Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ιατροφαρμακευτική Εκστρατεία από τους Έλληνες του εξωτερικού...

Σήμερα πλέον, που οι κοινωνικές ομάδες, οι ανεξάρτητες κοινωνικές παρεμβάσεις απλών πολιτών, αναλαμβάνουν όσα το ανάλγητο κοινωνικό κράτος δεν θέλει να αλλάξει, το μότο “σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά”, βρίσκει έδαφος και στην Ελληνική Ομογένεια απανταχού της γης. Τα 2000 περίπου μέλη – Πρεσβευτές της Ελλάδας παγκοσμίως, έχουν μετατραπεί σε μια δυναμική κίνηση, αφιερωμένη στην Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων και στην ενεργό δραση προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνισμού.                      http://www.e-charity.gr

Πίνακας- Οι τιμές για κλήση στον ΕΟΠΥΥ

Ενημέρωση των νέων και των προηγούμενων τιμών των χρεώσεων των σχετικών τηλεφωνικών γραμμών παρέχεται στους καταναλωτές- ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή              www.efpolis.gr                   http://www.enikos.gr

Επερώτηση Βουλευτών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΑμΣΚΠ για την προμήθεια και τη συμμετοχή τους τόσο σε φάρμακα όσο και σε εργαστηριακές εξετάσεις.


Κλείνουν το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» για την κατάρτιση παιδιών με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες

Διαβάστε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα αμαξίδια της οργής! Στο δρόμο και οι ανάπηροι

«Είσαι ανάπηρος; Στον Καιάδα». Το μήνυμα των εκατοντάδων αναπήρων που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις αλλεπάλληλες περικοπές επιδομάτων, μισθών, συντάξεων αλλά και φαρμακευτικής περίθαλψης.
Δείτε βίντεο από την διαμαρτυρία:

Νέα πατέντα στο ΕΣΥ: Χωρίς εφημερίες αλλά με ...δανεικούς γιατρούς!

Η τρόικα ζητά από τα κυβερνητικά στελέχη να κλείσουν άμεσα κάποια νοσοκομεία για να εξοικονομηθούν πόροι.
Για το τι θα πράττουν μετά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, φυσικά δε γίνεται καμία συζήτηση...

Σκληρές προσαρμογές στα εργασιακά – Τί ζήτησε η Τρόικα

Σκληρό παζάρι της κυβέρνησης για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τις μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων, με την τρόικα που επιμένει σε σκληρά μέτρα και νέες παρεμβάσεις.

Ο Ι. Βαρδακαστάνης στην 5η Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Πηγή Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP's status

Ο πρόεδρος της IDA, του EDF και της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ιωάννης Βαρδακαστάνης μίλησε στην εναρκτήρια τελετή της 5ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης του Ο.Η.Ε. των κρατών που έχουν κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε τον ρόλο της IDA ως παγκόσμια συλλογική φωνή

του 1 δισ. ατόμων με αναπηρία που ζουν στον πλανήτη, στην τεράστια συμβολή του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος κατά τη διαπραγμάτευση της Σύμβασης και στην υλοποίησή της. Μίλησε για τη φτώχεια, τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, κυρίως στις χώρες του παγκόσμιου Νότου με ιδιαίτερη έμφαση στη διπλή διάκριση που βιώνουν οι γυναίκες με αναπηρία, τα άτομα με νοητική αναπηρία και τα άτομα με ψυχοκοινωνική αναπηρία. Στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική κρίση, η οποία όπως επεσήμανε, μετατρέπεται γοργά και βίαια σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς ο Ο.Η.Ε να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δράση.