Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α.)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ : http://www.newsitamea.gr/wp-content
 
 
ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α.)

Παρέχουμε τις ακόλουθες ανακεφαλαιωτικές οδηγίες, με τις οποίες
συμπληρώνονται, αντικαθίστανται και τροποποιούνται εν μέρει, οι
προγενέστερες που σας είχαν δοθεί με το με αριθμ.Π51/586/30-5-2012
Γενικό Έγγραφό μας που παύουν να ισχύουν από τη λήψη του
παρόντος(οι ένδείξεις * αφορούν συμπλήρωση, αντικατάσταση,
τροποποίηση).
 

ΕΕΑΣΚΠ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
 Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου 7 Πάτρα
 Τηλ. – Faχ : 2610422655      e-mail: eenosims@yahoo.gr
 Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.com/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ  ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-         Το γραφείο της ΕΕΑΣΚΠ θα παραμείνει κλειστό για το μήνα Αύγουστο, αλλά για επείγοντα θέματα μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε ( Καραγιώργου Μαργαρίτα : 6937234419,  Κουργιαλή Κωνσταντίνα : 6937832127) και θα είμαστε δίπλα σας, όπως ΠΑΝΤΑ !

-         Μπορείτε να ενημερώνεστε  στη σελίδα της ΕΕΑΣΚΠ στο Facebook : Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας, καθώς και από την Ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: http://eenosims.blogspot.gr/

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μην ξεχνάτε : όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!



Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Η οικονομική κρίση «τρώει» τους ανάπηρους



Λευκωσία: Με υποσημείωση για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στις δυνατότητες του κοινωνικού κράτους, συνοδεύεται η πρώτη έκθεση της Κύπρου για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία έχει ήδη ετοιμαστεί μαζί με το πρώτο Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία 2013-2015. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/156606/i-oikonomiki-krisi-troei-tous-anapirous#sthash.5DNX2Ymi.dpuf

Τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα και τα ίσια Δικαιώματα στη Ζωή !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΣΤΟΧΟΥΜΕ

Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τα Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους

Η λίστα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ανά υπουργείο. Ποιοί εξαιρούνται:

Οι κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, δικαστικοί συμπαραστάτες) πρέπει μετά τη διαπιστωτική πράξη κατάργησης της θέσης τους να καταθέσουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά, προκειμένου να εξαιρεθούν από την κινητικότητα.

Ποια νοσοκομεία αλλάζουν χρήση ο νέος υγειονομικός χάρτης στο Λεκανοπέδιο και στην συμπρωτεύουσα!

«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» οι πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας

Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης για την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό νοσοκομείων

Καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα για το δίμηνο Μαϊου – Ιουνίου 2013

Με άλλα Μάτια: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΡΓΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Σκοπός του Προγράμματος είναι η προώθηση στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα μέσω της ανάπτυξης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που αφορούν τους ακόλουθους τομείς :

•Παραγωγή κηπευτικών προϊόντων
•Μεταποίηση, τυποποίηση, προώθηση προϊόντων
•Πράσινη ανάπτυξη – Περιβάλλον
•Εμπόριο και υπηρεσίες
•Τεχνικά επαγγέλματα
•Catering

Η Φλόγα πάντα βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες. Όλα τα παιδιά, αξίζουν ίσες ευκαιρίες, είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα ή όχι.

