Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

De facto μείωση ή «εξορθολογισμός» των αναπηρικών επιδομάτων μέσα στο 2014

Ακόμη πιο μαύρες προμηνύονται οι μέρες που θα έρθουν για πολύτεκνους, εποχικά εργαζόμενους και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς η Κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την ποθητή δόση, εμφανίζεται διατεθειμένη να εξαντλήσει πάνω σε αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όλη την αναλγησία της.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των μέτρων που έχει προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση στην Τρόικα, στο στόχαστρο βρίσκονται οι πολύτεκνοι, που υφίστανται διπλή επίθεση με την κατάργηση των απαλλαγών για τα παιδιά και την περικοπή των επιδομάτων του ΟΑΕΔ, οι νεφροπαθείς, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνουν ΕΚΑΣ, ακόμη και όσοι εισπράττουν αναπηρικά επιδόματα, για τους οποίους προβλέπεται η μείωση της σχετικής δαπάνης το 2014.
http://news.disabled.gr/?p=47581

Τα καπάκια μπουκαλιών, καροτσάκια για παραπληγικούς!

Κάνουν τα καπάκια των μπουκαλιών αναπηρικά καροτσάκια! Στο αγώνα συγκέντρωσης καπακιών από τα μπουκάλια νερού επιδόθηκε ένα ολόκληρο νησί προκειμένου να προσφέρει κοινωνικό έργο και χαμόγελο σε παραπληγικούς.
http://news.gr.msn.com/social
Την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να κάνουν σύντομα ταξί μικρά βαν έως εννέα θέσεων, τα οποία δεν θα έχουν ταξίμετρο, αλλά θα λειτουργούν με προσυμφωνημένο μίσθωμα. Συνολικά 131 άδειες ζητήθηκαν από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και αφορούσαν στην απόκτηση νέας άδειας ταξί (Επιβατικό Δημόσιας Χρήσης) ή τη μετατροπή υφιστάμενων αδειών ταξί σε ειδικής μίσθωσης (δηλαδή άδειες για 6θέσια μέχρι και 9θέσια) επιβατηγά οχήματα.

ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Ανάσα ζωής» για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, αφού επιτέλους αποκτούν το δικό τους μέσο μεταφοράς.

Ειδικότερα, ο Μεταφορικός – Τουριστικός Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Πάτρας 18300,

ο μεγαλύτερος στον νομό Αχαΐας, ανταποκρινόμενος στα πάγιο αίτημα των ΑμΕΑ και έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μελών του, ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός ειδικά διαμορφωμένου οχήματος με το οποίο είναι δυνατή η μεταφορά ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια.

"Κατεδαφίζεται" Αυτό τον τίτλο μπορεί να βάλει κανείς για να περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, φορείς υγείας διοργανώνουν συλλαλητήριο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου.
http://www.palo.gr/cluster/articles/ygeia/706/?clid=5767219

http://www.sarc.gr/readmorein.php?id=795154&grp=382698

Ερώτηση του Γ. Δημαρά και του Γ. Αβραμίδη για τους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα:«Αδικίες του Κώδικα Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας προς τους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας».
Αρ.πρ. 2552 Ημερομηνία 04/10 /2012

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3614.html