Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στο Πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων και με μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης , η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ», στην Πάτρα.
Σας περιμένουμε όλους, να ανταλλάξουμε εορταστικές ευχές κ
αι σας παρακαλούμε να ενημερώσετε και τους φίλους σας να στηρίξουν το εθελοντικό μας έργο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας και σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΔΥΝΑΜΗ και ΑΓΑΠΗ !
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

7-11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

Δωρεάν "Νομική Βοήθεια για Νέους" για το 2013

Δικαιούχοι της δωρεάν νομικής βοήθειας είναι οι ανήλικοι, καθώς και νέοι από 18 έως 30 ετών για ποινικές, αστικές, διοικητικές και εργατικές διαφορές. Ειδικά για τις γυναίκες που εμπλέκονται σε περιπτώσεις εμπορίας και διακίνησης λευκής σαρκός, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, η υπηρεσία παρέχεται έως την ηλικία των 35 ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καλεί με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της http://www.neagenia.gr/ όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Νέων Δικηγόρων της χώρας να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του εθνικού Προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους» για το έτος 2013.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2012.

http://www.blogpsychiatryonline.com/

Εκρηκτικές οι συνθήκες στην κοινωνία λόγω της κρίσης!

Ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, με δομές που αδυνατούν να παρέμβουν, διαμορφώνεται στην Πάτρα, την τελευταία περίοδο της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και οργανισμούς του Δήμου Πατρέων, στο Forum Ανάπτυξης 2012, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ».
http://www.dete.gr/ 

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση των δανείων

Η διευκόλυνση αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ. Αφορά επίσης ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.
http://www.blogger.com/ 

Ποια νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ απευθύνονται σε ΑμεΑ

Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
http://news.disabled.gr 

Γερμανική μπότα στην Πάτρα

Τα νοσοκομεία του Ρίου και ο Άγιος Ανδρέας συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υγείας στη λίστα των Νοσοκομείων που έχουν καταρτίσει Γερμανοί ελεγκτές της λεγόμενης ομάδας «άμεσης επέμβασης» τα οποία θα επισκεφτούν προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες, όρους και τα κόστη λειτουργίας τους και στη συνέχεια να συντάξουν την έκθεση πάνω στην οποία πρέπει να κινηθεί η Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να είναι εντός στόχων και στο χώρο της υγείας.

Οι Γερμανοί «ειδικοί» θα κάνουν την εμφάνιση τους απροειδοποίητα ενώ την ίδια ώρα μέλη της ιατρικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων στις δύο μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής σχεδιάζουν να αντιδράσουν δυναμικά.

Δέσμευση Στουρνάρα σε ΑμεΑ για αλλαγές στη νομοθετική πράξη

Με το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το αναπηρικό κίνημα θα παρακολουθεί στενά, βήμα βήμα τις εξελίξεις μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την ψήφιση των αλλαγών στη Βουλή και θα παρεμβαίνει και θα κινητοποιείται όπου χρειάζεται. Σήμερα είχαμε μια αρχική δικαίωση, ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση». http://on-news.gr/

Κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ στο Υπουργείο Οικονομικών για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Δέσμευση Στουρνάρα στην ΕΣΑμεΑ για αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Καταρχήν δικαίωση για το αναπηρικό κίνημα είναι η δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ και στον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της Συνομοσπονδίας και των φορέων μελών της από όλη την Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο υπουργ

είο Οικονομικών. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστούν οι κατηγορίες της βαριάς αναπηρίας με ενιαίο τρόπο και θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Δέχθηκε μάλιστα το αίτημα της ΕΣΑμεΑ για τη σύσταση επιτροπής από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών μαζί με τη Συνομοσπονδία, που θα συζητήσει τα νομοτεχνικά ζητήματα στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε να ξεκινήσει συζήτηση για το με ποιους τρόπους θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι ΑμεΑ στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ επιβεβαίωσε τη δέσμευση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι δεν θα θιγούν οι φοροαπαλλαγές των ΑμεΑ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.