Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εισαχθέντων σε ΑΕΙ υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Τα  ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα  στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, http://results.minedu.gov.gr).
Οι  ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον τετραψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).
Στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία, έλαβαν μέρος 1256 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 1179.
Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 15-10-2012 μέχρι και 22-10-2012. πηγή http://news247.gr

ΙΚΑ: Μέσω Διαδικτύου οι αιτήσεις για σύνταξη και αναπηρία

Ηλεκτρονικά, μέσω του Διαδικτύου, θα μπορούν να υποβάλλουν από τις 15 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αίτηση για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας), ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης και να προσδιορίζουν τον χρόνο ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωσή της.
http://www.tovima.gr//

Τελεσίγραφο από τρόικα για χρέη ΕΟΠΥΥ [Video]

Ο ΕΟΠΥΥ από διαχειριστική άποψη ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στο κράτος-παράγκα, αλλά και αυτό κατόρθωσαν να το πνίξουν στην κακοδιαχείριση, στην υπερκοστολόγηση και στη μαζική εθνική μας ανοησία.
http://news.disabled.gr/?p=47678

«Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα»... λέει η «δική σας» Welt, κ. Μέρκελ!

Τους κινδύνους που κρύβουν τα φτηνά, ανώνυμα γενόσημα φάρμακα για την υγεία των πολιτών αποκαλύπτει έρευνα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι Γερμανοί παραδέχονται ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία τα σκευάσματα που θέλει –ντε και καλά- να μας ταΐζει η Μέρκελ!
http://www.newsbomb.gr

Δύο χρόνια για να ξέρουν ποιοι δικαιούνται σύνταξη αναπηρίας

Περισσότεροι από 70.000 πολίτες όμηροι του χρόνου αναμονής…
Οκτώ μήνες τουλάχιστον χρειάζεται να περάσουν για να πάρουν οι ανάπηροι τις γνωματεύσεις για τα επιδόματα ή τις συντάξεις αναπηρίας.
Κι αυτό συμβαίνει στην καλύτερη περίπτωση αφού
πολλές καταγγελίες αναφέρουν ακόμη ότι ο χρόνος αναμονής φτάνει τον ενάμιση ή τα δύο χρόνια.

Πώς να «διακόψετε» το χαράτσι στα ακίνητα [Video]

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 2012 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογούμενου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης, στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου 
θέρμανσης.
 ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Συνάντηση του υπουργού εσωτερικών με την εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία

Ο Υπουργός Εσωτερικών και το Προεδρείο της Ε.Σ.ΑμεΑ. αποφάσισαν, να συνάψουν από κοινού με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Ένωση Περιφερειών, πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος της καθολικής πρόσβασης όπως αυτή διασφαλίζεται από το άρθρο 9 της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Πάτρα: Διήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα για τους γιατρούς του ΙΚΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, προκηρύσσει 24ώρη απεργία για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, συμμετέχοντας ..
στις κινητοποιήσεις του κοινού μετώπου των επιστημονικών
φορέων (δικηγόρων, μηχανικών , συμβολαιογράφων, γιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών κλπ) με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο.
Επίσης, συμμετέχει στην 24ώρη απεργία που προκήρυξε Γ.Σ.Ε.Ε και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και προκαλούν ανθρωπιστική κρίση.
http://newsitsamea.blogspot.gr

Την άλλη εβδομάδα νέες τιμές στα φάρμακα! Πως θα διαμορφωθούν

Μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών αναμένεται να συνταχθεί ένα νέο διορθωτικό το οποίο θα διορθώνει τα όποια λάθη ενώ σε αυτή τη φάση δε θα δοθούν τιμές σε νέα καινοτόμα φάρμακα παρότι χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να πάρουν νέες θεραπείες που κυκλοφορούν ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα υπάρξει άλλο δελτίο τιμών σε 3 ή 4 μήνες– όπως σημειώνουν πληροφορίες- όπου θα ενταχθούν μόνο 10 νέα καινοτόμα φάρμακα (που έχουν πάρει άδεια στην Ευρώπη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) και ορισμένα γενόσημα.

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Να προστατευθούν οι πιο ξεχασμένοι από τους ξεχασμένους!
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στην οριστική αποδόμηση του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας της χώρας!

Με επιστολή της στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο - Κωνσταντίνο Βολουδάκη, η ΕΣΑμεΑ ζητά την απόσυρση του άρθρου που αφορά στη συγχώνευση τ
ων Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και βρίσκεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση και τη συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η τρόικα θέλει να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά!

Υπό τις συνεχείς και αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και ειδικότερα του Μορς, το υπουργείο υγείας εφάρμοσε εσπευσμένα και εν μία νυκτί τη συνταγογράφηση από τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, με βάση τη δραστική ουσία.
http://www.newsbomb.gr/ygeia/ 

Δωρεάν Κλινική Εξέταση Μαστού για όλες τις γυναίκες

Ο Σύλλογος Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας έχει προγραμματίσει εκστρατεία κλινικής εξέτασης μαστού με τίτλο «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της! Ψάξου». Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστού που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στις 15 με 20 Οκτωβρίου στο παρακάτω link.
http://www.almazoispatras.gr

Ημερίδα για κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων

Οι δράσεις που περιλαμβάνει η πράξη «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων Δήμου Πατρέων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας» στο πλαίσιο του προγράμματος των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες «ΤΟΠ(ΕΚΟ)», θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα,στις 13 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Patraς Palace».