Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΘΕΜΑ : ¨Επιστημονική εκδήλωση ΕΕΑΣΚΠ για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης¨

Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει επιστημονική εκδήλωση για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” στην Πάτρα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00π.μ. .

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό και ομιλία της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ  και Β΄ Αντιπροέδρου ΠΟΑμΣΚΠ, κας Μαργαρίτας Καραγιώργου, θα συνεχίσει με χαιρετισμό  επισήμων και θα ακολουθήσει επιστημονική ενημέρωση από τον Καθηγητή Νευρολογίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο , Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Π. και Πρόεδρο  της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας με θέμα : Θεραπείες αντιμετώπισης συμπτωμάτων στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και από τον Ψυχίατρο  τ. Διευθυντή ΕΣΥ κ. Γεώργιο Μανωλέσο με θέμα : Το επίμονο stress στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-συζήτηση και την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Άντυ Μαγνησαλή.
Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλους.


 Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ
Θυμωμένοι οι Έλληνες με τον αντικαπνιστικό!!!

Θυμωμένοι οι Έλληνες με τον αντικαπνιστικό!!!
Τα κύρια μέτρα, που οι ερωτηθέντες αποδέχονται για τη μείωση του καπνίσματος είναι καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού και ιδίως των μαθητών (82,1%), ανάπτυξη ειδικά στοχευμένων προγράμματος αγωγής υγείας στα σχολεία (80,7%), κέντρα διακοπής καπνίσματος στα νοσοκομεία (77,2%), κάλυψη του κόστους των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος (70,5%),εφαρμογή του νόμου για τη μη πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους (68,4%) και πρόστιμα στους παραβάτες της νομοθεσίας (65,7%).

ΑΜΕΑ:Διαμαρτυρία για την απαλλαγή ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης & κατάρτισης..

Τί γίνεται με το επίμαχο θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας;

Αναφέρει το άρθρο για μια «επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας» και βέβαια, για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες, εννοεί ΟΤΑΝ λειτουργούσαν.

Τα μηνύματα που φτάνουν από παντού, αναφέρουν ότι ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν λειτουργεί, και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει ξανά, ΑΝ λειτουργήσει.

Κατά τα άλλα, η χώρα είναι σε «τροχιά ανάπτυξης», και η κυβέρνηση για να το πετύχει αυτό, πατεί πάνω στους ανήμπορους, τους εξαθλιωμένους και τις οικογένειες τους που και εκείνες ανεβαίνουν τον ίδιο Γολγοθά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταριούνται τους πολιτικούς, να πάθουν τα ίδια και χειρότερα για να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις πρόβλημα υγείας, να μη μπορείς να ζήσεις ανθρώπινα, και να σε κοροϊδεύουν.

Το θέμα με τα ΚΕ.Π.Α, η καλύτερα τα ίδια τα ΚΕ.Π.Α, στα χέρια της «κυβέρνησης» είναι ένα «φονικό όπλο» κατά των ατόμων με αναπηρία.

Γενικότερα, η ίδια η «κυβέρνηση» (λέμε τώρα, κυβέρνηση) είναι ένα άλλο «τάγμα εφόδου», χειρότερο από εκείνα της χρυσής αυγής, που σαν αποστολή του έχει την εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, και κατά ένα μεγάλο ποσοστό το έχει πετύχει.Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ξέρετε για την Διεθνή Μέρα Λευκού Μπαστουνιού; Μη χάσετε τις σχετικές εκδηλώσεις, σήμερα και αύριο στο Γκάζι.

Photo: Ξέρετε για την Διεθνή Μέρα Λευκού Μπαστουνιού; Μη χάσετε τις σχετικές εκδηλώσεις, σήμερα και αύριο στο Γκάζι.

Πύργος: Οι ασθενείς στο Νοσοκομείο κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις το 2014!

Ανακοινώθηκαν νέοι διοικητές και αναπληρωτές νοσοκομείων

Ανακοινώθηκαν νέοι διοικητές και αναπληρωτές νοσοκομείων
Όσον αφορά τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας:
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας τοποθετείται διοικητής ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Δημόπουλος, ενώ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου ο νυν γραμματέας της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος.
Τέλος ο Ανδρέας Μαζαράκης πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και νυν Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" αναλαμβάνει και τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου.

Ο ΙΣΑ απαιτεί ένα αξιοκρατικό και βιώσιμο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους τους Έλληνες πολίτες με την συμμετοχή όλων των γιατρών

Ομιλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνη στο Συνέδριο της Κωνσταντινούπολης «Η κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης έχει μετατραπεί σε κοινωνικό εφιάλτη»

Άρχισε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF http://www.edf-feph.org/ ), η People 2 People Programme (http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/pdf/p2p/p2p-leaflet_en.pdf) και η UNICEF, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στα Βαλκάνια και την Τουρκία. . Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Νάστας, ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΕΣΑμεΑ Φωτεινή Ζαφειροπούλου και η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, μηχανικός με εξειδίκευση στην προσβασιμότητα.

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το Pink the Bridge!

Photo: Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το Pink the Bridge! Σε δυο εβδομάδες, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, περνάμε μαζί τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Από αύριο Δευτέρα μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα γραφεία του Συλλόγου μας (Γούναρη 37, τηλ. 2610-222274). Με τη συμμετοχή σας που κοστίζει €5, στηρίζετε τα προγράμματα του Συλλόγου μας και παίρνετε δωρεάν το ροζ μπλουζάκι της δράσης!Σε δυο εβδομάδες, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, περνάμε μαζί τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Από αύριο Δευτέρα μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα γραφεία του Συλλόγου μας (Γούναρη 37, τηλ. 2610-222274). Με τη συμμετοχή σας που κοστίζει €5, στηρίζετε τα προγράμματα του Συλλόγου μας και παίρνετε δωρεάν το ροζ μπλουζάκι της δράσης!
Photo

Σεβασμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες

Το επίπεδο πολιτισμού και αξιοπρέπειας μιας κοινωνίας φαίνεται από το σεβασμό που δείχνει προς τις ανάγκες των πολιτών της και κυρίως προς τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες. Αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά όταν εκπρόσωποι της πολιτείας με τις πολιτικές αποφάσεις τους, όχι απλώς δεν διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών, αλλά δυσχεραίνουν συνειδητά την καθημερινότητά τους.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων

στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σας καλεί να παρακολουθήσετε την Εκδήλωση που διοργανώνεται
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00, στην Αθήνα, (ώρα προσέλευσης 9:30)
στο ξενοδοχείο “TITANIA”. (Πανεπιστημίου 52) με θέμα «Το Ε.Κ.Κ.Α. πυλώνας Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δράσεις και
καινοτομίες – ΣΥ.Σ.Π.Ε.Α.Π.».
Tην εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κος Ιωάννης Βρούτσης, ο
Υφυπουργός κος Βασίλης Κεγκέρογλου, και η Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κα Έφη Μπέκου.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα «Αναπηρία και Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Εκδήλωση Επιμορφωτική και Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα "Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων"

Καταργούνται ως δικαιολογητικά το πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Με εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πλέον θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα έξι (6) δικαιολογητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών ,όπου από τα πιστοποιητικά αυτά θα περιορίσουν αρκετά την ταλαιπωρία των πολιτών , είναι το πιστοποιητικό γέννησης και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που πλέον οι υπηρεσίες που το ζητούν για τις συναλλάγες με τους πολίτες θα το λαμβάνουν αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

www.dikaiologitika.gr

Έναρξη προγραμμάτων Σ.Κ.Ε.Π.

Σε μια κοινωνία που έχει «ξεχάσει» τους Νέους με Αναπηρίες ο Σ.Κ.Ε.Π. σπάει τα στερεότυπα!

Α/ Δεν λείπουν μόνο οι ράμπες... λείπει η σωστή νοοτροπία!

Β/ Δεν λείπουν μόνο οι ράμπες ...λείπει η σωστή παιδεία!

Ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος με αναπηρία, δεν είναι τόσο η διαφορετικότητα, όσο η αρνητική στάση της κοινωνίας απέναντι του.

Με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας και ένταξης, συνδέοντας νέους με αναπηρίες και σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, μαζί με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Έναρξη προγραμμάτων Σ.Κ.Ε.Π.
--->
http://logodiatrofis.gr/2012-07-19-07-43-59/1429-enarksh-programmatwn-skep

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός: η λιτότητα γονάτισε την Ευρώπη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Και όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι από την ύφεση η που απολαμβάνουν την ύφεση.
Τα ρευματικά νοσήματα επηρεάζουν την ζωή του πάσχοντα σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Η έγκαιρη ακριβής διάγνωση και η κατάλληλη φαρμακευτική αντιμετώπιση οδηγεί πιο γρήγορα στην ΥΦΕΣΗ.
Αγωνιζόμαστε ώστε σε περίοδο ύφεσης και περικοπών στην υγεία η ποιότητα της ζωής μας να συνεχίζει να είναι προτεραιότητα!

Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, Κόσμων 6, ΤΚ 71202, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ./fax: 2810226966
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 -- 14:00
Δευτέρα & Πέμπτη απόγευμα: 18:00 -- 20:00
Τετάρτη απόγευμα: 15:00 -- 20:00
e-mail : sylogosreum.crete@gmail.com
facebook: Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης
Ιστοσελίδα: www.srcrete.gr

Το Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος θα ενισχύσει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς αυτοκτονίες. Σίγουρα γίνονται δύο ή τρεις. Απλά δεν γίνονται γνωστές, λόγω και της θρησκείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση 43% από το 2007 έως το 2011. Το 2007 είχαμε 328 αυτοκτονίες και το 2011 477 αυτοκτονίες. Μέχρι σήμερα όμως ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά. Στοιχεία αναφέρουν πώς από την αρχή της οικονομικής κρίσης ξεπερνούν τις 3.000 οι αυτοκτονίες.

Κι όμως κάποιοι «θησαυρίζουν» για να τις καταγράφουν με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε 600.000 ευρώ για να… καταγράφει τις αυτοκτονίες. Το ποσό αυτό είναι μόνο για το 2011. Προβλέπονται και άλλες πιστώσεις. Κι αυτό τη στιγμή που τόσο η ΕΛΣΤΑΤ όσο και η Ελληνική Αστυνομία καταγράφουν τις αυτοκτονίες. Απο εκει άλλωστε λαμβάνει τα στοιχεία κι η ΜΚΟ.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη. Πολλές ΜΚΟ, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους λαμβάνουν επιδοτήσεις και τεράστια ποσά μέσω ΕΣΠΑ για να καταγράφουν το δράμα του Ελληνικού λαού.

Νέος ΕΟΠΥΥ δια χειρός Task Force! Τι προτείνουν οι Γερμανοί για εργαζόμενους- ασθενείς!

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Δωρεάν τεστ για έλεγχο άγχους και εκτίμηση της κατάθλιψης θα διενεργήσουν- μεταξύ άλλων- τα μέλη της «Δράσης για την Ψυχική Υγεία», από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και για τρεις ημέρες.

Σκλήρυνση κατά πλάκας :Ανακάλυψη για νέα φάρμακα με Ελληνική συμμετοχή