Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ημερολογίου 2013 ΕΕΑΣΚΠ

Αγαπητοί φίλοι-φίλες
Το Σωματείο (ΕΕΑΣΚΠ) "Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας", προχώρησε στην έκδοση Ημερολογίου 2013 με θέμα : ΕΝΩΣΗ=ΔΥΝΑΜΗ
Περιέχει  εικόνες εμπνευσμένες για την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που οδηγεί στη δύναμη και την επιτυχία.
Το μήνυμα είναι το εξής :  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ= ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Σκοπός είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου και η ενδεικτική τιμή πώλησης είναι 4 ευρώ.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε επικοινωνώντας με το Σωματείο στο τηλ.: 2610422655 , ή στέλνοντας
e-mail : eenosims@yahoo.gr και θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς με αντικαταβολή, ή να το παραλάβετε στο γραφείο του Σωματείου στη διεύθυνση :Πλατεία Εργατ.Κατοικίες Ν.Δρόμου 7 Πάτρα.
Επίσης, θα πωλούνται στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΕΑΣΚΠ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 από τις 10.00 π. μ. έως τις 8.00 μ. μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη στήριξή σας στην ΕΕΑΣΚΠ
            και
Σας ευχόμαστε ολόψυχα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ
Μαργαρίτα Καραγιώργου

Η ΕΕΑΣΚΠ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΠΑΤΡΑΣ.
ΑΠΟ : Esamea Ncdp
Πανελλήνια Παν-αναπηρική Κινητοποίηση 28/11 Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα οδό Νίκης)

Η πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένο

υ μέσω της οποίας ακυρώθηκαν οι όποιες εξαιρέσεις προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο του 2013-2016 για τα άτομα με αναπηρία από την επώδυνη και άδικη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. αποφάσισε να καλέσει όλα τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε συμπολίτη μας που αφουγκράζεται τις αγωνίες μας σε Παν-αναπηρική, Πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών (οδό Νίκης & Μητροπόλεως).

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί:
- Επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου, όπως αυτές προβλέπονται στο ν. 4024/2011 συμπληρωμένο με το άρθρο 25 του ν. 4038/2012 και το ν. 4051/2012 για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,
- Βελτίωση των διατάξεων του ν. 4024 και των συμπληρωματικών διατάξεων του (άρ.25 ν.4038/2012),
- Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
- Χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας χωρίς όριο ηλικίας,
- Επαναφορά της ρύθμισης του μεσοπρόθεσμού για τη διατήρηση του άρθρου 32 του ν. 3896/2012 ως έχει, δηλαδή διατήρηση του δώρου εορτών αδείας που αντιστοιχεί στο εξωϊδρυματικό επίδομα στο επίδομα απολύτου αναπηρίας και στο επίδομα ανικανότητας που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου,
- Εξαίρεση εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω & μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου 2013-2016,
- Πλήρη προστασία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα και πρόσθετη λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα επώδυνη οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,
- Καμία απόλυση εργαζόμενου ΑμεΑ γονέα, συζύγου κηδεμόνα ατόμου με βαριά αναπηρία μέσω της προστασίας όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω από το καθεστώς διαθεσιμότητας, εφεδρείας του μεσοπρόθεσμου.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΕΑΣΚΠ

Στο Πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων και με μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης , η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ», στην Πάτρα.
Σας περιμένουμε όλους, να ανταλλάξουμε εορταστικές ευχές
και σας παρακαλούμε να ενημερώσετε και τους φίλους σας να στηρίξουν το εθελοντικό μας έργο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας και σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΔΥΝΑΜΗ και ΑΓΑΠΗ !
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. 

Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ-ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !

3η Δεκέμβρη- Εθνική Ημέρα ΑμεΑ

Παν-αναπηρική Κινητοποίηση. Τη φετινή 3η Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκονται όπως η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.
Στη δίνη αυ
τής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους.
H Ε.Σ.Α.μεΑ., ανήμερα την 3η Δεκέμβρη, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 το πρωί, καλεί όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους, τα ίδια τα άτομα με αναπηρία & χρόνια πάθηση, τα μέλη των οικογενειών τους, κάθε εργαζόμενο σε υπηρεσίες παροχών υγείας-πρόνοιας-αποκατάστασης-ψυχικής υγείας και κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους 17, για να διεκδικήσουν τη διασφάλιση ενός δημοσίου συστήματος υγείας που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και θα εγγυάται την δωρεάν παροχή φαρμάκων, θεραπευτικών, μέσων-ορθωτικών μέσων και κάθε σύγχρονης θεραπείας. https://www.facebook.com/events

Η οργανωτική επιτροπή του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με χαρά σας ανακοινώνει τη διοργάνωση του καθιερωμένου ετήσιου πολυσυνεδρίου-έκθεση της Πάτρας, στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2012, στο γνώριμο χώρο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ».

