Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το μαρτυρικό ατελείωτο (;) μακροβούτι των ανθρώπων με αναπηρία

Με την (λελογισμένη) προσδοκία ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα η κατάσταση σοκ θα ξεπεραστεί και οι κοινωνικοί ρόλοι θα “συναντηθούν” με την αλήθεια τους (ένας άλλος ορισμός ή προαπαιτούμεο της έννοιας της κοινωνικής προόδου), παραθέτουμε επιγραμματικά την αληθινή βούληση της πολιτικής εξουσίας για την ... εξέλιξη του σεναρίου – μακροβουτίου των ΑμεΑ και των οικογενειών τους όπως ρητά επικοινωνείται στα προγραμματιζόμενα νέα μέτρα:
Περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δραστικές περικοπές στις δαπάνες που κατευθύνονται στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας οι οποίες σε συνδυασμό με τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων, συντάξεων αναπηρίας, κοινωνικών φοροαπαλλαγών ορίζουν το πλήρες κοινωνικό αδιέξοδο. Αυτά (τα πολλά) εν ολίγοις, σφαγιαστικά και οριζόντια, δίχως επί του παρόντος την παραμικρή δημόσια συζήτηση για υποτυπώδες έστω σχέδιο υιοθέτησης κάποιων βασικών κριτηρίων διάσωσης ενός έστω στοιχειώδους μοντέλου κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ποιοί θα ενεργοποιήσουν σοβαρά και έντιμα αυτή την ζωτική δημόσια συζήτηση; Αγνωστο επί του παρόντος. Το μόνο βέβαιον είναι ότι όσο θα καθυστερεί οι ευάλωτοι “σκασμένοι” από το μακροβούτι θα αυξάνουν και πληθαίνουν.

50.000 άνθρωποι με αναπηρία αιχμάλωτοι της νεοελληνικής πολιτείας μαϊμούς

Περισσότεροι από 50 χιλιάδες άνθρωποι με αναπηρία αναμένουν επί μήνες την εξέτασή τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) προκειμένου να προσδιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας τους και να (επανα)καταστούν δικαιούχοι των “στοιχειωδώς αναγκαίων” που η αναπηρία συνεπάγεται. Η ελληνική “πολιτεία – μαϊμού” τους υποχρεώνει σε παρατεταμένη αιχμαλωσία, σε καταναγκαστική αναμονή αορίστου χρόνου. Και όπως, βέβαια συμβαίνει με όλες τις πολιτείες – μαϊμούδες, ουδείς αρμοδίως αναλαμβάνει ευθύνη...
Η όλη κατάσταση χαρακτηρίζεται από την εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ “επιεικώς εκρηκτική”. Η εκρηκτικότητα δεν έχει να κάνει με την σκέτη ταλαιπωρία στην οποίαν υπόκεινται οι άνθρωποι με αναπηρία αλλά κατά μείζονα λόγο με την κλιμακούμενη απειλή αυτής καθεαυτής της επιβίωσής τους. Οπως σημειώνεται “πολλοί εξ’ αυτών των χιλιάδων έχουν υποστεί τη διακοπή καταβολής της σύνταξής τους ή του προνοιακού τους επιδόματος, γεγονός που τους έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης. Στον κατάλογο των ατόμων με αναπηρία που αντιμετωπίζουν δυσβάστακτα προβλήματα εντάσσονται και έμμεσα ασφαλισμένοι, οι οποίοι επειδή έχει λήξει η πιστοποίηση αναπηρίας τους δεν μπορούν να συνεχίσουν την έμμεση ασφάλισή τους, έως ότου λάβουν τη νέα γνωμάτευση αναπηρίας τους”.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ζητάμε το αυτονόητο!!!!!!!! το δικαίωμα στη ζωή!!!

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, περιμένουμε να είστε κοντά μας, επειδή δεν βρίσκουμε τα φάρμακά μας για την θεραπεία μας. Σας ευχαριστούμε !!!
Irene Tsilimpari      πηγή:https://www.facebook.com
  "Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα"



Ανοιχτή επιστολή της Ε.Σ.ΑμεΑ., προς τον Πρωθυπουργό της χώρας

 
http://esaea.gr

«Οι ελληνίδες και οι έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.09.12
Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 27 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. , πλατεία Ομονοί
ας

Με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία περιγράφει την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο επώδυνη για την ελληνική κοινωνία ενώ οι ειδήσεις γύρω από τα 72 νέα επώδυνα μέτρα που θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όλες τις Ελληνίδες και τους ‘Έλληνες, που προσπαθούν με κόπο να ανταποκριθούν στις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Λύση… προσεχώς για ΕΟΠΥΥ! Τι αποφασίσθηκε στη διυπουργική

Οι πιθανές λύσεις για την εξασφάλιση και ομαλοποίηση της εισροής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ τέθηκαν επί τάπητος σε αυτή τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας.
Μετά το τέλος της συνά
ντησης, που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, ο Υπουργός Υγείας αρκέστηκε σε μια γενικόλογη δήλωση, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις ούτε μπροστά στην κάμερα, ούτε εκτός.

Ο υπ. Υγείας έδωσε εντολή προς τον ΕΟΠΥΥ για την καταβολή των χρημάτων που χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NAFTEMPORIKI.GR, 5 Σεπτεμβρίου 2012
http://news.disabled.gr/?p=47219
Εντολή να αποδοθεί άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ σε 500.000 ασφαλισμένους το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο τους οφείλεται για είδη που προμηθεύτηκαν (αναπηρικά αμαξίδια κ.ά.), έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ΕΣΥ, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι ο ΕΟΠΠΥ είναι έτοιμος να καταβάλλει τις οφειλές αυτές και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού τού ζήτησε να πληρώσει αμέσως.
Οσον αφορά στο θέμα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να παραμείνει σε λειτουργία το ίδρυμα και διαβεβαιώνοντας πως γίνονται όλες οι προσπάθειες για την σωτηρία του. Όπως είπε πάντως ο υπουργός η μόνη λύση είναι η πώληση του Ντυνάν, καθώς «η κατάσταση είναι πολύπλοκη», ενώ οι οφειλές του ξεπερνούν τις δυνατότητες της Πολιτείας.

«Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία»