Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η .................


Ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Η
ΕΛΠΙΔΑ...ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ...Ν Α Υ Π Λ Ι Ο ..ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ....

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [ΠΑΠΑΠΛΗΓΙΑ-ΕΠΙΒΑΙΝΩΝΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ]

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ...ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 8.00ΠΡΩΙΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ...ΜΑΒΙΛΗ 12

ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΙΜΗ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ..20,00 ευρο

ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ -ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΙΜΗ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ 40,00 ευρο

ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 20,00 ευρο

ΠΡΟΣΟΧΗ.στην τιμη περιλαμβανετε το πουλμαν -ειδικο αυτ.το -ξενοδοχειο πολυτελειας
στο ΤΟΛΟ -ξεναγιση-επισκεψη σε αρχαιολογικους χωρους -πρωινο -δειπνο κλπ

Την αποστολη συνοδευουν οι κοινωνικη λειτουργοι

Α.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ

Β.ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1.ΤΣΑΜΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΣΥΝΟΔΟΣ.ΤΣΑΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Νομοσχέδιο για ιατρικό τουρισμό και συμπράξεις
Αναθεωρείται η διάταξη για νόμιμο 'φακελάκι'
Δεν είναι απατεώνες οι γιατροί ούτε μαϊμούδες όλοι οι ανάπηροι, επειδή το κράτος έχει ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς

Δεν προσφέρεται η αναπηρία για κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής πολικής κανενός»
«κάθε πρόβλημα σημαίνει δυνατότητα διεύρυνσης της συνείδησης.. η αρρώστια δεν θεραπεύεται αλλά αυτή μας θεραπεύει, η αρρώστια είναι η δοκιμή της φύσης να θεραπεύσει τον άρρωστο».
Η αφίσσα μας! Όποιος επιθυμεί να βάλει στο χώρο εργασίας του, να επικοινωνήσει μαζί μας, να περάσουμε να του αφήσουμε! Ευχαριστούμε πάρα πολύ! :)


Θέμα: Εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ»
Επίδομα στα άτομα με αναπηρία μέχρι να εξεταστούν από τις επιτροπές

Προτάσεις & παρεμβάσεις από την Ειδική Συνάντηση για το ΚΕΠΑ

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στην Ειδική Συνάντηση για τα ΚΕΠΑ που οργάνωσε η ΕΣΑμεΑ στο Τιτάνια σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου. Μέλη φορέων του αναπηρικού κινήματος, άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις άκουσαν και συζήτησαν για την κατάσταση στα ΚΕΠΑ, που έχουν καταντήσει φυλακές σχεδόν 60.000 Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών.

Ο κ. Βαρδακαστάνης χαιρέτησε την κινητοποίηση στη Χίο για τα ΚΕΠΑ, που διεξάγεται σήμερα, μέρος μιας σειράς διαμαρτυριών του αναπηρικού κινήματος που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, από την έναρξη σχεδόν του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας. «Το νέο σύστημα ουσιαστικά συνιστά με τη σημερινή κατάσταση, κοινωνική φυλάκιση, φτωχοποίηση και συλλήβδην ενοχοποίηση των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία. Θέτει σε ευθεία σύγκρουση και αντιδικία τους υποψήφιους προς εξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, τους γιατρούς μέλη αυτών, καθώς επίσης και όλους τους διοικητικούς και άλλους παράγοντες που συγκροτούν και στελεχώνουν σήμερα τα ΚΕΠΑ».
 

πηγή Esamea Ncdp

Σημεία των ομιλιών που ακούστηκαν

Έλλειμμα και στην υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη
Κρίση και περικοπές έχουν αφήσει χωρίς κάλυψη του πιο αδύναμους
Σύμφωνα με τον Νόμο 4074/2012 «Κύρωση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες» πλέον τα πράγματα αλλάζουν και θα πρέπει οι κυβερνόντες και ειδικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει σοβαρά μέτρα για την προάσπιση των συνθηκών διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.
Χωρίς σύνταξη και επιδόματα παραμένουν επί μήνες Άτομα με Αναπηρία,με
κινητικά προβλήματα και χρόνια πάσχοντες. Δεν συνεδριάζουν οι αρμόδιες επιτροπές επειδη δεν υπάρχουν γιατροί . Ποιος φταίει για την κατάντια μας; Ποιος να φταίει για όλα αυτά;

Ειδική Συνάντηση για την κατάσταση στα ΚΕΠΑ

Η σημερινή αντιμετώπιση της πιστοποίησης της Αναπηρίας είναι καθρέφτης της βαθιάς υπανάπτυξης της κοινωνίας και της Πολιτείας. Καταδεικνύει την ανέντιμη συμπεριφορά όλων των κυβερνήσεων, που την φορτώνουν τώρα, νομίζουν, σε ανυπεράσπιστους.

Όμως τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ορφανά, είναι κομμάτι του αναπηρικού κινήματος που είναι ενωμένο και αποφασισμένο να μην διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση.