Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Γραφείο σου βγάζει σύνταξη με 500 ευρώ!

Οι ιδιοκτήτες του γραφείου, διατείνονται ότι συνεργάζονται με ιατρούς για την έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών ασθενείας, ότι έχουν τις απαραίτητες προσβάσεις μέσα στις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που κατά καιρούς συστήνονται, ώστε να πιστοποιηθεί η αναπηρία ή η πάθησή τους και να προσδιοριστεί ο αναγκαίος βαθμός αναπηρίας τους.

Μάλιστα δεσμεύονται ότι η εξέτασή τους ενώπιον της Επιτροπής θα είναι γρήγορη, χωρίς να περιμένουν όπως άλλοι εξεταζόμενοι, ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να έρθει η σειρά τους...

http://www.newsnow.gr 

Οδοντιατρική προστασία για ΑΜΕΑ

Δικαίωμα στην οδοντιατρική φροντίδα, που δεν είναι μόνο η θεραπεία, αλλά και η πρόληψη έχουν τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά…και γενικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), καθώς με ένα υγιές στόμα μπορούν να χαμογελούν στη ζωή με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Read more: http://www.i-diadromi.gr/2012/12/blog-post_171.html#ixzz2FtC0SsIn

Στενάζει η Ελληνική Πρόνοια

Αποψιλωμένες από πόρους και προσωπικό, χωρίς να διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα μέσα για τη λειτουργία τους, οι υποδομές Υγείας και Πρόνοιας, κρατικές ή δημοτικές, αδυνατούν να προσφέρουν ακόμα και στοιχειώδεις υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Νοσοκομεία χωρίς θέρμανση, ιδρύματα χωρίς τρόφιμα, δομές χωρίς ρεύμα καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες που πολλαπλασιάζονται λόγω των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση οδηγεί στο στραγγαλισμό τους.
http://www.ameagreek.gr

Διαδικτυακό Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ :
Η χρήση της πλατφόρμας γίνεται από τους εθελοντές γιατρούς, δηλώνοντας συγκεκριμένες μέρες και ώρες, τις οποίες διαθέτουν για ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και ιατρικές εξετάσεις – εθελοντικά. Κατόπιν, ο ανασφάλιστος έχει την δυνατότητα να αναζητεί τους εθελοντές ιατρούς του ΙΣΑ ανά περιοχή και ανα ειδικότητα μπαίνοντας στο www.nowdoctor.gr

Κατά την ιατρική εξέταση στον εθελοντή γιατρό, ο ανασφάλιστος πολίτης προσκομίζει το ληχθέν βιβλιάριο, την κάρτα ανεργίας, την ταυτότητα του και το ΑΜΚΑ του. Βάσει ΑΜΚΑ, ο γιατρός ελέγχει τα έγγραφα που του προσκομίζει ο ασθενής και επιβεβαιώνει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ e-syntagografisi.gr ότι ο ασθενής δεν έχει κοινωνική ασφάλιση.

Στο χώρο εξέτασης γίνεται η ιατρική εξέταση: ο ιατρός, αφού εξετάσει τον ανασφάλιστο ασθενή, τον καταγράφει στο Βιβλίο Ασθενών με μηδενική συμμετοχή (δωρεάν εξέταση) και του δίνει μηδενική απόδειξη. Στη συνέχεια, αν ο ασθενής χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή ή εργαστηριακές εξετάσεις, προσέρχεται ο ίδιος με την ταυτότητά του και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Εκεί ανοίγεται κάρτα ασθενή με τον προσωπικό του αριθμό μητρώου – την οποία φέρει μαζί του στις ιατρικές επισκέψεις στους εθελοντές γιατρούς μέλη του ΙΣΑ. Η κάρτα πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρίμηνο.

Κάθε μήνα, ο εθελοντής γιατρός έχει την υποχρέωση να δηλώνει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τηλεφωνικά στο 210-3839770 εσωτ. 211 και 212 ή στο ikapostolis@isathens.gr τον αριθμό των ασθενών που εξέτασε εθελοντικά.

Το προφίλ των εθελοντών γιατρών αρχίζουν να εμφανίζονται στις εκατοντάδες καθημερινές αναζητήσεις που γίνονται πάνω στην πλατφόρμα και ενδυναμώνονται μέσα από μια συλλογική προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Έτσι, σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε ένα Διαδικτυακό Εθελοντικό Δίκτυο Γιατρών μελών του ΙΣΑ με στόχο την περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.

Η όλη διαδικασία βασίζεται στην συλλογική προβολή μίας διαδικτυακής προσπάθειας ανάδειξης του κοινωνικού έργου των γιατρών-μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

http://blog.nowdoctor.gr