Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΑμΣΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας 
Νεκταρίου 3, Αθήνα, Τηλ.: 213 2035323, Φαξ: 210 9600131,
Ταχυδρομική Επικοινωνία Τ.Θ.: 73885, Ελληνικό 167 77,
Ε-mail: poamskp@otenet.gr

Αριθ. Πρωτ.:  96 /2012                                                                             Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Προς Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Κοιν:    Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση
Αρχηγό ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αρχηγό ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ), λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και να σας ζητήσουμε να εξετάσετε με το απαιτούμενο ενδιαφέρον τα μέτρα που θα τη βελτιώσουν.
Η ΣΚΠ που είναι χρόνια και ανίατη νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, κυρίως κινητικά, σε αρκετούς πάσχοντες πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι πιο πολλοί από μας προσπαθούμε να ζήσουμε ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, χωρίς καν να έχουμε κάποια επιπλέον βοήθεια από το κράτος. Αλλά και όσοι μέχρι πρότινος είχαν κάποια κρατική βοήθεια λόγω της κατάστασης που έχουν εξαιτίας της ΣΚΠ, αντιμετωπίζουν τόσα προσκόμματα για τη συνέχιση της, που τελικά αντί η πολιτεία να τους βοηθάει τους οδηγεί σε φυσική εξόντωση.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
  1. Την ταλαιπωρία των ασθενών με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τα οποία δημιουργούν μια απίστευτη καθυστέρηση και ταλαιπωρία στους πάσχοντες, ενώ πολλές φορές οι υγειονομικές τους επιτροπές στελεχώνονται από μη εξειδικευμένους γιατρούς ούτε καν νευρολόγους,
  2. Την ταλαιπωρία τους με τους νέους κανονισμούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν τόσες ασάφειες, ώστε πολλοί πάσχοντες από ΣΚΠ ενώ είχαν πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, τώρα λαμβάνουν πολύ μικρότερα του 67% ποσοστά αναπηρίας! Αλήθεια μήπως θεραπεύτηκαν;
  3. Πολλοί πάσχοντες από ΣΚΠ αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης επειδή δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση στα απαιτούμενα φάρμακά τους, ενώ οι διάφορες εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητικές κ.α.) απαιτούν πλέον ποσοστό συμμετοχής.
Παρόλα αυτά τα προβλήματα κατηγορούμαστε ως «μαϊμούδες ανάπηροι» επειδή κάποιοι καταχράστηκαν την κρατική βοήθεια. Έλεος! Αλήθεια για να πάρει κάποιος την όποια βοήθεια δεν συμμετείχαν τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών που πιστοποιούσαν «μαϊμούδες ανάπηρους»; Μήπως η ευθύνη για αυτή την κοινωνική απάτη πρέπει να αποδοθεί σε όλους αυτούς που την δημιούργησαν και φυσικά σε όλους τους «μαϊμούδες ανάπηρους» ως αποδέκτες προϊόντων κλεπταποδοχής;
Τιμωρήστε επιτέλους όλους αυτούς και όχι εμάς που τελικά δεν έχουμε καμία σχέση, κατά συνέπεια τίποτα να κρύψουμε και να φοβηθούμε.
Επίσης πρέπει να δώσετε ένα τέλος στην παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με τα φη-μολογούμενα μέτρα περικοπής κάθε λογής προνοιακών επιδομάτων συμπεριλαμβανομένων και των αναπηρικών συντάξεων. Το κοινωνικό κράτος δικαίου, στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας, βοηθάει με τα παραπάνω επιδόματα όσους πολίτες λόγω κά-ποιας ασθένειας βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, για την αντιμετώπιση της καθημερινής διαβίωσης.
 Μην μας στερείτε λοιπόν το δικαίωμα ισότιμης διαβίωσης και τιμωρείστε το γρηγορότερο δυνατό όσους, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, εκμεταλλεύτηκαν ποικιλοτρόπως το Κράτος Πρόνοιας. Αυτό το Κράτος έχουμε ανάγκη όλοι εμείς που πάσχουμε. Μην αφήσετε να γκρεμιστούν όλες οι προνοιακές πολιτικές για τις οποίες κάθε πολιτισμένη χώρα είναι υπερήφανη!

Με τιμή
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ιωάννης Θεοδωράκης
Ο Πρόεδρος
Γεωργία Λαύκα
Η Γενική Γραμματέας 




Κερδίζουμε ενωμένοι

http://e-fonien.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7857.html


Συμμετοχή της ΠΟΑμΣΚΠ και της ΕΕΑΣΚΠ στο Πανελλαδικό Παναναπηρικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 στην Πλατεία Ομονοίας Στο πλαίσιο της κοινωνικής αστάθειας και των μεταρρυθμιστικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, ο χώρος της υγείας αποτελεί έναν τομέα ο οποίος βάλλεται διαρκώς. Στο επίκεντρο όλων αυτών των προβλημάτων και των ραγδαίων αλλαγών βρίσκεται ο ασθενής ο οποίος καθημερινά βιώνει την αποδόμηση των κρατικών μηχανισμών κοινωνικής στήριξης, καθώς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Tα τελευταία δυο χρόνια τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με τον πιο σκληρό τρόπο, ο οποίος προσαυξάνεται εάν λάβετε υπόψη σας και τα όσα απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η ασθένεια μας (έξοδα θεραπείας, βιοπορισμού κλπ.).Οι όποιες περικοπές που σημειώθηκαν τόσο στους μισθούς όσο και στις συντάξεις,δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στα ΑμΣΚΠ αν συνδυασθεί και με την υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρείχαν υποστηρικτικές και εν γένει κοινωνικές υπηρεσίες. Η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων λοιπόν ήταν ιδιαίτερα επώδυνη στα ΑμΣΚΠ και τις οικογένειές τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι παραπάνω να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε νέα μέτρα, περικοπή προνοιακών επιδομάτων,φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό και αν είναι δυνατόν να διορθωθούν οι όποιες αδικίες εις βάρος τους από προηγούμενα μέτρα. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πρόσθετες εισφορές και το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο, η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων μέσω των οποίων φορολογούνται ακόμα και τα παραπάνω άτομα που θεωρούνται χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι βέβαιο ότι θα τα οδηγήσουν μαζί με τις οικογένειες τους στην εξόντωση. Μάλιστα την ίδια ώρα καλούνται τα άτομα αυτά μέσω του Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να συμμετέχουν στη δαπάνη αγοράς είτε των αναλωσίμων υλικών τους είτε των όποιων θεραπευτικών μέσων είτε στη φαρμακευτική τους αγωγή Με βάση τα παραπάνω, η ΠΟΑΜΣΚΠ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας)αποφάσισε να συνταχθεί στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ και θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας, καλεί δε τα μέλη της να συμμετάσχουν με δυναμισμό και αγωνιστικό φρόνημα. 

 
Η ΕΕΑΣΚΠ (Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας), ως ιδρυτικό μέλος της ΠΟΑμΣΚΠ, καλεί τα μέλη του Σωματείου, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα10.00μ.μ. στο τηλέφωνο : 6937234419 , προκειμένου να προγραμματιστεί η μετάβαση προς Αθήνα για την παρουσία μας, στο Πανελλαδικό Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο τηνΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 . Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Ιωάννης Θεοδωράκης : Πρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ Μαργαρίτα Καραγιώργου : Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ , Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ. της ΠΟΑμΣΚΠ για τη συμμετοχή , στην Παν-Αναπηρική Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας


Συμμετοχή της ΠΟΑμΣΚΠ και της ΕΕΑΣΚΠ στο Πανελλαδικό Παναναπηρικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012  και ώρα 10:00 στην Πλατεία Ομονοίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αστάθειας και των μεταρρυθμιστικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, ο χώρος της υγείας αποτελεί έναν τομέα ο οποίος βάλλεται διαρκώς. Στο επίκεντρο όλων αυτών των προβλημάτων και των ραγδαίων αλλαγών βρίσκεται ο ασθενής ο οποίος καθημερινά βιώνει την αποδόμηση των κρατικών μηχανισμών κοινωνικής στήριξης, καθώς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Tα τελευταία δυο χρόνια τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με τον πιο σκληρό τρόπο, ο οποίος προσαυξάνεται εάν λάβετε υπόψη σας και τα όσα απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η ασθένεια μας (έξοδα θεραπείας, βιοπορισμού κλπ.).Οι όποιες περικοπές που σημειώθηκαν τόσο στους μισθούς όσο και στις συντάξεις,δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στα ΑμΣΚΠ αν συνδυασθεί και με την υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρείχαν υποστηρικτικές και εν γένει κοινωνικές υπηρεσίες. Η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων λοιπόν ήταν ιδιαίτερα επώδυνη στα ΑμΣΚΠ και τις οικογένειές τους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι παραπάνω να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε νέα μέτρα, περικοπή προνοιακών επιδομάτων,φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό και αν είναι δυνατόν να διορθωθούν οι όποιες αδικίες εις βάρος τους από προηγούμενα μέτρα. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πρόσθετες εισφορές και το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο, η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων μέσω των οποίων φορολογούνται ακόμα και τα παραπάνω άτομα που θεωρούνται χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι βέβαιο ότι θα τα οδηγήσουν μαζί με τις οικογένειες τους στην εξόντωση. Μάλιστα την ίδια ώρα καλούνται τα άτομα αυτά μέσω του Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να συμμετέχουν στη δαπάνη αγοράς είτε των αναλωσίμων υλικών τους είτε των όποιων θεραπευτικών μέσων είτε στη φαρμακευτική τους αγωγή

