Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή ΠΟΑμΣΚΠ-ΕΕΑΣΚΠ στο Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο


Στο πλαίσιο της κοινωνικής αστάθειας και των μεταρρυθμιστικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, ο χώρος της υγείας αποτελεί έναν τομέα ο οποίος βάλλεται διαρκώς. Στο επίκεντρο όλων αυτών των προβλημάτων και των ραγδαίων αλλαγών βρίσκεται ο ασθενής ο οποίος καθημερινά βιώνει την αποδόμηση των κρατικών μηχανισμών κοινωνικής στήριξης, καθώς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Tα τελευταία δυο χρόνια τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με τον πιο σκληρό τρόπο, ο οποίος προσαυξάνεται εάν λάβετε υπόψη σας και τα όσα απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η ασθένεια μας (έξοδα θεραπείας, βιοπορισμού κλπ.). Οι όποιες περικοπές που σημειώθηκαν τόσο στους μισθούς όσο και στις συντάξεις, δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στα ΑμΣΚΠ αν συνδυασθεί και με την υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρείχαν υποστηρικτικές και εν γένει κοινωνικές υπηρεσίες. Η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων λοιπόν ήταν ιδιαίτερα επώδυνη στα ΑμΣΚΠ και τις οικογένειές τους.
 Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι παραπάνω να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε νέα μέτρα, περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό και αν είναι δυνατόν να διορθωθούν οι όποιες αδικίες εις βάρος τους από προηγούμενα μέτρα. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πρόσθετες εισφορές και το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο, η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων μέσω των οποίων φορολογούνται ακόμα και τα παραπάνω άτομα που θεωρούνται χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι βέβαιο ότι θα τα οδηγήσουν μαζί με τις οικογένειες τους στην εξόντωση. Μάλιστα την ίδια ώρα καλούνται τα άτομα αυτά μέσω του Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να συμμετέχουν στη δαπάνη αγοράς είτε των αναλωσίμων υλικών τους είτε των όποιων θεραπευτικών μέσων είτε στη φαρμακευτική τους αγωγή
Με βάση τα παραπάνω, η ΠΟΑΜΣΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) αποφάσισε να συνταχθεί στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ και θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας, καλεί  δε τα μέλη της να συμμετάσχουν με δυναμισμό και αγωνιστικό φρόνημα.
Η ΕΕΑΣΚΠ (Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας), ως ιδρυτικό μέλος της ΠΟΑμΣΚΠ, καλεί τα μέλη του Σωματείου, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.00μ.μ. στο τηλέφωνο : 6937234419 , προκειμένου να προγραμματιστεί η μετάβαση προς Αθήνα για την παρουσία μας, στο Πανελλαδικό Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 .

Παναναπηρική Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας 27 Σεπτεμβρίου

ΕΕΑΣΚΠ :Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να επωμισθούν το βάρος των νέων μέτρων , όπως περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, αναπηρικών συντάξεων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ. 

Παναναπηρική Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας 27 Σεπτεμβρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θεωρεί ακράδαντα ότι στην παρούσα φάση που πλήττεται το σύνολο των ασθενών της χώρας και υποβαθμίζεται καθημερινά η απαιτούμενη κοινωνική στήριξη τους, όπως και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν θα πρέπει να κατακερματίζεται ο κοινός αγώνας για την προάσπιση των ανωτέρω. Στο πλαίσιο αυτό συντάσσεται με την ΕΣΑμεΑ στην οργάνωση Παν-αναπηρικής Πανελλαδικής Κινητοποίησης Διαμαρτυρίας στις 27
Σεπτεμβρίου.
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δυο χρόνια τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) και οι οικογένειες τους, όπως άλλωστε και το σύνολο των Ελλήνων ασθενών και όχι μόνο, αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με τον πιο σκληρό τρόπο, ο οποίος προσαυξάνεται εάν λάβετε υπόψη σας και τα όσα απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η ασθένεια μας (έξοδα θεραπείας, βιοπορισμού κλπ.).
Η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων ήταν ιδιαίτερα επώδυνη στα ΑμΣΚΠ και τις οικογένειές τους και δημιούργησε ιδιαίτερο πρόβλημα σε συνδυασμό και με την υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρείχαν υποστηρικτικές και εν γένει κοινωνικές υπηρεσίες.
Επίσης Πολλοί πάσχοντες από ΣΚΠ αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης επειδή δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση στα απαιτούμενα φάρμακά τους ενώ οι διάφορες εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητικές κ.α.) απαιτούν πλέον ποσοστό συμμετοχής.
Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δημιουργούν μια απίστευτη καθυστέρηση και ταλαιπωρία στους πάσχοντες, ενώ πολλές φορές οι υγειονομικές τους επιτροπές στελεχώνονται από μη εξειδικευμένους γιατρούς ούτε καν νευρολόγους, Επιπλέον οι νέοι κανονισμοί του ΕΟΠΥΥ έχουν τόσες ασάφειες ώστε πολλοί πάσχοντες από ΣΚΠ ενώ είχαν πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, τώρα λαμβάνουν πολύ μικρότερα του 67% ποσοστά αναπηρίας!
Συμμετέχουμε στην παραπάνω κινητοποίηση στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να επωμισθούν το βάρος των νέων μέτρων (κυκλοφορούν διάφορα ποικιλοτρόπως), όπως περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, αναπηρικών συντάξεων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ.
Επισημαίνουμε δε για άλλη μια φορά ότι οι πρόσθετες εισφορές και το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο (δυστυχώς μάλιστα τα ποσά της έκτακτης φορολόγησης προσδιορίστηκαν και από τα επιδόματα παραπληγίας, αναπηρίας, εξωιδρυματικό κλπ που λόγω του χαρακτήρα τους είναι αφορολόγητα και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να υπολογίζονται στα εισοδήματα), η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων μέσω των οποίων φορολογούνται ακόμα και τα παραπάνω άτομα που θεωρούνται χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι βέβαιο ότι θα τα οδηγήσουν μαζί με τις οικογένειες τους στην εξόντωση.
Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η ΠΟΑΜΣΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αποφάσισε να συνταχθεί στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ και να συμμετάσχει στην Παν-αναπηρική Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας, καλεί δε τα μέλη της να συμμετάσχουν με δυναμισμό και αγωνιστικό φρόνημα.

ΤΟ Δ.Σ.