Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στη συλλογική κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ , έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ στο Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, όπου μαζί με άλλους χρόνιους πάσχοντες διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και την απίστευτη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν με τη μακροχρόνια ομηρία που βιώνουν στα ΚΕΠΑ σήμερα, προκειμένου να επανεξεταστούν καθώς και για την αναστολή των κοινωνικών παροχών τους. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές του Σωματείου, για την αγωνιστική παρουσία τους.
 δείτε όλες τις φωτογραφίες παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ

Θέμα: «Η ΕΕΑΣΚΠ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ατόμων με Αναπηρία έξω από τις  διευθύνσεις των ΚΕΠΑ Δυτικής Ελλάδας»

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στη συλλογική κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ , έξω από τα ΚΕΠΑ των πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου μαζί με άλλους χρόνιους πάσχοντες διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και την απίστευτη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν με τη μακροχρόνια ομηρία που βιώνουν στα ΚΕΠΑ σήμερα, προκειμένου να επανεξεταστούν καθώς και για την αναστολή των κοινωνικών παροχών τους.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΕΑΣΚΠ, έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ στο Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου.Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, μέσα στα πλαίσια της Πανελλήνιας – Παν-αναπηρικής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις πόλεις που λειτουργούν Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας προκειμένου τα άτομα με Αναπηρία να εναντιωθούν στην κοινωνική τους ευθανασία και να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Παρευρέθησαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα των ΑμεΑ, εκπρόσωποι Σωματείων, Φορέων της πόλης των Πατρών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων έγινε δεκτή από τον διευθυντή του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κ. Αποστολόπουλο Ανδρέα και κατέθεσαν έγγραφο με τα αιτήματα των ΑμεΑ, που αφορούν στον άμεσο επανασχεδιασμό της λειτουργίας και οργάνωσης του ΚΕΠΑ σύμφωνα με τις αρχές διαφάνειας της επιστημονικότητας , της αδιαβλητότητας και του σεβασμού στα ανθρώπινα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο κ. Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος Εργαζομένων ΙΚΑ καθώς και ο κ. Ζαχαριουδάκης , υπεύθυνος του ΚΕΠΑ και ανέφεραν, πως το ΙΚΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει με τις Επιτροπές λόγω έλλειψης προσωπικού και γιατρών (ψυχίατρους και νευρολόγους).

Ο Φορέας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί.Επιπλέον γίνονται προσπάθειες από τον Νοέμβριο να πραγματοποιούνται οχτώ Επιτροπές ημερησίως προκειμένου να καλυφθούν τα κενά – καθυστερήσεις που έχουν δημιουργηθεί .

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.




Βίντεο-Φώτο: Διαμαρτυρία ΑμεΑ για τις λίστες των ΚΕΠΑ στην Πάτρα

Με κεντρικό σύνθημα, «Ο κακός σχεδιασμός των Επιτρόπων του ΙΚΑ «Δήμιος» των ατόμων με αναπηρία», τα μέλη της Περιφερειακής ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους στην χαρακτηριστική καθυστέρηση που καταγράφεται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.