Στις φετινές εκδηλώσεις του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ επιλέξαμε ένα επίκαιρο θέμα που αναφέρεται στο παρόν και το μέλλον του τόπου μας:
"ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ".
Η κοινωνία χρειάζεται από το σύνολο των εκφράσεών της να αναδειχθούν θέσεις και προτάσεις που θα κατευθύνουν τις δράσεις της σε χειροπιαστά αποτελέσματα ανακαλύπτοντας τον «Θεό των μικρών πραγμάτων».
Ταυτόχρονα η φροντίδα όλων μας οφείλει να στραφεί, με συγκροτημένο τρόπο, στο τι λέμε στα παιδιά μας για το μέλλον τους, έχοντας βεβαίως πάντα υπόψη μας το «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα».
Στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε τις θέσεις και προτάσεις :
– Tων Πολιτικών Κομμάτων
– Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
– Του επιχειρηματικού κόσμου
– Της εκπαιδευτικής κοινότητας
– Των επιστημονικών φορέων
– Της Εκκλησίας
– Των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων
– Καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος
– Των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Social media.
Στα πλαίσια φυσικά του πολυσυνεδρίου θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο καταξιωμένος θεσμός του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που αξιοποιεί πλήρως τη σύγχρονη τεχνολογία και το Ίντερνετ, επιχειρώντας τη διάδοση των ιδεών του σε ένα ευρύτερο κοινό, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Στις φετινές εκδηλώσεις του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα ενταχθεί και μια νέα ενότητα το «1ο Forum Καινοτομίας». Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων με αυτήν την ενότητα θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια αξία που έχει για την ανάπτυξη του τόπου μας η έμφαση στην καινοτομία. Σκοπός μας είναι το «Forum Καινοτομίας» να αποτελέσει μια μόνιμη δυναμική συνεδριακή και εκθεσιακή συνιστώσα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διήμερων συνεδριακών εκδηλώσεων θα λειτουργεί όπως πάντα το Εκθεσιακό τμήμα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που και φέτος θα αναπτυχθεί στο ισόγειο και στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ».
Οι εργασίες του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα συνδυαστούν πλήρως με το VEC (Virtual Exhibition Center), το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ (www.virualexpocenter.gr), που μέσω των καινοτόμων λειτουργιών του επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας για Live streaming και On Demand διαδικτυακές μεταδόσεις των εργασιών του πολυσυνεδρίου και την φιλοξενία μεγάλων κλαδικών διαδικτυακών εκθέσεων.
Αναλυτικά για το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012 και τις μέχρι τώρα δράσεις του μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο site της διοργάνωσης www.forumanaptixis.gr, όπου βρίσκονται και τα πλήρη πρακτικά προηγούμενων εκδηλώσεών του.

Επιστημονική διημερίδα για την γυναίκα και τον καρκίνο, θα πραγματοποιηθεί 23 και 24/11 στην Πάτρα

πηγή http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/161243
Το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και η Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2012, Διημερίδα- Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος: από την πρόληψη στη θεραπεία».
Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Εταιρείας Ογκολογικών Ερευνών και της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.
Η θεματολογία του Σεμιναρίου επιλέχθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή με βασικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών για επιστημονική ενημέρωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, των άλλων επιστημόνων και των εθελοντών, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του Γυναικολογικού Καρκίνου, δεδομένου ότι η επίπτωση των γυναικολογικών νεοπλασιών παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια.
https://www.facebook.com/events/410259975707258/ 
Η οργανωτική επιτροπή του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με χαρά σας ανακοινώνει τη διοργάνωση του καθιερωμένου ετήσιου πολυσυνεδρίου-έκθεση της Πάτρας, στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2012, στο γνώριμο χώρο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ».
Στις φετινές εκδηλώσεις του FO

RUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ επιλέξαμε ένα επίκαιρο θέμα που αναφέρεται στο παρόν και το μέλλον του τόπου μας:
"ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ".
Η κοινωνία χρειάζεται από το σύνολο των εκφράσεών της να αναδειχθούν θέσεις και προτάσεις που θα κατευθύνουν τις δράσεις της σε χειροπιαστά αποτελέσματα ανακαλύπτοντας τον «Θεό των μικρών πραγμάτων».
Ταυτόχρονα η φροντίδα όλων μας οφείλει να στραφεί, με συγκροτημένο τρόπο, στο τι λέμε στα παιδιά μας για το μέλλον τους, έχοντας βεβαίως πάντα υπόψη μας το «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα».
Στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε τις θέσεις και προτάσεις :
– Tων Πολιτικών Κομμάτων
– Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
– Του επιχειρηματικού κόσμου
– Της εκπαιδευτικής κοινότητας
– Των επιστημονικών φορέων
– Της Εκκλησίας
– Των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων
– Καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος
– Των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Social media.
Στα πλαίσια φυσικά του πολυσυνεδρίου θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο καταξιωμένος θεσμός του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που αξιοποιεί πλήρως τη σύγχρονη τεχνολογία και το Ίντερνετ, επιχειρώντας τη διάδοση των ιδεών του σε ένα ευρύτερο κοινό, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) συμμετέχει στο “EUROPLAN”, ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στρατηγικής για τα Εθνικά Σχέδια Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις και εκπροσωπεί τη χώρα μας διοργανώνοντας το συνέδριο αυτό.

Η Π.Ε.Σ.ΠΑ. μά
ς προσκαλεί στο Συνέδριο το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρο Συγγρού 387, Π. Φάληρο.

Η ενεργή μας συμμετοχή θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχία του Συνεδρίου, ενός τόσο μεγάλου γεγονότος για τη χώρα μας, και με τη
συμβολή μας η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα πληρέστερο σχέδιο δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Θέµατα Εργαστηρίων

1ο. Η Πρόσβαση των Ασθενών στην Ιατροφαρµακευτική τους Περίθαλψη
2ο. Ασφαλιστική και Κοινωνική Κάλυψη Ασθενών µε Σπάνιες Παθήσεις
3ο. Κέντρα Αναφοράς Σπανίων Παθήσεων
4ο. Καταγραφή Σπανίων Παθήσεων στη Χώρα µας

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες βρίσκονται στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.pespa.gr/pdf/Program%201-12-12.pdf
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ., προγραμματίζουμε Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα στο Δ.Σ. του Σωματείου τις προσφορές σας (αντικείμενα, διάφορα εδέσματα κλπ) για τον εμπλουτισμό του Bazaar και να ενημερώσετε τους φίλους σας να στηρίξουν τη δράση μας. 
https://www.facebook.com/notes 
Η ΕΕΑΣΚΠ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ BAZAAR ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ". ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ! — at Επιμελητήριο Αχαΐας. 
Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου "ΑγκαλιάΖΩ" Νομού Αχαΐας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τη δωροέκθεση που οργανώνει Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 από 10:00-21:00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 10:00-15:00 στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
Περιμένουμε τη στήριξή σας, για να μείνουμε φωνή ζωντανή στον αγώνα ενημέρωσης και μάχιμοι στο φόβο κατά του καρκίνου.
 

