Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επ’ αόριστο αναστολή της λειτουργίας του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας

Διαβάστε το δελτίο τύπου στην σελίδα του συλλόγου http://www.sopsipatron.gr/

καθώς επίσης και σχετικά άρθρα στους παρακάτω συνδέσμους

http://patranews.gr/Index.php/Site/Content/23568
http://xespao.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9667.html

σύμφωνα με τους αρμόδιους το πρόγραμμα της  κοινωφελούς εργασίας δεν επηρεάζεται απλά θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Στη συνάντηση των Ομοσπονδιών Τυφλών και Κινητικά Αναπήρων στο ΥΠΟΙΚ ο Π. Κουρουμπλής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλής παρέστη σήμερα στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Τυφλών και Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.
Στη συζήτησ
η που ακολούθησε ο κ. Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η λήψη των νέων ακραίων μέτρων λιτότητας απειλεί πρωτίστως τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τη στιγμή μάλιστα που στο μικροσκόπιο των περικοπών έχουν μπει τα επιδόματα αναπηρίας ακόμα και οι συντάξεις των βαριά αναπήρων όπως παραπληγικών, τετραπληγικών, τυφλών κλπ.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η σύνδεση του επιδόματος αναπηρίας με το εισόδημα κατεδαφίζει την έννοια πάνω στην οποία στήθηκε η επιδοματική πολιτική η οποία έρχεται να καλύψει μέρος των πολλαπλών επιπτώσεων που γεννά η αναπηρία, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να αναλογιστεί τις ευθύνες απέναντι στις όποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες διότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μετατραπεί σε κοινωνικό «νεκροταφείο».

Παραολυμπιακοί: άρχισαν να μαζεύουν μετάλλια οι Έλληνες αθλητές

Τη συλλογή μεταλλίων άρχισε η ελληνική αποστολή στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !

Η Πάτρα της φτώχειας και της απόγνωσης- Ουρές στην Τράπεζα Τροφίμων για ένα κιλό ρύζι και λίγα μακαρόνια

Αυτή είναι η εικόνα της Πάτρας του Μνημονίου και της Τροϊκας. Η εικόνα της Πάτρας της ανέχειας, της αχαλίνωτης ανεργίας και της απόγνωσης για δεκάδες χιλιάδες πολίτες της. Ουρές σήμερα το πρωί έξω από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου και της Μητρόπολης στην οδό Κοραή. Ουρές για ένα πακέτο μακαρόνια ή ένα κιλό ρύζι, από πολίτες που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έφτανε ο καιρός που θα βάσιζαν την διαβίωση τους στην φιλανθρωπία και στην αλληλεγγύη των άλλων.

Η Τράπεζα Τροφίμων υποστηρίζει πάνω από 1.000 οικογένειες στην Πάτρα, με τον αριθμό των άπορων να έχει υπερδιπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια και από την άλλη οι προσφορές να έχουν μειωθεί καθώς όλο και λιγότεροι έχουν την δυνατότητα της προσφοράς προς τις άπορες οικογένειες. Μέρα τακτικής διανομής τροφίμων ήταν η σημερινή, όπως είπε στο thebest.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χάρης Μασσαράς. Μια συνηθισμένη μέρα, δηλαδή, για εκατοντάδες δημότες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση αλλά δεν χάνουν το κουράγιο και την ελπίδα τους, θέλουμε να πιστεύουμε...

Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές των ΑμεΑ

Προτού ολοκληρωθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, η κυβέρνηση προχωρεί από τώρα στην κατάργηση δεκάδων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή κυρίως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με στόχο να εξασφαλίσει 229 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών όλες οι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν. Εκείνοι που αναμένεται να βρεθούν στη δυσμενέστερη θέση είναι τα άτομα με αναπηρία, καθώς πέρα από τις περικοπές στα επιδόματά τους, φαίνεται πως κινδυνεύουν να χάσουν και σημαντικές εκπτώσεις που είχαν στους φόρους. Οι βασικές κατηγορίες φοροαπαλλαγών που εξετάζεται η αλλαγή τους είναι εννέα.

Άκαρπη η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον Μ. Σαλμά για τις πληρωμές από τον ΕΟΠΠΥ

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους ασφαλισμένους
Εν τω μεταξύ, με Γολγοθά μοιάζει η εβδομάδα που ξεκίνησε για πάνω από 9 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, καθώς δεν θα μπορούν να πάρουν φάρμακα και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς τ
ου Οργανισμού, εάν δεν πληρώσουν από την τσέπη τους.

Οι φαρμακοποιοί από το περασμένο Σάββατο έχουν σταματήσει εκ νέου να δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους-ασθενείς, ενώ, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

Πηγή:www.capital.grhttp://www.capital.gr/News.asp?id=1603750

Διδακτική στήριξη, «κατ’ οίκον διδασκαλία».

Τι αποφασίστηκε για τα ΑμεΑ

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο δεν επιδιώκει να εξαγγείλει με γενικόλογες αναφορές, λύσεις για όλα τα προβλήματα των ΑμεΑ αλλά να προχωρήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες στην αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων που είναι ρεαλιστικό να αντιμετωπισθούν. "Δεν χρειάζονται λόγια αλλά έργα", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: "Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους, αλλά και ζήτημα συνείδησης να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των ΑμεΑ".

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρίες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει αμειβόμενες περιόδους πρακτικής άσκησης σε άτομα με αναπηρίες, ως μέτρο θετικής δράσης που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της ένταξής τους στον χώρο εργασίας.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/220230.html

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2007-2013»:
Διαρθρωτική στήριξη σε ευρωπαϊκά δίκτυα δήμων/περιφερειών (&ΕΟΕΣ), ερευνητικούς οργανισμούς (δεξαμενές γνώσης) και σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την αντίστοιχη κοινοτική στον τομέα της παραγωγής και της κυκλοφορίας φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση, σε συμμόρφωση με την υπ' αριθμ. 2001/83/ΕΚ Οδηγία «περί κοινοτικού κώδικα για τα φάρμακα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση» (L 311/28.11.2001), όπως ισχύει και όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2010/84/ΕΕ, όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση (L 348/31.12.2010)

Ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές των ευπαθών ομάδων

Την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν κυρίως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο να εξασφαλίσει 229 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014.