Με βάση τα παραπάνω, η ΠΟΑΜΣΚΠ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας)αποφάσισε να συνταχθεί στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ και θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας, καλεί δε τα μέλη της να συμμετάσχουν με δυναμισμό και αγωνιστικό φρόνημα.  

Η ΕΕΑΣΚΠ (Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας), ως ιδρυτικό μέλος της ΠΟΑμΣΚΠ, καλεί τα μέλη του Σωματείου, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα10.00μ.μ. στο τηλέφωνο : 6937234419 , προκειμένου να προγραμματιστεί η μετάβαση προς Αθήνα για την παρουσία μας, στο Πανελλαδικό Πανναπηρικό Συλλαλητήριο τηνΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 .

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Ιωάννης Θεοδωράκης : Πρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ

Μαργαρίτα Καραγιώργου : Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ , Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ


ΑΦΙΣΑ ΠΟΑμΣΚΠ


Νευραλγία Τριδύμου

Αυτές οι πληροφορίες έχουν μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν τους ασθενείς να μιλήσουν με το γιατρό τους για τη νευραλγία τριδύμου και όχι να προσφέρουν θεραπευτικές οδηγίες.

Οστεοπόρωση, Εμμηνόπαυση και Αναπηρία

«Break a leg!» (Σπάσε ένα πόδι!), λένε οι Αμερικανοί για καλή τύχη, αλλά μόνο τύχη δεν φέρνει αυτό στην πραγματικότητα. Ένα σπασμένο πόδι – κάθε σπασμένο οστό βασικά – μπορεί να σημαίνει μήνες, ή και χρόνια, με σοβαρά προβλήματα. Η συνηθισμένη περίοδος των 6-8 εβδομάδων που χρειάζεται για να αποκατασταθεί ένα σπασμένο οστό, μπορεί να διπλασιαστεί σε ενήλικες που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας της οστεοπόρωσης.

31 Jul 2012 2o Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο: Ψυχική Υγεία και Τηλεματικές Εφαρμογές

Θέμα: Η απάντηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην Οικονομική Κρίση
http://obrela.gr/sinedria/2-panellinio-diepistimoniko-sinedrio-psixiki-igeia-tilematikes-efarmoges/

Απόφαση κόλαση...

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε,κάτω από την σκληρή πίεση της τρόικας,να περικόψει κατά 40% τα κοινωνικά επιδόματα για τους...
άνεργους και τους ανάπηρους.Σύμφωνα με το σκέπτικο των εξουσιαστών η χώρα θα μειώσει κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες

αφήνοντας χώρο εργασίας κι απολαβών για τους πιο άξιους και παραγωγικούς.

Εμείς θα πούμε ότι η κτηνωδία σε βάρος των αδύναμων και άπορων θα σταματήσει.Τα επιδόματα αυτά ήταν κυριολεκτικά ανάσα για άτομα που δεν έχουν την πνευματική ή την βιολογική ικανότητα να ανταπεξέλθουν στις σκληρές συνθήκες της νεοφιλέλευθερης κοινωνίας.

Οι τροικανοί και οι πολιτικοί μας εξουσίας θα πρέπει να θυμούνται ότι το καθήκον κάθε κράτους είναι να δίνει ίσες ευκαιρίες στους πολίτες ανεξάρτητα από την κοινωνική τους καταγωγή.

Πρωθυπουργός: Δεν περικόπτονται τα αναπηρικά επιδόματα

Κάτι που αφορά όλους τους πολίτες με αναπηρίες: Ο πρωθυπουργός δήλωσε από την Ιταλία στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 πως δεν πρόκειται να περικοπούν τα αναπηρικά επιδόματα. Δείτε το βίντεο.

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει οριστικά η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Με την απογραφή το υπουργείο ήθελε να αντιμετωπίσει την παράνομη είσπραξη συντάξεων από άτομα που δεν την δικαιούνται. Όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, η απογραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.

