Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δωρεάν εμβόλια για τα παιδιά των ανέργων δια χειρός Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών!

Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Τέλος και οι δωρεάν γιατροί από 3 Σεπτεμβρίου!

Δε θα έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε λίγες ημέρες καθώς και οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ), αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με το φορέα.

Το δράμα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από Σεπτέμβρη! Χωρίς δωρεάν φάρμακα

Στις πρωτοβουλίες του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται τώρα το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε και πάλι με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι διακόπτουν από την 1η Σεπτεμβρίου τα δωρεάν φάρμακα επειδή δεν έχουν αποπληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Επί ποδός φαρμακοποιοί και γιατροί......

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται γιατροί και φαρμακοποιοί με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας. Την αντιπαράθεση -ως συνήθως- πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, που μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την ερχόμενη εβδομάδα.

Προτάσεις-σοκ για περικοπές επιδομάτων, συντάξεων και δώρων

 πηγή:   http://www.thebest.gr/news

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι συντάξεις, επιδόματα καθώς και το εφάπαξ όχι μόνο του Δημοσίου αλλά του συνόλου των Ταμείων, στο πλαίσιο των νέων μέτρων της κυβέρνησης.
Στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), που έχει στα χέρια του ο υπ. Οικονoμικών και την οποία παρουσίασε το «Βήμα της Κυριακής» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Υπό εξέταση «διάφορα σενάρια» για τα επιδόματα αναπηρίας

Το υπουργείο Οικονομικών, όντως εξετάζει σενάρια περικοπών των επιδομάτων αναπηρίας, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, το κύριο βάρος της πολιτικής του σε σχέση με τους αναπήρους, εστιάζεται στον εξορθολογισμό του όλου συστήματος και στον αποκλεισμό των συνταξιούχων-μαϊμού.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών

Με απευθείας συνδέσεις, μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα και αφιερώματα, η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΤ1, θα μεταφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές την εικόνα από τις τελετές έναρξης (Τετάρτη 29 Αυγούστου) και λήξης (Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου), σε απευθείας μετάδοση τα σημαντικότερα αθλήματα των Αγώνων, καθώς και τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Το ΕΔΑΔ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα

“Την τέταρτη θέση στη λίστα των παραβιάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταλαμβάνει η Ελλάδα, καθώς μόνο το 2011 εκδόθηκαν σε βάρος της 73 δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση απολογισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή», οι 69 από τις 73 αποφάσεις, αφορούν καταδίκες για παραβιάσεις άρθρων σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εκδικάσεις των υποθέσεων στα ελληνικά δικαστήρια, με παραβιάσεις δικαιώματος πραγματικής προσφυγής και για απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση.

Πρώτη στη λίστα του ΕΔΑΔ βρίσκεται η Τουρκία με 159 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της, ακολουθεί n Ρωσία με 121 καταδικαστικές και έπεται n Ουκρανία με 105 στην τρίτη θέση.»

http://tvxs.gr/news/ellada/edad-gia-tis-parabiaseis-anthropinon-dikaiomaton-stin-ellada