Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

…Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του.
¨ΕΕΑΣΚΠ¨

Η άκρως επαναστατική Διακήρυξη της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ:

Η αναπηρία και οι προστατευτικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ως σήμερα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ευθύνονται για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας!

ΚΑΠΑ Research: Η οικονομική κρίση ο μεγαλύτερος εχθρός των ΑΜΕΑ

Η πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αναφορικά με την εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία απέναντι στο ζήτημα της αναπηρίας, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.506 ατόμων, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η Αμφίδρομη σχέση φτώχειας και αναπηρίας

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας κοινής γνώμης για τα Άτομα με Αναπηρία

Δευτέρα 2/12/2013 και ώρα 11.30 π.μ. Ξενοδοχείο Τιτάνια
Ε.Σ.Α.μεΑ. - Κάπα Research:
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας κοινής γνώμης για τα Άτομα με Αναπηρία
Δευτέρα 2/12/2013 και ώρα 11.30 π.μ. Ξενοδοχείο Τιτάνια

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με την ευκαιρία της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ανέθεσε στην Κάπα Research τη διεξαγωγή πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης με θέμα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Σκοπός της έρευνας είναι ο εντοπισμός και η αποτύπωση γνώμης και στάσεων του γενικού πληθυσμού στα θέματα των ατόμων με αναπηρία εν μέσω κρίσης

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της έρευνας η ΕΣΑμεΑ καλεί σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.30 στο ξενοδοχείο TITANIA (Πανεπιστημίου 52).

Τον συντονισμό της συνέντευξης και τη συνολική παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.
Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η έρευνα της Κάπα Research θα παρουσιαστεί και στην Θεσσαλονίκη - ώρα 17.30 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, Αίθουσα Αλέξανδρος Ι). Τον συντονισμό της συνέντευξης και την συνολική παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου.

Διαψεύδονται οι φήμες για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ!

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS 2013: Έφηβοι και HIV

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ!
ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!

Διακήρυξη της Εθνικής  Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο της
                                      3ης Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
                                                                                     
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε πλέον για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα: την αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας από το Κράτος και την Πολιτεία. Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικας. Σήμερα, 3 Δεκέμβρη 2013, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.  

Η αποσάθρωση των δημόσιων πολιτικών στήριξης και η πολιτική λιτότητας που η Πολιτεία εφαρμόζει έχουν οδηγήσει:

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και η Ε.Κ.Φ. "ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" στηρίζουν την εκδήλωση της Π.ΟΜ.Α.με Α.

Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας 2014

Απολύτως ασφαλή τα φάρμακα λέει ο πρόεδρος του ΕΟΦ!!!

AMEA: Μικροσκοπικός μαγνήτης στη γλώσσα μπορεί να ελέγξει αναπηρικό αμαξίδιο!!!

Ιστορική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΑμΕΑ