό του από την υπηρεσία, (εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής του, θα λαμβάνει προκαταβολή έναντι της σύνταξής του για διάστημα 8 μηνών κατ’ ανώτατο όριο.
Μικροτσίπ χαρίζει όραση
Προσφέρει μερική αποκατάστασή της σε ασθενείς με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια

http://www.tovima.gr/science/ 

[Description] 24ωρη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και των φορέων μελών της στο Υπουργείο Οικονομικών! Ζητάμε λύσεις εδώ & τώρα!

Πηγή https://www.facebook.com/events/ 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών σε συνεδρίαση τους αποφάσισαν να διοργανώσουν μαζική πανελλαδική αγωνιστική κινητοποίηση την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Oικονομικών.

Καλούμε τα μέλη τους, φίλους μας και κάθε πολίτη σε προσυγκέντρωση την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του συνδέσμου μας, Βερανζέρου 31 και Σωκράτους στην Ομόνοια, από όπου θα ξεκινήσει πορείά προς το υπουργείο Οικονομικών, Μητροπόλεως και Νίκης. Σκοπός και στόχος της κινητοποίησης αυτής είναι να συναντήσουμε τον υπουργό Οικονομικών και να αποσπάσουμε άμεση δέσμευση για την επίλυση τον πιο κάτω αιτημάτων:

1- Στήριξη τον εργαζόμενων τυφλών και του εισοδήματός τους που έχει δραματικά μειωθεί με όλες τις περικοπές από το 2010 ως σήμερα.

2 Επέκταση εξαίρεσης από τις περικοπές του τελευταίου μνημονίου και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.

3 Λήψη ουσιαστικών μέτρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους άνεργους τυφλούς.

Η αγωνιστική κινητοποίηση αυτή απαιτεί την μαζική συμμετοχή και στήριξη όλων μας. Η απόφαση της ομοσπονδίας και τον φορέων μελών της είναι να παραμείνουμε έξω από το υπουργείο για ένα 24ωρο μαχόμενοι! Να μην αποχωρίσουμε με άδεια χέρια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις! Να δώσουμε τέλος στην παρελκυστική πολιτική του υπουργείου, στην διγλωσσία της κυβέρνησης και στα σκοτεινά σενάρια για νέα, πιο επώδυνα μέτρα.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ "ΠΑΤΡΙΝΙΣΤΑΣ' !

Οι Patrinistas ολοκλήρωσαν χθες Τετάρτη 20/2 την δράση τους για την Κιβωτό της Αγάπης που περιλάμβανε:

1. Την συγκέντρωση ειδών που χρειαζόταν η Κιβωτός το Σάββατο 2-2-2012 στον πεζόδρομο (Ρήγα Φεραίου & Παντανάσσης)

2. Την δημιουργική απασχόληση των παιδιών την Κυριακή 17/2 , με την γνωστή συγγραφέα κ. Άννα Δενδρινού , η οποία κράτησε συντροφιά στα παιδάκια με παιγνίδι και μουσική!

3. Την ίδια Κυριακή άρχισαν οι ζωγράφοι μας κ. Ελευθερία Αλεξανδράτου , Γιώργος Σταματόπουλος και Νίκος Κωτσάκης , να μεταμορφώνουν τους άδειους τοίχους σε ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής και οι Patrinistas βοηθούσαν με καλλιτεχνική διάθεση και κέφι. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε χθες με το τελικό αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
Tην συγγραφέα κ. Άννα Δενδρινού
Τους ζωγράφους κ. Ελευθερία Αλεξανδράτου, Γιώργο Σταματόπουλο και Νίκο Κωτσάκη , οι οποίοι οχι μόνο αφιλοκερδώς αλλά και με δικά τους υλικά και έξοδα συμμετείχαν στην δράση μας
Τους μαθητές του 5ου Λυκείου με την καθηγητριά τους κ. Σοφία Σιδέρη που προσήλθαν για βοήθεια και τέλος
Τους συμπολίτες μας που συνεισέφεραν από το υστέρημα τους

Θα συνεχίσουμε, στηριγμένοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και στην δική σας βοήθεια. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

«Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού»

Παρακαλούμε πολύ να μην μας φέρνεται φάρμακα τα οποία είτε έχουν λήξει, είτε λήγουν τον ίδιο μήνα που θέλετε να μας τα παραδώστε. Το ιατρείο μας ΔΕΝ δίνει ληγμένα φάρμακα σε κανέναν από τους ασθενείς του και αναγκαζόμαστε να ανακυκλώσουμε όλα τα ληγμένα φάρμακα, πράγμα που δημιουργεί μεγάλο επιπρόσθετο όγκο δουλειάς.

Παράλληλα έχουμε πάντα ανάγκη από εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και φαρμακοποιούς .

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν δεχόμαστε χρηματική βοήθεια για προφανείς λόγους. Η βοήθεια που μπορούμε να δεχτούμε είναι μόνο σε είδος και υπηρεσίες. Ελπίζουμε για την κατανόηση σας για αυτόν τον πολύ σημαντικό κανόνα λειτουργίας του ιατρείου μας.

Παρακαλούμε να μην φέρνετε στο ιατρείο παιδικά καροτσάκια / καρεκλάκια / πάρκα και ρούχα ενηλίκων.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο … ΕΦΙΚΤΟ!

Τροποποιήσεις στη συμμετοχή ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ έγιναν αλλαγές σε διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης (ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/2012) σχετικά με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων. Διαβάστε αναλυτικά:

Αθήνα, 14-2-2013
Αρ. Πρωτ.: οικ.6774
Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης – Δ/νση: Φαρμάκου – Τμήμα Διαχείρισης Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ – Πληροφορίες: Ν.Οικονόμος – Τηλ: 2106871755, Fax: 2106871792, E-mail: d6@eopyy.gov.gr
ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων»

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ.ΔΥΓ3(α) /οικ.4146 (ΦΕΚ 43/15 Ιανουαρίου 2013) ορίστηκε ότι:

Α) Μετά το πρώτο εδάφιο που ακολουθεί την υποπερίπτωση 19 της περίπτωσης Β της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/2012 κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται εδάφιο ως εξής:
Ειδικά για τους πάσχοντες από τις παθήσεις της υποπερίπτωσης 4 της περίπτωσης Β (Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία) η μηδενική συμμετοχή αφορά και τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν την αντιμετώπιση των διαταραχών, επιπλοκών και προβλημάτων υγείας που δύνανται να προκύψουν συνεπεία των ανωτέρω συγκεκριμένων παθήσεων και που είναι επιστημονικά συνδεδεμένα με αυτές και εφόσον τούτο αποδεικνύεται από σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Β) Το δεύτερο εδάφιο που ακολουθεί την υποπερίπτωση 19 της περίπτωσης Β της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/2012 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β’ 2883) τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για όλα τα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι ασθενείς τελικού σταδίου γρόνιας νεφρικής νόσου σε εζωνεφρική κάθαρση, καθώς και οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί.

Προτάσεις Ε.Σ.Α.μεΑ. για την τροποποίηση και βελτίωση του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των εκπροσώπων της με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Ελ. Παπαγεωργόπουλο στις 20 Φεβρουαρίου, δημοσιοποιεί την ατζέντα των οριζόντιων και κάθετων αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
http://www.esaea.gr

Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας ποιούς αφορά :

Χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας, αξιοποιώντας μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Η προϋπόθεση για σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας είναι τα έτη ασφάλισης να κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση από 20 έως 37, με ιδιαίτερα ευνοημένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.

«Πιστοποίηση Ασθενείας για Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ»

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων από τις Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ σχετικά με την δυνατότητα των ιατρών των Μονάδων Υγείας ΕΟΠΥΥ να χορηγούν σε ασφαλισμένους, Ιατρικές Γνωματεύσεις που αφορούν την ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς προκειμένου να αιτηθούν ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 4 ΦΕΚ 94/Β΄/23.1.13 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, προστίθεται παράγραφος 8 στο άρθρο 3 της υπ’ αριθ. πρωτ. Δ5 ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.2010(ΦΕΚ Β΄1403/6.9.2010) υπουργικής απόφασης και ισχύει όπωςαυτή τροποποιήθηκε. Συγκεκριμένα αναφέρεται:
 -ειδικά για την κατηγορία ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για την υποβολή των αιτήσεων, οι αιτούντες ΚΟΤ οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον των άλλων τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς.

Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω Ιατρικές Γνωματεύσεις/βεβαιώσεις αφορούν πιστοποίηση ασθενείας και δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τον θεράποντα ιατρό και το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας του έχει συνάφεια, αφορά την παρούσα κατάσταση του ασφαλισμένου, όπως αυτή προκύπτει από τα ευρήματα του Βιβλιάριου Ασθενείας, τις Εργαστηριακές Εξετάσεις και την κλινική εξέταση.

Επισημαίνεται ότι ο Ιατρός δύναται να παραπέμψει τον ασφαλισμένο σε Νοσοκομείο όταν κρίνει ότι δεν δύναται να εξυπηρετηθεί εντός των δυνατοτήτων του Οργανισμού.
Η ιατρική Γνωμάτευση χορηγείται κατόπιν έγγραφης αιτήσεως του ασφαλισμένου στην οποία αναφέρεται το όνομά του και ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται η Ιατρική Γνωμάτευση.

Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας ποιούς αφορά :

Χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας, αξιοποιώντας μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Η προϋπόθεση για σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας είναι τα έτη ασφάλισης να κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση από 20 έως 37, με ιδιαίτερα ευνοημένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983. http://www.newsitamea.gr

Εισιτήριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από το Φεβρουάριο και εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 200.000 πολίτες που είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι και θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής φροντίδας από το ΕΣΥ, για τα επόμενα δύο χρόνια.
http://gr.news.yahoo.com 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

σχετικά με την πρόσβαση των «ευάλωτων» ομάδων στην περίθαλψη
(2013-2016)

"... Επίσης υπάρχουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα ρητορικής μίσους, πρακτικών εκφοβισμού και επιθέσεων κατά ατόμων με αναπηρίες, προβλήματα ψυχικής υγείας και άλλες ευάλωτες ομάδες όπως οι μετανάστες (χωρίς έγγραφα) και οι Ρομά, άτομα των οποίων η περίθαλψη θεωρείται «οικονομικά ασύμφορη». Η στάση αυτή προωθείται και από ορισμένα πολιτικά κινήματα και μέσα ενημέρωσης και αρθρώνεται ως πολιτικός λόγος. ∆εν θα πρέπει να μένουμε αδιάφοροι έναντι συμπεριφορών που εισάγουν διακρίσεις, τόσο για την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των ατόμων που δέχονται τις επιθέσεις όσο και των ατόμων που εργάζονται με αυτά..."
http://www.europarl.europa.eu
http://www.facebook.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00π.μ-9.00μ.μ.  εκτός αργιών   και  Σ/Κ, στην έδρα του :
 Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ      
Τηλ. – Faχ : 2610422655                        
e-mail: eenosims@yahoo.gr
Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΕΑΣΚΠ

  -   Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Ενημερωτική εκδήλωση επιστημονικού χαρακτήρα, με θέμα : ¨Η ζωή με ΣΚΠ¨, στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30 μ. μ. , στο ξενοδοχείο Imperial.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει Ομιλία και Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, Χαιρετισμός Επισήμων και θα συνεχίσει με Επιστημονική Ενημέρωση από τον Νευρολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπίσσα με θέμα : «ΣΚΠ- Νεώτερα δεδομένα», την Φυσικοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Κολοβού με θέμα : «Φυσικοθεραπευτική στρατηγική στη ΣΚΠ και Υδροθεραπεία» και την Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Προπτυχιακή στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Κορακά με θέμα : «Η ΣΚΠ σε μέλος της Οικογένειας και οι επιπτώσεις της».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Γραφείο Συντονισμού και Ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων : Μαβίλη 12, Τηλ. 2641024198  Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ. 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.6974349109

-Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Εκδήλωση ψυχαγωγικού χαρακτήρα και διοργανώνει τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα έναρξης 9.00 μ.μ., στο  κέντρο «ΑΚΤΑΙΟΝ» στην Παραλία Πατρών , με πλούσια λαχειοφόρο αγορά.
Τιμή πρόσκλησης 20 € (περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και λαχνό λαχειοφόρου αγοράς)
και θα διατίθεται και εντός του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

  -  Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, στη διεύθυνση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ¨Η Ελπίδα¨:  Μαβίλη 12 στο Αγρίνιο Τηλ.: 2641024198.Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ : η κ. Μαρία Κορακά Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας, Τηλ. : 6974349109  και η κ. Κωνσταντίνα Ιωακείμ Νοσηλεύτρια, Τηλ. :6984713332
Ετοιμάζεται παρόμοιο Γραφείο Ενημέρωσης στον Πύργο για το συντονισμό των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Ν. Ηλείας.                                                                                   

-  Λειτουργεί  η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γιώργου Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, κάθε  Πέμπτη 4μ.μ.-5 μ. μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών και ξεκινά παρόμοια ομάδα στήριξης μελών στο Αγρίνιο με την εποπτεία της Ψυχολόγου κ. Κορακά Μαρίας στο γραφείο της.

-  Λειτουργεί η ομάδα επισκέψεων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι  με υπεύθυνη την Αντιπρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ρούλα Λαζανά, με ομάδα ειδικών Κοινωνικών Λειτουργών και Νοσηλευτριών, σε μέλη που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων.

-  Η ΕΕΑΣΚΠ έχει συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ατομική συνεδρίασε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης υπάρχει εκπτωτική προσφορά από ειδική Παθολόγο, Διατροφολόγο-Λιπιδιολόγο για τα μέλη .

-    Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία  ήδη δόθηκαν από το γραφείο μας στους δικαιούχους του έτους 2012. Για τη χρονιά 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, με υπεύθυνη την Ταμία της ΕΕΑΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή από το μήνα Μάρτιο.

-   Το περιοδικό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» της Ομοσπονδίας μας, όπου υπάρχει και σελίδα του Σωματείου μας με τα δικά μας νέα, στέλνεται ΔΩΡΕΑΝ σε μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που το ζήτησαν, επίσης δίνεται και στο γραφείο του Σωματείου στις ώρες λειτουργίας του, καθώς στέλνεται και ηλεκτρονικά,  σε όσους έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail.

 -    Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους, αν τους περισσεύουν φάρμακα (όπως ιντερφερόνες και άλλα), να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών.


-    Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.



ΚΕΠΑ-Κατηγορίες Επιδομάτων-Δικαολογητικά και διαδικασία

Από 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους. Σύμφωνα με τον Νόμο 3863 του 2010 δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

Έργο των Υγειονομικών Επιτροπών (του ΚΕ.Π.Α.) είναι:
  • Ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας.
  • Ο χαρακτηρισμός ατόμων ως ΑμεΑ.
  • Ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται από την πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.
Κατηγορίες επιδομάτων
Βαριάς Αναπηρίας
Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης (Β.Ν.Κ.)
Εγκεφαλικής Παράλυσης (Σπαστικών)
Κώφωσης (Κωφαλαλίας)
Κίνησης
Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων
Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων ασφαλισμένων Δημοσίου
Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας / συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης – Σ.Ε.Α.Α.
Τυφλότητας
Νόσου του Χάνσεν
Απροστάτευτων Ανηλίκων
Ομογενών
Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ
Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων) ….

Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος πολίτης να εξετασθεί από Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. πρέπει να συμπληρώσει σχετική αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες. Το έντυπο αίτησης, άλλες συμπληρωματικές οδηγίες για την διαδικασία κατάθεσης αίτησης, (απαιτούμενα δικαιολογητικά και άλλες γενικές πληροφορίες) καθώς και τις διευθύνσεις, που βρίσκονται οι γραμματείες ΚΕΠΑ, που λειτουργούν σε όλη την χώρα θα βρείτε στα αρχεία που ακολουθούν.

Στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ εξετάζονται:
  • Νέες υποθέσεις, όπου για πρώτη φορά κρίνονται οι ενδιαφερόμενοι από Επιτροπές Αναπηρίας.
  • Εκκρεμείς υποθέσεις, όπου ήδη έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά αλλά δεν πραγματοποιήθηκε εξέταση μέχρι 31/8/2011 και δεν έχει εκδοθεί Γνωμάτευση.
  • Εκκρεμείς υποθέσεις, όπου έχει αποσταλεί από τον ασφαλιστικό φορέα ο σχετικός φάκελος προς την Υγειονομική Επιτροπή αλλά δεν διεκπεραιώθηκε η εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή. (πχ παρατάσεις συντάξεων Αναπηρίας).
  1. Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να υποβάλει απαραίτητα Αίτηση Αξιολόγησης, με όλα τα Δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές οδηγίες, σε μία από τις 45 Γραμματείες ΚΕ.Π.Α της επιλογής του.
  2. Εφόσον τα Δικαιολογητικά του (Φάκελος) κριθούν από Ιατρό Προελέγχου ως πλήρη, γίνεται η κατάθεση Αίτησης και παραλαμβάνει Αποδεικτικό κατάθεσης Αίτησης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν παραλαμβάνεται η Αίτηση από την Γραμματεία ΚΕ.Π.Α και επιστρέφονται όλα τα Δικαιολογητικά. Ο Ιατρός Προελέγχου υποδεικνύει στον αιτούντα τα απαιτούμενα Δικαιολογητικά.
  3. Ενημερώνεται από την Κεντρική Γραμματεία ΚΕ.Π.Α, μέσω Ταχυδρομείου (πρόσκληση) για την ημερομηνία και ώρα προσέλευσης του στην Υγειονομική Επιτροπή.
  4. Μετά λίγες ημέρες παραλαμβάνει από την Γραμματεία ΚΕ.Π.Α, όπου υπέβαλε αρχικά την αίτηση του, την Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής.
  5. Χρησιμοποιεί την Γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α γιά κάθε Νόμιμη χρήση και μπορεί να παίρνει αντίγραφα για όλο τον χρόνο που ισχύει η Γνωμάτευση.
 Σχετικά έγγραφα