Το φιλμ με τον Γεράσιμο Φεσσιάν που δοκιμάζει τη θαλάσσια ράμπα για αναπήρους διεκδικεί διεθνές βραβείο – ΒΙΝΤΕΟ

Η ομάδα του seatrac είχε την ευτυχία να επιλεγεί για τον διεθνή διαγωνισμό του focus for award.
Η επιτυχία της Ελληνικής ομάδας σκηνοθετών του Νίκου Λογοθέτη, των Πατρινών Χρήστου Ορτέντζιο και Κώστα Φασουλά είναι μεγάλη αφού το video έχει
επιλεγεί μεταξύ άλλων στα ημιτελικά του διαγωνισμού short films – big ideas.
Όπως επισημαίνουν οι συντελεστές του βίντεο στο thebest: "Ψήφος σου θα μας δώσει δύναμη, εάν θες μπορείς να βοηθήσεις ψηφίζοντας."
Δείτε το Βίντεο και Ψηφίστε εδώ:
http://vimeo.com/focusforwardfilms/semifinalists/51886932

Αχαΐα: Απεργούν οι φαρμακοποιοί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου έλαβαν χθες βράδυ οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας. Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να αποφασίσουν επί των αποφάσεων του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει o Πρόεδρος του Φα
ρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Παράλληλα αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την εκπροσώπηση από την 1η Ιανουαρίου έως σήμερα.

Ως προς την πίστωση στη χορήγηση των φαρμάκων ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρών σε άρση της.

Ωστόσο το θέμα της άρσης πίστωσης θα τεθεί ξανά επί τάπητος στη νέα γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Υπό καθεστώς «οικονομικής ομηρίας» ζουν τα ΑμΕΑ

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας, τ. Αντινομάρχης Υγείας & Πρόνοιας, Γεράσιμος Α. Φεσσιάν, με αφορμή τη μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.
πηγή http://www.zougla.gr/greece/article/ipo-ka8estos-ikonomikis-omirias-zoun-ta-amea#.UKnk_FQbcqA.facebook

«Επιδημία» αλληλεγγύης -Αγοράστε «παστίλιες για τον πόνο του άλλου» και ενισχύστε τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα

Μια διαφορετική «επιδημία» θέλουν να εξαπλώσουν στην Ελλάδα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, με τη νέα εκστρατεία τους που έχει τίτλο «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου». Ένα μικρό κόκκινο κουτί που περιέχει έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι, γίνεται το επίκεντρο της εκστρατείας αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης της οργάνωσης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών χωρίς Σύνορα, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
πηγή http://disabled-greece.gr/archives/785#.ULCpqoato0C

Ο ΙΣΑ αντιδρά στην κατηγοριοποίηση των ασθενών

ΙΣΑ : Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνουμε την κάθετη αντίδρασή μας στην κατηγοριοποίηση ασθενών δύο ταχυτήτων, όσο μάλλον δε, όταν αυτοί οι ασθενείς έχουν μία ή περισσότερες αναπηρίες.
Στηρίζουμε την ΕΣΑμεΑ στο δύσκολο έργο της και ευχόμαστε, όλα τα άτομα με αναπηρία να έχουν πάντοτε ισότιμη πρόσβαση στο φάρμακο και στο γιατρό του’.

πηγή http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=20318

Η δραστική ουσία σκοτώνει (και) τη λογική!

Στο σύνολο του ελληνικού λαού, αυτό το θέατρο του παραλόγου θα δημιουργήσει ασθενείς δύο ταχυτήτων. Πατρικίους και πληβείους. Ο γιατρός θα υποχρεώνεται από το νόμο –που τον αναγκάζει ουσιαστικά να παραβεί τον όρκο του Ιπποκράτη- να κάνει διάκριση μεταξύ ενός 15% ασθενών-VIP στους οποίους θα χορηγεί επώνυμα φάρμακα και θα έχει πλήρη έλεγχο της θεραπείας τους και της μεγάλης μάζας των «παιδιών ενός κατώτερου θεού», στους οποίους δε θα γνωρίζει καν ποιο φάρμακο καταλήγει στο στομάχι τους! πηγή http://www.newsbomb.gr/politikh/story/255028/i-drastiki-oysia-skotonei-kai-ti-logiki

ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί για ραντεβού-Επιστροφή στο 184

Ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη η επιστροφή στον τριψήφιο αριθμό, αφού ο οργανισμός έχει υπογράψει σύμβαση για τρία χρόνια με τις τηλεφωνικές εταιρείες.
πηγή http://gr.news.yahoo.com/

Ο Κουρουμπλής για τη μείωση αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων

ΠΗΓΗ http://www.newsitamea.gr/index.php/eidiseis-gia-olous/327-o-kouroumplis-gia-ti-meiosi-anapirikon-epidomaton-kai-syntakseon
 Με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 229, 19.11.2012) στην οποία θίγονται τα πρόσωπα με αναπηρία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΕΚΜ Παναγι
ώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία, ανακαλεί αιφνιδιαστικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ψηφισθείσα μόλις προ δέκα ημερών εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων. Προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα, διατήρησε μόνο την εξαίρεση των παραπληγικών-τετραπληγικών του δημοσίου, αφήνοντας στη μοίρα τους τούς παραπληγικούς-τετραπληγικούς της κοινωνικής ασφάλισης.