PhotoΥπολογίζεται –σύμφωνα με τα ιατρικά στοιχεία των παιδιατρικών τμημάτων - ότι κάθε χρόνο νοσούν γύρω στα 350 παιδιά, από τα οποία τα περισσότερα γίνονται καλά με την κατάλληλη επιστημονική φροντίδα.
Η Φλόγα προσπαθεί – στο μέτρο του εφικτού - να εξασφαλίζει τις απαραίτητες αυτές συνθήκες σε όλα τα παιδιά.
Στα δημόσια νοσοκομεία δεν χρειάζεται να πληρώσει κανένας γονιός για τη θεραπεία του παιδιού του. Όσον αφορά τη φιλοξενία των οικογενειών από την περιφέρεια που θα πρέπει να μείνουν στην Αθήνα, αυτή προσφέρεται δωρεάν στους ξενώνες της ΦΛΟΓΑΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ.
Για διαγνωστικές εξετάσεις που θα απαιτηθούν να γίνουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο, τις καλύπτει η Φλόγα σε συνεννόηση με τους γιατρούς των τριών ογκολογικών τμημάτων (Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία που τώρα στεγάζονται στο κτήριο της ΕΛΠΙΔΑΣ) Αν απαιτηθεί εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που δεν γίνεται στο δημόσιο, η ΦΛΟΓΑ και πάλι εξασφαλίζει δωρεάν φροντίδα στο ΜΗΤΕΡΑ / ΥΓΕΙΑ.
Όσον αφορά το ιατρικό κομμάτι και τις ελλείψεις της πολιτείας, η ΦΛΟΓΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων και παρεμβαίνει άμεσα κάθε φορά που απαιτείται. Καλύπτει τα ογκολογικά τμήματα με αναλώσιμα, με αξονικό τομογράφο, βιομοριακούς αναλυτές, υπέρηχους, με τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος , με ανακαίνιση ολόκληρων τμημάτων που οι χώροι τους κρίνονται ακατάλληλοι για τα παιδιά, με την πρόσληψη εξειδικευμένων νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, γραμματέων ακόμα και γιατρών για να βοηθήσουν την καλή λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων.
Εκτός από αυτά, στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα η ΦΛΟΓΑ με το κοινωνικό ταμείο της προσφέρει και οικονομικές ενισχύσεις.
Όταν ένα παιδί αρρωστήσει ο γονιός δεν βρίσκεται στο πέλαγος. Υπάρχει η ΦΛΟΓΑ όπου μπορεί να απευθυνθεί, αν η ίδια η ΦΛΟΓΑ δεν προλάβει να βρεθεί δίπλα του.

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ για 50.000 άνεργους

Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 50.000 άνεργους
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 άνεργους. Η διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί εντός Αυγούστου.
Μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για 50.000 δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την αρχική πρόταση του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα αυτά μπορεί θα περιλαμβάνουν:
  • έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών - αθλητικών υποδομών,
  • έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας (π.χ. καθαρισμός παραλιών), καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα
  • ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος (π.χ. φυτεύσεις σε γειτονίες),
  • αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,
  • διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,
  • προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ κλπ.
  • κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού
  • εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές
  • οδική ασφάλεια μαθητών,
  • σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
  • αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους.

Προσλήψεις σε Κοινωνικά Φαρμακεία και Παντοπωλεία - ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ Οι διευθύνσεις των ΜΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει δίμηνες συμβάσεις
Ξεκίνησε η έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας των προτάσεων που υποβάλλουν κοινωνικοί φορείς για τη δημιουργία τοπικών δομών καταπολέμησης της φτώχειας, οι οποίες θα στελεχωθούν από ανέργους έως 30 ετών που θα εργαστούν έως το τέλος του 2014. Σε κάθε κοινωνικό παντοπωλείο Θα εργαστούν πέντε άτομα και συγκεκριμένα ένα διοικητικό, 3 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό -στελέχη τροφοδοσίας- και ένας κοινωνικός λειτουργός  Ηδη υπογράφτηκαν από τη Γενική Γραμματέα κυρία Αννα Δαλλαπόρτα πράξεις ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του ΕΣΠΑ 18 μη κυβερνητικών οργανώσεων σε ισάριθμες πόλεις. Οι νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν φθάνουν τις 450. Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν στοχεύουν στην υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Ειδικότερα στοχεύουν:
  • Στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των αστέγων και των ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ατόμων μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από τις Κοινωνικές Δομές που θα λειτουργήσουν.
  • Στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ζητήστε άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων

Όσοι έχετε παιδιά κάτω των 25 ετών με >67% ποσοστό αναπηρίας, προχωρήστε στην υποβολή αιτήματος οικογενειακού επιδόματος αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών που έχουν γονέα ή αδελφό με αναπηρία

Με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας η ΕΣΑμεΑ ζητά την αναμόρφωση του συστήματος μετεγγραφών φοιτητών που έχουν γονέα ή αδελφό με αναπηρία.

Το μέχρι σήμερα υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι ελλιπές αφού δεν προβλέπει την προστασία των φοιτητών που ο γονέας τους έχει βαριά αναπηρία/χρόνια πάθηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε γονείς θαλασσαιμία, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, ινσουλινοεξαρτώμενοι, βαριά ψυχική αναπηρία, κυστική ίνωση, και λοιπές αναπηρίες χρόνιες παθήσεις.

Συστηματικά επίσης αγνοούνται οι οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες συγκεκριμένων κατηγοριών αναπηρίας, όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση. Επίσης, δεν προστατεύει τους φοιτητές των οποίων οι γονείς έχουν σοβαρές και μόνιμες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Σημαντικό είναι και το θέμα της ορολογίας που χρησιμοποιείται για κάποιες κατηγορίες αναπηρίας, η οποία είναι άκρως αναχρονιστική και καθιστά ανεφάρμοστη ακόμα και αυτή την ελλιπή ρύθμιση. Στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο χρησιμοποιείται ο αναχρονιστικός όρος «κωφαλαλία» και δεν συνάδει με τις νέες γνωματεύσεις αναπηρίας. Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προστατεύει φοιτητές γονέων με χρόνια νεφροπάθειας τελικού σταδίου που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση αγνοώντας ότι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου υποβάλλονται και σε περιτοναϊκή κάθαρση ή είναι μεταμοσχευμένοι εκ νεφρού. Για την κατηγορία των τυφλών το ποσοστό, βάσει του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας, πρέπει να προσδιοριστεί στο 80%. Επίσης για να προστατευτούν οι οικογένειες των κινητικά αναπήρων πρέπει να αναφερθεί για αυτή την κατηγορία το ποσοστό 67%.

Στην παρούσα κρίσιμη οικονομική περίοδο θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητή που έχει ο ίδιος αναπηρία ή έχει γονέα με αναπηρία/χρόνια πάθηση ή αδελφό με βαριά αναπηρία των οποίων φροντίζει η ίδια η οικογένειά του, άνευ εισοδηματικού κριτηρίου.

Έρχεται καυτός Αύγουστος στην Υγεία! Πότε αλλάζουν νοσοκομεία-πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι!

Μειώσεις ναύλου για ΑμεΑ, τους συνοδούς τους και αναπηρικά οχήματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για ανθρώπους με τετραπληγία και παραπληγία

Δηλώσεις Συμμετοχής

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν χρήστες χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου με παραπληγία ή τετραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό και ακρωτηριασμό κάτω άκρων, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν την αναπηρία.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 15 Αυγούστου τηλεφωνικά στο 6942499316 (Βίκυ Παντελή) ή με email στο info@alli-opsi.gr.

Το 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας για το Σεπτέμβριο!

Νέες απαιτήσεις έχουν και πάλι οι δανειστές μας που έρχονται το Σεπτέμβριο ζητώντας κι άλλες περικοπές σε νοσοκομεία- παροχές.

Βλαστοκύτταρα: το παρόν και το μέλλον της επιστήμης και της ιατρικής!

«ΑΜΕΑ Η Φωνή Σου»:10η Εκπομπή – Θέατρο και χορός από Άτομα με Αναπηρία

ΔΕΙΤΕ......ΤΗΝ 10η Εκπομπή «ΑΜΕΑ Η Φωνή Σου»- Θέατρο και χορός από Άτομα με Αναπηρία!!!!Στη σημερινή εκπομπή γνωρίζουμε τον χώρο των τεχνών μέσα από τα ΑμεΑ!

Υπ. Εσωτερικών:114.620.678,30 ευρώ για τα Προνοιακά Επιδόματα Μαίου …Ιουνίου 2013!

Συμφωνεί η Χριστοφιλοπούλου με τα αιτήματα των ΑΜΕΑ

Στη εφ” όλης της ύλης συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η εξαίρεση των Ατόμων με Αναπηρία από την διαθεσιμότητα στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων -που ήδη κατοχυρώθηκε νομοθετικά- καθώς και η διευκόλυνση της πρόσληψης ΑμεΑ μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Παράλληλα, όσον αφορά τις αρμοδιότητες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του υπουργείου, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη περαιτέρω διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις δημόσιες υπηρεσίες με ηλεκτρονικά μέσα.

Προτείνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σταδιακά μέχρι το 2016


Έως το τέλος του έτους όλες οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για ΕΤΕΑ (επικουρικό Ταμείο) θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονική βάση με την ταυτόχρονη διαμόρφωση ενός συστήματο...See More