Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το Ίδρυμα Ευγενίδου εκτός απο την παρουσίαση των νέων αυτών υπηρεσιών που προσφέρει στα άτομα με αναπηρίες, πρωτοπορεί και με την «Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη». Πρόκειται για ανθρώπους με αναπηρία που θα επιτελούν τη λειτουργία ενός βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της «ανάγνωσης», που θα διαρκεί 30 λεπτά, οι αναγνώστες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αναπηρία. Σκοπός της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης» είναι η καλύτερη κατανόηση της αναπηρίας και η άρση των πιθανών στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.
Πληροφορίες: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 – 632 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-20:00, Σάββατο 08:30-15:30).

Χρήσιμες συμβουλές:



Λαμβάνετε το φάρμακο σας την ώρα που σας είπε ο γιατρός.
Αποφύγετε τροφές που δεν είναι συμβατές με το φάρμακο. Για παράδειγμα ορισμένα αντιβιοτικά δεν πρέπει να λαμβάνονται παράλληλα με γαλακτοκομικά προϊόντα.
Διαβάζετε τις οδηγίες του φαρμάκου και μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό ή το φαρμακοποιό αν έχετε απορίες.
Μη συμβουλεύεστε φίλους ή γνωστούς σας για να πάρετε κάποιο φάρμακο.
Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το στομάχι σας, ενημερώστε το γιατρό σας.
Μην διακόπτετε από μόνοι σας την φαρμακευτική αγωγή και ιδιαίτερα τα αντιβιοτικά μόνο επειδή υποχώρησαν τα συμπτώματα.
Φροντίστε να έχετε συντηρήσει και αποθηκεύσει σωστά τα φάρμακα.
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν πρέπει να το πάρετε με γεμάτο ή άδειο στομάχι.

Παράταση καταβολής αναπηρικών συντάξεων λόγο ΚΕΠΑ


Με το άρθρο 66 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας δίνεται παράταση στην καταβολή αναπηρικών συντάξεων για ένα εξάμηνο επειδή υπάρχει μεγάλη αναμονής ασφαλισμένων –κυρίως της περιφέρειας της χώρας- για εξέταση από τα ΚΕΠΑ , χωρίς υπαιτιότητά τους, και προκειμένου να παραταθεί η συνταξιοδότησή τους, μετά τη λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας, Η παράταση της σύνταξης κρίνεται θεμιτό να γίνει το ίδιο ποσό που ελάμβανε ο συνταξιούχος πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχε λάβει στην αμέσως προηγούμενη κρίση ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Το Σωματείο Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992 , έχει έδρα την πόλη της Πάτρας, καλύπτει γεωγραφικά όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας .

Συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς καθώς και με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές και διοργανώνει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΣΚΠ , λόγω της λειτουργίας του νέου Γραφείου Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της στην πόλη του Αγρινίου (Μαβίλη 12, Τηλ. 2641024198), διοργανώνει εκδήλωση επιστημονικού χαρακτήρα, με θέμα : ¨Η ζωή με ΣΚΠ¨, που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30 μ. μ. , στο ξενοδοχείο Imperial και έχει τη χαρά να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει Ομιλία και Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, Χαιρετισμός Επισήμων και θα συνεχίσει με Επιστημονική Ενημέρωση από τον Νευρολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπίσσα με θέμα : «ΣΚΠ- Νεώτερα δεδομένα», την Φυσικοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Κολοβού με θέμα : «Φυσικοθεραπευτική στρατηγική στη ΣΚΠ και Υδροθεραπεία» και την Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Προπτυχιακή στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Κορακά με θέμα : «Η ΣΚΠ σε μέλος της Οικογένειας και οι επιπτώσεις της».

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-συζήτηση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ


στον τύπο:
http://www.vres-agrinio.gr   http://agriniopress.gr     http://wwwlefkaslive.blogspot.gr http://www.care24.gr
http://www.logodiatrofis.gr   http://www.solidarity-pylons.eu



  

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 20/2

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ως γνήσιος εκφραστής της φωνής πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ελληνίδων με Αναπηρία, στηρίζει την 24ωρη γενική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, στηρίζει και αγωνίζεται επίμονα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μιας πληθυσμιακής ομάδας που αναμφίβολα εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ακόμη περισσότερο τώρα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της οικονομικής κρίσης.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί τις Ομοσπονδίες των Ατόμων με Αναπηρία, των μέλη - φορείς αυτών αλλά και όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να δώσουν δυναμικό παρόν απεργία, καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβάλλουν τα πάγια και δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία δεν θα πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.

Δήλωση του Κοιν. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλή, σχετικά με την «ομηρία» των ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ

Η κατεδάφιση θεσμών που κατοχυρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν διαμορφώσει την τελευταία τριετία στο χώρο της αναπηρίας ένα καθεστώς κοινωνικού ολοκαυτώματος.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απαραίτητες πρόνοιες προχώρησαν σε ρυθμίσεις που αντί να επιλύουν προβλήματα συσσώρευσαν στα περίφημα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) περιπτώσεις πάνω από 70.000 αναπήρων προς επανεξέταση.


πηγή http://www.newsitamea.gr

Επιστήμονες δημιούργησαν μία «έκτη αίσθηση» μέσω εγκεφαλικού εμφυτεύματος

Την ανάπτυξη μιας «έκτης αίσθησης» ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνα, καθώς επιστήμονες χρησιμοποίησαν ειδικό εμφύτευμα στον εγκέφαλο πειραματόζωων.
Επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να ανοίγει πλέον ο δρόμος για ηλεκτρονικά εμφυτεύματα, τα οποία στο μέλλον θα επιτρέπουν στους εγκεφάλους των ανθρώπων να επικοινωνούν απευθείας. http://www.newsitamea.gr/

Ξέχασαν …να τιμολογήσουν φάρμακα που κυκλοφορούν!

Μετά από αλλεπάλληλα λάθη, διορθώσεις, αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων έγινα και αυτό:: το υπουργείο υγείας …ξέχασε να δώσει τιμές σε φάρμακα που κυκλοφορούν κανονικά στην αγορά στο νέο δελτίο τιμών που εκδόθηκε. Επιστολές διαμαρτυρίας του Συνδέσμου των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) στον αρμόδιο υπουργό Μάριο Σαλμά. http://www.newsitamea.gr/

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ α λ ε ί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α/4-9-2009), να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί, με απόφαση του ΚΕΣΥ, στα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω, προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις επταμελείς Επιτροπές τα ακόλουθα δικαιολογητικά στην αποκλειστική προθεσμία από Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 έως και Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

http://minedu.gov.gr 

Βιβλιάριο ΙΚΑ θεώρηση με αυτοκόλλητο 2013

Δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό έτος 2013 (από 1/3/2013 έως 28/2/2014), το ΙΚΑ ενημερώνει ότι έχουν ήδη αποσταλεί προς επιχειρήσεις, προκειμένου να επιδοθούν στους απασχολούμενούς τους, 1.207.701 αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες πιστοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από 1/3/2013 έως 28/2/2014

Στις 15/2/2013 θα γίνει η αποστολή 240.000 αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας σε καθένα από τους επιδοτηθέντες ανέργους, με βάση τα στοιχεία που διετέθησαν από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1/1/2012-31/12/2012) είχαν επιδοτηθεί με τακτική επιδότηση για τουλάχιστον 100 ημέρες. Η αποστολή γίνεται στις διευθύνσεις που έχουν καταχωρισθεί στα μητρώα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος διευκρινίζει ότι δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2013. Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου και για όσους έχουν λάβει ασφαλιστική ικανότητα.

http://www.newsitamea.gr