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-8.00μ.μ. και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00π.μ.-12.00π.μ., στην έδρα του Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ       Τηλ. – Faχ : 2610422655         e-mail: eenosims@yahoo.gr
Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Μετά την επιτυχή επετειακή εκδήλωση 20χρονης λειτουργίας της ΕΕΑΣΚΠ με επιστημονική ενημέρωση,  που πραγματοποιήθηκε στις 10-11-2012 στην Πάτρα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία και τη στήριξή σας και να σας ενημερώσουμε τα εξής : 

  
  • Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, στη διεύθυνση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ¨Η Ελπίδα¨:  Βαλτινού και Δεληγιώργη 25 στο Αγρίνιο.Τηλ.: 2641024198                                          Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ : η κ. Μαρία Κορακά , Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας  και η κ. Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Νοσηλεύτρια.
Στόχος και Σκοπός της ΕΕΑΣΚΠ, είναι να λειτουργήσουν σύντομα παρόμοια γραφεία ενημέρωσης και συντονισμού των ΑμΣΚΠ και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν. Αχαΐας, Ν. Ηλείας, Ν. Αιτ/νίας), όπου δραστηριοποιείται η ΕΕΑΣΚΠ και είμαστε σε επαφή με μέλη για την ανάληψη υπευθυνότητας συντονισμού των γραφείων ενημέρωσης.                                                                                                                                                     
  • Η ΕΕΑΣΚΠ αποφάσισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό της EuroCharity                                                                           http://polls.eurocharity.gr/index.php?pi=3&di=132759&st=ydff                                                                                                                                              με το εξής Πρόγραμμα : Αγορά χώρου για δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου, στήριξης και ψυχαγωγίας, και ανάπτυξης δραστηριοτήτων  για τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας , ελπίζοντας στην επιτυχία για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς παρακαλεί τα μέλη και όλους τους φίλους να στηρίξουν με την ψήφο τους την  προσπάθεια αυτή και  τους οποίους ευχαριστούμε, εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή τους .          Λήξη ψηφοφορίας: 23 Νοεμβρίου 2012. 

  • Το Σωματείο μας συμμετείχε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ του τμήματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, όπου εγκρίθηκαν 10 θέσεις εργασίας (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, νοσηλευτών και γραμματείας) και αναμένονται να ξεκινήσουν την εργασία τους εντός του μηνός Νοεμβρίου 2012.

  •    Ξεκίνησαν οι κοινωνικές επισκέψεις σε ΑμΣΚΠ , που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Δ.Σ.. Με την πρόσληψη εντός του Νοεμβρίου, ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών και Νοσηλευτών στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας, θα λειτουργήσει ομάδα επισκέψεων ψυχοκοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι , όλων των μελών  ΑμΣΚΠ. 

  • Ξεκίνησε τη λειτουργία της, η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, από την Πέμπτη 1-11-2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών.

  •    Συνεχίζεται η συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.

  • Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα (Σύνολο : 40 Άτομα) εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους  δικαιούχους το μήνα Δεκέμβριο. 

  • Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012  και ώρα 10.00 π.μ. έως 8.00μ.μ., προγραμματίζουμε Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα με την ευκαιρία των  εορτών των Χριστουγέννων.                                                                                               Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα  στο Δ.Σ. του Σωματείου τις προσφορές σας (αντικείμενα, διάφορα εδέσματα κλπ) για τον εμπλουτισμό του  Bazaar και να ενημερώσετε τους φίλους σας να στηρίξουν τη δράση μας. 


  • Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419 


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ  ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Είμαστε εθελοντές και ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας  να προχωρήσουμε στη ζωή μας με ελπίδα.

Από Εμάς και για Όλους μας , Όλοι Μαζί εθελοντικά θα προσπαθούμε ανελλιπώς να βελτιώνουμε το επίπεδο της καθημερινότητάς μας !

Όλοι μαζί είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ !
Και  «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ και τους ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη και Χαρά στη ζωή τους!


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.                                     
Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, στη διεύθυνση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ¨Η Ελπίδα¨: Βαλτινού και Δεληγιώργη 25 στο Αγρίνιο.Τηλ.: 2641024198
Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ : η κ. Μαρία Κορακά , Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας και η κ. Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Νοσηλεύτρια.
Στόχος και Σκοπός της ΕΕΑΣΚΠ, είναι να λειτουργήσουν σύντομα παρόμοια γραφεία ενημέρωσης και συντονισμού των ΑμΣΚΠ και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν. Αχαΐας, Ν. Ηλείας, Ν. Αιτ/νίας), όπου δραστηριοποιείται η ΕΕΑΣΚΠ και είμαστε σε επαφή με μέλη για την ανάληψη υπευθυνότητας συντονισμού των γραφείων ενημέρωσης. 
 

Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων – Διαθεσιμότητα – Κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ – Εξαιρέσεις αναπήρων

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 34 του ν.4024/11, η παρούσα ρύθμιση δεν εφαρμόζεται, (μολονότι πληρούνται οι πιο πάνω προϋποθέσεις εφαρμογής), στους υπαλλήλους ΙΔΑΧ, οι οποίοι υπάγονται στις παρακάτω, , εξαιρέσεις:
α) ο εργαζόμεν
ος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 34 του ν.4024/11 .
β) εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994, ΑΊ51) και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του Κ.Φ.Ε. ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.
γ) εργαζόμενος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α` 229), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, τον βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε.,
δ) εργαζόμενος που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε..
Την σύναψη συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Είκοσι Ενός (21) ατόμων έμμεσα ωφελουμένων, για την υλοποίηση της Πράξης "ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ- Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πατρέων»" με κωδικό MIS 377140, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2.14401/6.3280/21-06-2012 Απόφαση ένταξης του υποέργου στο Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού". ΠΗΓΗ http://www.stirixiamke.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=46%3A2012-11-09-12-29-49&catid=22%3A2012-05-10-11-57-05&Itemid=98

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Από 12 Νοεμβρίου 2012 έως 27 Νοεμβρίου 2012.

Ειδικότητες απασχόλησης.
Κοινωνικοί Λειτουργοί, αριθμός απασχολούμενων 4
Διοικητικό Προσωπικό, αριθμός απασχολούμενων 8
Προσωπικό Καθαριότητας, αριθμός απασχολούμενων 2
Στελέχη Κουζίνας, αριθμός απασχολούμενων 3
Γεωπόνοι, αριθμός απασχολούμενων 1
Επιστάτες, αριθμός απασχολούμενων 1
Ψυχολόγοι, αριθμός απασχολούμενων 1
Φιλόλογοι, αριθμός απασχολούμενων 1
Πολιτιστική εκδήλωση
‘‘Αναπηρία και Διαπολιτισμικότητα, πηγές διαφορετικότητας’’
24 Νοεμβρίου 2012
‘‘Τεχνόπολις’’- αίθουσα ‘‘Κωστής Παλαμάς’’
http://meallamatia.blogspot.gr/2012/11/24.html

Στοιχεία – ΣΟΚ: 3.124 Έλληνες αυτοκτόνησαν μέσα σε τρία χρόνια

ΠΗΓΗ  http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/255348/stoheia-–-sok-3124-ellines-aytoktonisan-mesa-se-tria-hronia#ixzz2D8Vovxyz
Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/255348/stoheia-–-sok-3124-ellines-aytoktonisan-mesa-se-tria-hronia#ixzz2D8Vvktmt
Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/255348/stoheia-–-sok-3124-ellines-aytoktonisan-mesa-se-tria-hronia#ixzz2D8Vvktmt

19/11/2012 - Παγκόσμια ανησυχία για την ψυχική υγεία στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της προσοχής του 11ου Συνέδριου της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (W.A.P.R.), που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, βρέθηκε η κατάρρευση της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα. Η γενική συνέλευση της εταιρείας εξέδωσε ε
ιδικό ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι «η κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, επιβάλλει τη συνεργασία και στήριξη από την Ευρώπη» και ότι το πρόβλημα «είναι κυρίως πολιτικό». ΠΗΓΗ http://www.me-psyxi.gr/news-events
Tην ερχόμενη Δευτέρα  26 Νοεμβρίου 2012 στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», θα δοθεί μία συναυλία της Ορχήστρας Πατρών με  μαέστρο τον Αναστάσιο Συμεωνίδη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της μουσικής βραδιάς, η Ορχήστρα Πατρών θα ερμηνεύσει έργα των Sibelius  και Mendelssohn στο  Α’ μέρος  ενώ  το  β’ μέρος θα  είναι ένα  αφιέρωμα στην  κινηματογραφική  μουσική. ΠΗΓΗ  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/161265

Αγκαλιάζω Νομού Αχαϊας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου "ΑγκαλιάΖΩ" Νομού Αχαΐας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τη δωροέκθεση που οργανώνει Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 από 10:00-21:00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 10:00-15:00 στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
Περιμένουμε τη στήριξή σας, για να μείνουμε φωνή ζωντανή στον αγώνα ενημέρωσης και μάχιμοι στο φόβο κατά του καρκίνου. https://www.facebook.com/agaliazo.patras

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Πανελλήνια Παν-αναπηρική Κινητοποίηση 28/11
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα οδό Νίκης)

Η πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέσω της οποίας ακυρώθηκαν οι όποιες εξαιρέσεις προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο του 2013-2016 για τα άτομα με αναπηρία από την επώδυνη και άδικη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας

προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. αποφάσισε να καλέσει όλα τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε συμπολίτη μας που αφουγκράζεται τις αγωνίες μας σε Παν-αναπηρική, Πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών (οδό Νίκης & Μητροπόλεως).

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί:
- Επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου, όπως αυτές προβλέπονται στο ν. 4024/2011 συμπληρωμένο με το άρθρο 25 του ν. 4038/2012 και το ν. 4051/2012 για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,
- Βελτίωση των διατάξεων του ν. 4024 και των συμπληρωματικών διατάξεων του (άρ.25 ν.4038/2012),
- Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
- Χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας χωρίς όριο ηλικίας,
- Επαναφορά της ρύθμισης του μεσοπρόθεσμού για τη διατήρηση του άρθρου 32 του ν. 3896/2012 ως έχει, δηλαδή διατήρηση του δώρου εορτών αδείας που αντιστοιχεί στο εξωϊδρυματικό επίδομα στο επίδομα απολύτου αναπηρίας και στο επίδομα ανικανότητας που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου,
- Εξαίρεση εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω & μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου 2013-2016,
- Πλήρη προστασία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα και πρόσθετη λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα επώδυνη οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,
- Καμία απόλυση εργαζόμενου ΑμεΑ γονέα, συζύγου κηδεμόνα ατόμου με βαριά αναπηρία μέσω της προστασίας όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω από το καθεστώς διαθεσιμότητας, εφεδρείας του μεσοπρόθεσμου.

Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό

Τα πάνω-κάτω φέρνουν οι 18 εγκύκλιοι που αποστέλλονται στις υπηρεσίες και αφορούν στη διαμόρφωση του νέου συνταξιοδοτικού πλαισίου, όπως αυτό συμφωνήθηκε με την τρόικα. Οι Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα εργάζονται περισσότερο και θα αμείβονται λιγότερο, ενώ οι απαλλαγές που προβλέπονταν για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως μητέρες ανηλίκων κ.λπ., είτε ακυρώνονται είτε οι προϋποθέσεις για την κατοχύρωσή τους γίνονται ακόμη πιο αυστηρές.

Δώρο Χριστουγέννων 2012

Φέτος θα πάρουν όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Δώρο Χριστουγέννων ενώ στον Δημόσιο Τομέα και για τους Συνταξιούχους θα είναι το Τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων των 400€ αυτό του 2012.
ΠΗΓΗ  http://www.dikaiologitika.gr/

Σαρωτικές οι αλλαγές στο ασφαλιστικό - Δείτε ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων επηρεάζονται

Δείτε ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων επηρεάζονται
http://newsplus.gr/ellada/oikonomia/Sarotikes_oi_allages_sto_asfalistiko_-_Deite_poies_katigories_asfalismenon_epireazontai/?n=116887

ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η Κοιν.Σ.Επ. είναι επιχείρηση, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Οδηγίες συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών

www.eopyy.gov.gr 
Όπως είναι γνωστό με τις ανωτέρω σχετικές διατάξεις καθίσταται
υποχρεωτική η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.
Με το ανωτέρω σχετικό 3 είχε καθοριστεί η διαδικασία ηλεκτρονικής
συντα
γογράφησης. Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Δεκεμβρίου του 2012 ανεξάρτητα από το σκεύασμα που έχει επιλεγεί από τον ιατρό για την συγκεκριμένη δραστική, μορφή και περιεκτικότητα, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο σκεύασμα για την εν λόγω δραστική.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί την χορήγηση ακριβότερου σκευάσματος, ο φαρμακοποιός τον ενημερώνει για την πρόσθετη επιβάρυνση λόγω διαφοράς τιμής από την τιμή αναφοράς.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αυτό το κοινωνικό πραξικόπημα δεν θα περάσει!

Οι κατέχοντες την πολιτική ευθύνη ΔΕΝ έχουν αντίληψη τι σημαίνει βαριά αναπηρία και χρόνια πάθηση! Οι ρυθμίσεις αυτής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είναι αναπηροκτόνες!

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζοντας το σύνολο των ατόμων με αναπηρία, χρόνι

ες παθήσεις και των οικογενειών τους καλεί τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στήριξαν στη Βουλή τη θέσπιση των νομοθετικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου να πάρουν δημόσια θέση, γιατί αυτή η πράξη τους εκθέτει πολιτικά.

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας ΔΕΝ πρόκειται να δεχτεί τη σφαγή των ελάχιστων προστατευτικών παροχών που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Ο μόνος δρόμος για την Κυβέρνηση είναι να πάρει πίσω ΤΩΡΑ τις ρυθμίσεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου πίσω!

Αυτό το κοινωνικό πραξικόπημα δεν θα περάσει!

3η Δεκέμβρη -Εθνική Ημέρα ΑμεΑ Παν-αναπηρική Κινητοποίηση

πηγή https://www.facebook.com/events/450863288303743/

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκονται όπως η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κο

ινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους.

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Άμεση τροποποίηση εγκυκλίου με αυθαίρετες προϋποθέσεις χορήγησης προνοιακού επιδόματος
https://www.facebook.com/
Με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο αξιώνει την άμεση τροποποίηση εγκυκλίου που καθορίζει με αυθαίρετο τρόπο τις προϋποθέσεις χορήγησης προνοιακού επιδόματος.

Πιο συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία ζητά να τροποποιηθούν συγκεκριμένα σημεία της υπ’ αριθ. πρωτ. εγκυκλίου Π3Α/φ.32/γπ.ΟΙΚ.

141770/22-12-2011 της Διεύθυνσης Προστασίας ΑμεΑ Τμήμα Α΄, η οποία εκδόθηκε κατά την περίοδο που η ανωτέρω Διεύθυνση ήταν στην αρμοδιότητα του Υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη, με θέμα : Σχετικά με το άρθρο 46 του ν. 4025/2011 και συναφή ζητήματα.

Οι τροποποιήσεις που ζητούμε αφορούν συγκεκριμένα σημεία της εγκυκλίου, τα οποία ελήφθησαν αυθαίρετα και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την επιταγή του νομοθέτη όπως αυτή εκφράζεται και διατυπώνεται στο άρθρο 46 του ν. 4025/2011. Ειδικότερα, στην παρ. 2 της ανωτέρω εγκυκλίου, στο σημείο όπου προσδιορίζεται ότι οι νέες γνωματεύσεις που θα εκδοθούν από το ΚΕΠΑ θα πρέπει να πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια ένταξης, όπως αυτά θα καθοριστούν από το επικείμενο κανονιστικό πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ. Ομοίως σε σημείο της παρ. 3 αναφέρεται ότι για τους ενδιαφερόμενους προς ένταξη στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ (νέοι εν δυνάμει δικαιούχοι ………) θα παραπέμπονται υποχρεωτικά στα ΚΕΠΑ και εφόσον προσκομίσουν πιστοποίηση αναπηρίας η οποία θα καλύπτει τις προϋποθέσεις ένταξης στα προγράμματα (όπως αυτές θα καθοριστούν από το επικείμενο κανονιστικό πλαίσιο).

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, η εγκύκλιος αναφέρεται στην έκδοση ενός νέου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν υφίστατο στον χρόνο έκδοσής της εγκυκλίου και συνεχίζει να μην υφίσταται στον παρόντα χρόνο. Δηλαδή το προνοιακό επίδομα, που αποτελεί μη ανταποδοτική παροχή της πολιτείας για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία εξαρτάται από ένα μελλοντικό και ανύπαρκτο κανονιστικό πλαίσιο. Η εισαγωγή της προϋπόθεσης ενός νέου κανονιστικού πλαισίου για τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος είναι αυθαίρετη και αποτελεί τιμωρητική πράξη για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Το αναπηρικό κίνημα ζητά ελέγχους με διαδικασίες διαφανείς, επιστημονικές, οι οποίες θα σέβονται την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

"Παραθυράκι" Σαλμά για τη συνταγογράφηση της εμπορικής ονομασίας

Ένα “παράθυράκι” το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά σχετικά με την υποχρεωτική και αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας. Η ρύθμιση δημοσιεύεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) 3057 τεύχος Β' της 18ης Νοεμβρίου 2012.  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=729286

Aλλαγές-σοκ:Πώς και πόσο πλήττονται συνταξιούχοι και αναξιοπαθούντες

πηγή http://www.entertv.gr/2012/11/20/daily-news/allages-sokpos-ke-poso-plittonte-sintaxiouchi-ke-anaxiopathountes/   
Πηγή: protothema.gr

Μόνο οι βαριά ανάπηροι και όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2013 φαίνεται να διασώζονται από την … “αναστολή συντάξεων” που συνεπάγεται η σαρωτική αύξηση των ορίων ηλικίας και των λοιπόν προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.  Όσοι έφταναν «κοντά στην πηγή» θα μείνουν στα «κρύα του λουτρού» μέχρι να ικανοποιήσουν τους νέους όρους συνταξιοδότησης, αλλά και όσοι «γλιτώνουν» θα υποστούν βαριές περικοπές ή νέα χαράτσια που βαρύνουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
Στις 16 σελίδες της δεύτερης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στους μισθούς, τα εργασιακά, τις συντάξεις και τα εφάπαξ επέρχεται γενική ανατροπή όσων ίσχυαν ως σήμερα, αλλά ακόμα και ρυθμίσεων που μόλις είχαν ψηφιστεί προ δεκαπενθημέρου με το Μεσοπρόθεσμο.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν σωρεία εφαρμοστικών εγκυκλίων για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Θα ρυθμίζονται η λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αλλά και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκαν από τα μέτρα. Προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67  έτος (γενικό όριο) και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη, ενώ οι γενικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις συμπληρώνονται στα 40 έτη ασφάλισης.
«Ευνοημένοι» θα είναι μητέρες ανηλίκων, χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία και οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Μέριμνα λαμβάνεται και για όσους οι σύζυγοι είναι ήδη «με το ένα πόδι» εκτός δημοσίου.
Αναλυτικότερα:

Φαρμακευτικός Σύλλ. Αττ. Πάρτε πίσω το αντισυνταγματικό rebate! Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/11/rebate.html#ixzz2D8RMEUEI

πηγή http://www.oparlapipas.com/2012/11/rebate.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Οξεία είναι η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σχετικά με την αιφνιδιαστική ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται αναδρομικό από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate εις βάρος των φαρμακοποιών για τα....
φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).
Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ τονίζει τα εξής στην ανακοίνωσή του: "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1/1/2012 έως σήμερα.
Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι φαρμακοποιοί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο Κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού, ειδικώς μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.λ.π.), τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος. Με την απίστευτη αυτή διάταξη, το Κράτος καθιστά την διακίνηση των ειδικών αυτών φαρμάκων απαγορευτική μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. Η πρωτοφανής αυτή διάταξη που εναρμονίζεται με τις επιταγές της Τρόϊκα δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τα φαρμακεία. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανακαλέσει την αντισυνταγματική αυτή διάταξη".


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/11/rebate.html#ixzz2D8RTq2PV

Οξεία είναι η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σχετικά με την αιφνιδιαστική ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται αναδρομικό από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate εις βάρος των φαρμακοποιών για τα....φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).
Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ τονίζει τα εξής στην ανακοίνωσή του: "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1/1/2012 έως σήμερα.
Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι φαρμακοποιοί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο Κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού, ειδικώς μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.λ.π.), τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος. Με την απίστευτη αυτή διάταξη, το Κράτος καθιστά την διακίνηση των ειδικών αυτών φαρμάκων απαγορευτική μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. Η πρωτοφανής αυτή διάταξη που εναρμονίζεται με τις επιταγές της Τρόϊκα δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τα φαρμακεία. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανακαλέσει την αντισυνταγματική αυτή διάταξη".

Οξεία είναι η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σχετικά με την αιφνιδιαστική ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται αναδρομικό από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate εις βάρος των φαρμακοποιών για τα....
φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).
Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ τονίζει τα εξής στην ανακοίνωσή του: "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1/1/2012 έως σήμερα.
Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι φαρμακοποιοί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο Κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού, ειδικώς μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.λ.π.), τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος. Με την απίστευτη αυτή διάταξη, το Κράτος καθιστά την διακίνηση των ειδικών αυτών φαρμάκων απαγορευτική μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. Η πρωτοφανής αυτή διάταξη που εναρμονίζεται με τις επιταγές της Τρόϊκα δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τα φαρμακεία. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανακαλέσει την αντισυνταγματική αυτή διάταξη".

Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/11/rebate.html#ixzz2D8Rbz7ge
Οξεία είναι η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σχετικά με την αιφνιδιαστική ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται αναδρομικό από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate εις βάρος των φαρμακοποιών για τα....
φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).
Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ τονίζει τα εξής στην ανακοίνωσή του: "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1/1/2012 έως σήμερα.
Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι φαρμακοποιοί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο Κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού, ειδικώς μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.λ.π.), τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος. Με την απίστευτη αυτή διάταξη, το Κράτος καθιστά την διακίνηση των ειδικών αυτών φαρμάκων απαγορευτική μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. Η πρωτοφανής αυτή διάταξη που εναρμονίζεται με τις επιταγές της Τρόϊκα δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τα φαρμακεία. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανακαλέσει την αντισυνταγματική αυτή διάταξη".


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/11/rebate.html#ixzz2D8RTq2PV

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Τι αλλάζει με συντάξεις, ΕΚΑΣ, ανάπηρους και διαθεσιμότητα

πηγή http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231222655&ref=newsletter
Αθήνα
Νέες ρυθμίσεις για δικαιούχους ΕΚΑΣ, αναπήρους και υπαλλήλους της Βουλής αλλά και σειρά προπαιτούμενων ενεργειών (prior actions) για τα εργασιακά περιλαμβάνει η δεύτερη κατά σειρά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παράλληλα, με τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων εξομοιώνονται οι υπάλληλοι της Βουλής όσον αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Συγκεκριμένα:

Δεκτοί στην Αυστραλία μετανάστες με αναπηρίες

πηγή http://www.i-diadromi.com/2012/11/blog-post_9870.html
Η Αυστραλία που μέχρι τώρα απέρριπτε τις αιτήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες που ήθελαν να μεταναστεύσουν στην χώρα, θα αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία και θα χορηγεί βίζες μόνιμης διαμονής στα άτομα με αναπηρίες αν αυτά πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, τα έξοδα......
φροντίδας των ατόμων με αναπηρίες, που ήταν και ο βασικός λόγος που οι μεταναστευτικές αρχές απέρριπταν τις αιτήσεις τους για χορήγηση βίζας μόνιμης διαμονής, θα υπολογίζονται πλέον όχι μόνο σε οικονομική βάση.
 Όπως είπε ο υπουργός οι μεταναστευτικές Αρχές θα λαμβάνουν πλέον υπόψη τους και τη συνεισφορά των ατόμων με αναπηρίες αλλά και την συνεισφορά των οικογενειών τους στην κοινωνία της χώρας, όταν θα εξετάζουν τις αιτήσεις χορήγησης βίζας.
Σύμφωνα με το σύστημα που ίσχυε έως τώρα οι Αρχές της χώρας πολλές φορές δεν έμπαιναν στον κόπο να εξετάσουν τις αιτήσεις ατόμων με αναπηρίες.
Άσχετα από το αν αυτά τα άτομα ήταν ικανά να φροντίσουν τον εαυτό τους μόνα τους ή είχαν οικογένεια που εγγυούνταν την φροντίδα τους αν το κόστος φροντίδας τους ξεπερνούσε τις $21,000, οι αιτήσεις τους απορρίπτονταν.
Το συγκεκριμένο ποσό εντούτοις από την 1η Ιουλίου του 2013 στις $35,000.
Στις 20 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.

Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν. Αν όμως θέλε

τε τη γνώμη μου, τα παιδιά όλου του κόσμου θα έπρεπε να γιορτάζουν κάθε μέρα.
Γιατί τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα. Δικαιώματα που κάποιοι που θεωρούνται "έξυπνοι" καταπατούν με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς; Την ψυχαναγκαστική παιδική εργασία; Την παιδική πορνεία; Την παιδική βία που βιώνουν παιδιά ακόμα και μέσα στην κούνια τους; Την έλλειψη εκπαίδευσης; Την έλλειψη βασικών καθημερινών αναγκών(νερό, φαγητό, ένδυση);
Την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης;

Η Κάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:

* Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.
* Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.
* Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.
* Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.
* Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.
* Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά.

Όμως σπαταλάμε πολύτιμη ενέργεια στο να μετράμε τα λάθη. Μήπως θα έπρεπε να την σπαταλάμε για την εύρεση λύσεων;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Ήδη πολλές οργανώσεις ασχολούνται χρόνια με αυτό το κομμάτι. Η Unicef, η Unesco,η Actionaid ειναι 3 από τις πιο σημαντικές που προσφέρουν έργο, διαδραστικά με πολίτες σαν όλους εμάς.

Ας γίνει αυτή η 11 Δεκεμβρίου μέρα έναρξης μιας μάχης που όλοι μπορούμε να δώσουμε και να κερδίσουμε! Γιατί όλοι θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά και να καθρεπτίζεται μέσα τους η ψυχή μας.
Η ψυχή που θα έχουμε προσφέρει για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να χαμογελούν!


* Αν ζω μέσα στην κατανόηση, μαθαίνω να έχω υπομονή.
* Αν ζω μέσα στη δικαιοσύνη, μαθαίνω να είμαι δίκαιος.
* Αν ζω μέσα στην ασφάλεια, μαθαίνω να πιστεύω.
* Αν ζω μέσα στην κριτική, μαθαίνω να κατακρίνω.
* Αν ζω σε εχθρικό περιβάλλον, μαθαίνω να καυγαδίζω.
* Αν ζω μέσα στην ντροπή, μαθαίνω να αισθάνομαι ένοχος.
* Αν με δέχονται όπως είμαι, μαθαίνω να βρίσκω την αγάπη μέσα στον κόσμο.

Πηγές : UNICEF, UNESCO, ACTIONAID junior.gr