Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

ΙΣΑ: Ταφόπλακα στο καταρρέον σύστημα υγείας τα νέα μέτρα

Ο στόχος είναι προφανής και απροκάλυπτος, τείνουν να καταργήσουν τους ισχύοντες κανόνες άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος στη χώρα μας.

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ντροπή και αίσχος
για την Ελλάδα του 2012, ας μας πουν τι είναι.

Για τις συνέπειες και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα νομοθετούμενα μέτρα για την Υγεία των πολιτών, την ευθύνη θα φέρνουν στο ακέραιο, ως ηθικοί αυτουργοί, όσοι με την ψήφο τους τα εγκρίνουν.

Ως Ιατροί και Λειτουργοί της Υγείας καταδικάζουμε τα συγκεκριμένα μέτρα και την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στις πλάτες μας.

Ας γνωρίζουν όλοι, ότι όπως μας επιβάλλει ο Όρκος μας, θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και μέσο για να προστατεύσουμε, σε καθημερινή βάση, το πολύτιμο αγαθό της Υγείας που μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας, από τα Υγειοκτόνα μέτρα, που ελαφρά τη καρδία, νομοθετούνται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων.»

Αποσύρεται η διάταξη για τους ανάπηρους άνω του 80%

Αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που αφορά στις περικοπές σε άτομα με ολική αναπηρία, μετά από πιέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr μετά την τοποθέ
τηση του Πάρι Κουκουλόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας τον φώναξε και του είπε ότι έχει ήδη γίνει η συνεννόηση και θα αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις περικοπές σε άτομα με αναπηρία άνω του 80%.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουκουλόπουλος προειδοποιησε νωρίτερα ακόμα και με καταψήφιση:"Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα αν δεν αποσύρετε τις περικοπές που αφορούν στους ανάπηρους", ενώ κάλεσμα στον υπουργό Οικονομικών να δείξει "απόλυτη ευαισθησία" και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε και ο Φίλιππος Σαχινίδης.

http://www.enikos.gr/politics/94413,Aposyretai_h_diataxh_gia_toys_anaphroys.html

Μειώνεται η συμμετοχή ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική

Εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων
http://www.dealnews.gr/ellada
Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο εκφράστηκαν αντιρρήσεις είναι η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην αποζημίωση από την αγορά υγειονομικού υλικού για συγκεκριμένες κατηγορίες χρονίως πασχόντων.

Πρόκειται για
τους παραπληγικούς, τετραπληγικούς, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι και για όσους κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ΗIV θετικούς ασθενείς.

Έως τώρα, οι παραπάνω πάσχοντες δεν έχουν συμμετοχή στο κόστος αγοράς υγειονομικού υλικού. Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση αγοράζουν, μεταξύ άλλων, γάζες, οινόπνευμα, γάντια και πολλά άλλα υλικά το μηνιαίο κόστος των οποίων μπορεί να φθάνει τα 200 ευρώ.

Με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν συμμετοχή 25%, ανάλογα με τα εισοδήματά τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δεν θα έχουν 25% συμμετοχή «εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ποσό, το οποίο καθορίζεται με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού».

Πως να κινηθείτε σε περίπτωση ιατρικού λάθους.

Πως να κινηθείτε σε περίπτωση ιατρικού λάθους.
Τα τελευταία χρόνια έρχονται στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες περιπτώσεις ιατρικών λαθών. Το γεγονός βέβαια ότι οι περιπτώσεις καταγγελιών για ιατρικά λάθη αυξάνονται, δε θα πρέπει να αποτε
λεί αφορμή για το διασυρμό ολόκληρου του ιατρικού κλάδου. Αντίθετα, θα πρέπει να αποτελεί μια προειδοποίηση για την αναγκαιότητα διασφάλισης ενός εύρυθμου εθνικού συστήματος υγείας το οποίο θα προστατεύει τα δικαιώματα των ασθενών και θα αποδίδει τις ευθύνες όπου και όποτε απαιτείται.