Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Game Over

Επιτέλους, ύστερα από συνεχείς προσπάθειες χιλιάδων ετών, η Ελλάς είναι χώρα ελεύθερη αναπήρων! Είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει οικολογικές πολιτικές εξυγίανσης της ράτσας διά της βιολογικής οικολογικής καλλιέργειας των μελλοντικών γενεών και της αποφυγής ανωμάλων, αποκλινόντων, ανικάνων και αναπήρων.
Ούτε ένας ανάπηρος να μην ζήσει: Όσοι από τις μελλοντικές γενιές των αναπήρων δεν υποκύψουν εμπρός στην έλλειψη των δομών υγείας, θα βρουν μπροστά τους την αμείλικτη εφορία. Μάλιστα, πατριώτες! Και ο κεφαλικός φόρος σε αυτόν τον τόπο εφευρέθηκε.
Ελλάς, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Εγκεφαλικό σκάνερ βοηθά παράλυτους ασθενείς να συλλαβίσουν λέξεις

Ένα νέο μηχάνημα απεικόνισης του εγκεφάλου δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που είναι παράλυτοι, ώστε να μπορούν να συλλαβίζουν λέξεις με τη δύναμη της σκέψης τους. Με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης (fMRI),οι ασθενείς μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 27 χαρακτήρες του αγγλικού αλφαβήτου και ένα κενό. Κάθε χαρακτήρας παράγει ένα διαφορετικό αποτύπωμα αιματικής ροής στον εγκέφαλο, το οποίο ερμηνεύεται από την συσκευή.

ΝΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ

Οι Patrinistas συγκεντρωνουν ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ για τα παιδιά που δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να ανταποκριθουν

• Τσάντες, τσαντακια κολατσιου, παγουρακια
• Γραφική ύλη: π.χ. μολύβια, στυλο, ξυστρες

• Χαρτικά: π.χ. χαρτιά Α4, σχολικά τετράδια, φακέλους Α4
• Είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας: π.χ. μπογιές, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, χρωματιστά χαρτιά

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9
ΩΡΕΣ 10.30-13.30 ΠΡΩΙ ΚΑΙ 18.30 - 21.00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ
 
Είναι καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη, όμως, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κάνουν διακοπές... ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ, ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
 http://www.amnesty.eu/gr/press-releases/sign-the-petition/?utm_source=XXX
Ελάτε να ανοίξουμε μαζί τις πόρτες για 2 νέα σπίτια που θα μεγαλώσουν 60 παιδιά που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο. Στέλνουμε όλοι SMS στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ (2,46e/sms). ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!
 http://www.hamogelo.gr/4-1/1148/Enonoyme-tis-dynameis-mas-gia-60-poidia-Mazi-tha-ta-kataferoyme
ΘΕΜΑ: «Προσδιορισμός του ποσού της προσαύξησης στη σύνταξη για σύζυγο καθώς και του ποσού της σύνταξης για τον υπολογισμό των περιορισμών σε περιπτώσεις εργαζόμενων συνταξιούχων.
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14321

ΕΟΠΠΥ: Χορήγηση ειδών αποκατάστασης & τεχνητών μελών με συμμετοχή 25%

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του ΕΟΠΥΥ στους ασφ/νους του παρέχονται τα ενδεδειγμένα προς αποκατάσταση της υγείας τους ή προς ανακούφιση της νοσηρής τους κατάστασης «ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ» που έχουν περιληφθεί στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του άρθρου 15 του ΕΚΠΥ, με τις αντίστοιχα αποδιδόμενες τιμές και με συμμετοχή του ασφ/νου σε ποσοστό 25%.
http://www.disabled.gr/lib/?p=46670

πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. στη θάλασσα

Διαβάστε την πραγματικά σοκαριστική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς και εγκύους που πεθαίνουν

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος μέσω της οποίας κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» που αντιμετωπίζουν κάποιοι ανασφάλιστοι πολίτες στη χώρα μας...
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=70627

Η τροφή σαν φάρμακο

http://newageastrology.forumotion.com/t817-topic#2076

αναδημοσίευση από το http://ouranokatevatoi.blogspot.gr

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ

Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης.
Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!

ΑΫΠΝΙΑ;ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

Δωρεάν μαστογραφία σε 2.500 γυναίκες

Στους δήμους που ανήκουν στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Πρόσβαση στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού προσφέρουν εντελώς δωρεάν σε 2.500 γυναίκες ετησίως το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων.
http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/395500/dorean-mastografia-se-2500-gunaikes/

Ξεκίνησε η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων - Την Παρασκευή θα δοθούν στους Πατρινούς δικαιούχους

Ο Δήμος Πατρέων και ειδικότερα η αρμόδια Αντιδημαρχία Υγείας- Πρόνοιας θα καταβάλει τα χρήματα στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μάιου- Ιουνίου την Παρασκευή 10 Αυγούστου.

Πάνε για νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί , συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση

Εκτακτη γενική συνέλευση, με προοπτική πανελλαδικής κινητοποίησης και αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ταμεία που δεν πληρώνουν, αποφάσισε να συγκαλέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο 25/8/2012. Όπως τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΠΦΣ τα φαρμακεία «αιμορραγούν μεταξύ της ανυπαρξίας πίστωσης από τους προμηθευτές και της συστηματικής καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».
                                        http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/140166

Επικοινωνιακός κουρνιαχτός με τις «μαϊμού» συντάξεις

Επικοινωνιακό κουρνιαχτό σηκώνει και πάλι η κυβέρνηση για τις συντάξεις «μαϊμού» και για τις παράνομες συντάξεις. Βρισκόμαστε μπροστά στην ίδια «ιστορία» κάθε φορά που σχεδιάζονται νέες σκληρές περικοπές στις συντάξεις και ξεδιπλώνεται η επίθεση προς τους συνταξιούχους. Ο στόχος γνωστός. Πίσω από ορισμένα περιστατικά παρανομίας, πίσω από το γνωστό πρόβλημα των ψεύτικων συντάξεων που εκκολάφθηκε από τις ίδιες τις κυβερνήσεις και συγκαλύπτεται για χρόνια, ελέω ρουσφετολογικών πολιτικών και συγκρότησης εκλογικής πελατείας, να αποκρυβεί και να δικαιολογηθεί η νέα λεηλασία των συντάξεων, να αποκρυβεί το έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που οδηγούνται στην εξαθλίωση.
                                                  http://news.disabled.gr/?p=46560

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης


Βασικός στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου, με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών. Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, θα προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο. Θα προβλέπονται πάντως και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και υπερήλικες.

Παιδιά με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Ενήλικοι/ες με Αναπηρία εξακολουθούν να υφίστανται άδικη μεταχείριση από την εκπαίδευση!

Η έκθεση «Εκπαίδευση και Αναπηρία/Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες – Πολιτικές και Πρακτικές στον τομέα της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης για τους/τις Φοιτητές/ριες με Αναπηρίες και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην ΕΕ» εκπονήθηκ
ε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ανεξάρτητο «Δίκτυο εμπειρογνωμόνων για τις κοινωνικές επιστήμες της εκπαίδευσης και της κατάρτισης» (NESSE).
                                 http://anthrwpokentrika.wordpress.com/2012/08/07/

Οι γιατροί απειλούν με αναστολή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ από 20 Αυγούστου

Να αναστείλουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα όσα τους οφείλονται από ιατρικές υπηρεσίες που έχουν παράσχει στους ασφαλισμένους.
                                           http://news.disabled.gr/?p=46542

Έκλεισε το "πακέτο" για συντάξεις, όρια ηλικίας και επιδόματα

Πηγή:www.capital.gr            http://www.capital.gr/News.asp?id=1579568

Της Ρούλας Σαλούρου

Μείωση των συντάξεων ακόμη και των πλέον χαμηλών, που δεν υπερβαίνουν τα 600 με 700 ευρώ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των επικουρικών συντάξεων, με περικοπές 13ης και 14ης καταβολής και σημαντική περικοπή των εφάπαξ και των κοινωνικών επιδομάτων, περιλαμβάνει το τελικό «πακέτο» του υπουργείου Εργασίας για την εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ. Μετά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά την οποία «όλα πήγαν καλά και σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος» σύμφωνα με τους επικεφαλής της τρόικας των δανειστών, στο υπουργείο Εργασίας έχουν μια εβδομάδα καιρό, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους. Το βασικό περίγραμμα των περικοπών έχει συμφωνηθεί, αυτό που μένει είναι να καταμετρηθούν τα προτεινόμενα μέτρα ώστε να γίνει ο αποδοτικότερος συνδυασμός μέτρων,  δημοσιονομικής απόδοσης και κοινωνικού αντίκτυπου.