Απόδοση δαπάνης καθετήρων-ουροσυλλεκτών & υλικών αυτοκαθετηριασμού


Όλοι γνωρίζουμε βέβαια πως μετά από μεγάλη ταλαιπωρία των παραπληγικών και τετραπληγικών, η ουροδυναμική μελέτη ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ στις 26 Ιουνίου 2012!
Φαίνεται όμως πως ο/η υπάλληλος που έγραψε την παρούσα εγκύκλιο, στις 3 Σεπτεμβρίου, παρέβλεψε την εγκύκλιο του Ιουνίου που γράφει για κατάργηση της ουροδυναμικής μελέτης, με αποτέλεσμα να γίνεται πάλι(!) αναφορά στην ουροδυναμική μελέτη, και οι υπάλληλοι των Παροχών του ΕΟΠΥΥ να εξακολουθούν να μην δίνουν τους καθετήρες στους ασφαλισμένους! Διαβάστε προσεχτικά για να είστε σε ετοιμότητα όταν επισκέπτεστε τον ΕΟΠΥΥ! Μόνο αν είστε διαβασμένοι θα επιβιώσετε σ’ αυτόν τον πόλεμο!

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει οριστικά η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Με την απογραφή το υπουργείο ήθελε να αντιμετωπίσει την παράνομη είσπραξη συντάξεων από άτομα που δεν την δικαιούνται. Όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, η απογραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ -SAVE MENTAL HEALTH

Η ΕΠΑΨΥ καλεί τόσο την πολιτική ηγεσία οσο και τους υπευθύνους των αρμόδιων υπουργείων να δώσουν λύση στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει ήδη προκύψει.
Την ίδια στιγμή η ΕΠΑΨΥ καλει κάθε πολίτη συνοδοιπόρο στον αγώνα που δίνουν όλες οι μονάδες και υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.
Ας μην ξεχνάμε ότι Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !

Ξεκινά το πρόγραμμα αλληλοβοήθειας από το "Αλμα Ζωής"


Ξεκίνησε η νέα σεζόν για το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Αλληλοβοήθειας που εφαρμόζει ο Σύλλογος, το οποίο στηρίζεται σε μια βασική αρχή: μια γυναίκα που έχει αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού και τώρα είναι καλά, εκπαιδεύεται και βοηθάει εθελοντικά μια άλλη γυναίκα που αντιμετωπίζει τώρα την ασθένεια. Δρώντας ως πρότυπο ζωής και ελπίδας η στήριξη που παρέχει η εθελόντρια μας συμβάλει στην ποιότητα ζωής της ασθενούς.

Une danse magnifique! ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΧΟΡΟΣ!

Δεν περιγράφεται το συναίσθημα και η συγκίνηση που μεταδίδει! Μεγαλείο της Ανθρώπινης Ψυχής ... !!! Αυτοί δεν είναι Άνθρωποι, είναι στο μεταίχμιο των Αγγέλων!!! Δεν ζουν σ' αυτήν την αφιλόξενη Γη, αλλά στον Ουρανό των Αγγέλων! ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ το, απαλύνει την όποια βαρβαρότητα έχουμε μέσα μας!
Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Ένταξη των Κ. Α. Φ. Κ. Α στο Ε. Σ. Υ. για την παροχή υπηρεσιών Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης – Σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων επιδομάτων και άλλες διατάξεις»

Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ευρώπη


Δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας στην ΕυρώπηΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,

– έχοντας υπόψη το άρθρο 123 του Κανονισμού του,

Α. λαμβάνοντας υπόψη ότι περίπου
 600 000 Ευρωπαίοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), η οποία είναι η πλέον κοινή νευροεκφυλιστική διαταραχή και αποτελεί μείζον αίτιο μη τραυματικού χαρακτήρα αναπηρίας σε νεαρούς ενήλικες·

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι στους περισσότερους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας η διάγνωση γίνεται στην καλύτερη στιγμή της επαγγελματικής ζωής τους, και περίπου οι μισοί από αυτούς εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό εντός τριών ετών από τη διάγνωση·

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑΣΚΠ

Στα πλαίσια των δράσεων με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ΕΕΑΣΚΠ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, Μ.Κ.Ο. , Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του Πολίτη , προέβη στη συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία δόθηκαν από την Ταμία της ΕΕΑΣΚΠ , στο Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκτικού Τομέα , με σκοπό να προσφερθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρών. Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για μια αληθινά φιλάλληλη κοινωνία.

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ
Λέμε όχι στην κοινωνική ευθανασία
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα αναπηρίας
Το αναπηρικό κίνημα διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.
Διεκδικούμε δημόσιες πολιτικές κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία.
Θα είμαστε όλοι εκεί!