Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Επιστημονική διημερίδα για την γυναίκα και τον καρκίνο, θα πραγματοποιηθεί 23 και 24/11 στην Πάτρα

πηγή http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/161243
Το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και η Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2012, Διημερίδα- Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος: από την πρόληψη στη θεραπεία».
Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Εταιρείας Ογκολογικών Ερευνών και της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.
Η θεματολογία του Σεμιναρίου επιλέχθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή με βασικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών για επιστημονική ενημέρωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, των άλλων επιστημόνων και των εθελοντών, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του Γυναικολογικού Καρκίνου, δεδομένου ότι η επίπτωση των γυναικολογικών νεοπλασιών παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Στόχος γενικά της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και συνάμα η αντικειμενική παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων στον γυναικολογικό καρκίνο από το στάδιο της πρόληψης που σώζει ζωές έως την θεραπευτική αντιμετώπιση.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: σύγχρονα «εργαλεία» στην πρώιμη διάγνωση, Κληρονομικότητα και Καρκίνος, ο ρόλος των εμβολίων στην πρόληψη, ο ρόλος των Εθελοντικών Οργανώσεων στην πρόληψη του καρκίνου, Εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του ενδομητρίου, του τραχήλου της μήτρας και των ωοθηκών και βιολογικές θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
Η είσοδος και η εγγραφή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα χορηγούνται 9 μόρια συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) σύμφωνα με τα κριτήρια EACCME-UEMS.
H Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, πρόεδρος της οποίας είναι ο Χαράλαμπος Καλόφωνος, Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας, Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 21/11 στις 11 το πρωί συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (Βότση 42Β) όπου και θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας και των ομιλητών.
Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/11 στις 19.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Β. Κυριαζοπούλου, Κοσμήτωρ της σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγήτρια ενδοκρινολογίας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, Παθολογική κλινική, ο Χ. Γώγος, Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτ. Ελλάδος, Πελοποννήσου, ο Π. Κατσίβελας, Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Α. Σωτηρούδης, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ο Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.
Την κήρυξη των εργασιών θα κάνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης. Στις εναρκτήριες ομιλίες της Παρασκευής 23/11 θα υπάρξει και μία για τον ρόλο των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου