Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας το οποία θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.Ώρα 12.00 π.μ.

Η συνάντηση των μελών και φίλων της ΕΕΑΣΚΠ θα γίνει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο 'ΑΠΟΛΛΩΝ¨στις 12 π.μ. .

Σας περιμένουμε για να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας .

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας των δομών πρόνοιας απέναντι στις πολιτικές της βαρβαρότητας.
Καλούμε το λαό να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί μέχρι να τους σταματήσουμε.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα.


H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας το οποία θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.Ώρα 12.00 πμ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κραυγή οργής και αγωνίας
Πολίτες της Πάτρας,
Είμαστε εσείς. Δουλεύουμε στις δομές υγείας και πρόνοιας, χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, περνάμε έξω από αυτές και αν δεν τις χρειαζόμαστε τώρα, θα τις χρειαστούμε σύντομα.
Εμείς όπως κι εσείς στενάζουμε από μια κρίση που δεν την προκαλέσαμε. Οι κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας, με την υψηλή εποπτεία των διεθνών τοκογλύφων της τρόικας, κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που χύθηκε αίμα για να υπάρχουν έστω και κουτσουρεμένα όπως τα γνωρίσαμε.
Η κατάσταση στην υγεία-πρόνοια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση.
Το 30% των πολιτών αυτής της χώρας είναι ανασφάλιστο, το 25% άνεργο. Οι δομές υγείας και πρόνοιας, μέσω της υποχρηματοδότησης και των μνημονιακών επιλογών, καταρρέουν.
Ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε από την πρώτη μέρα αφού το κράτος αποποιήθηκε της χρηματοδότησής του και τα ταμεία καταληστεύτηκαν από το «κούρεμα» του χρέους.
Τα νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα: ενώ αυξήθηκε η ζήτηση λόγω κρίσης κατά 30% και πλέον, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις τους και οι –απλήρωτοι- λειτουργοί σε αυτά δεν αρκούν πια να προσφέρουν αυτά για τα οποία έχουν ταχθεί προς το κοινωνικό σύνολο.
Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση γκρεμίζεται, τα ΑΜΕΑ γίνονται στόχος αστυνομικής βίας σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την περικοπή των επιδομάτων. Οι καρκινοπαθείς πληρώνουν τα φάρμακά τους, τα παιδιά μας μένουν ανεμβολίαστα. Τα κέντρα πρόληψης, τα προγράμματα κατά των ναρκωτικών ναρκοθετούνται από την υποχρηματοδότηση.

Πολίτες της Πάτρας,
Η κυβέρνηση και η τρόικα εκτελούν μια ιδιότυπη γενοκτονία στην πατρίδα μας. Μόλις προχτές εγκαθίδρυσαν την άμεση πληρωμή των φαρμάκων από τους ασθενείς που έχουν κουτσουρευτεί οι συντάξεις, που έχουν μείνει άνεργοι. Ανακοίνωσαν το κλείσιμο 50 νοσοκομείων. Καταργούν υπηρεσίες στήριξης των αδυνάτων.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Έχουμε καθήκον για το μέλλον μας, το μέλλον και την επιβίωση των παιδιών μας να μην τους αφήσουμε να μας σπρώξουν κι άλλο στην καταστροφή.
Η υγεία και η πρόνοια όπως και η παιδεία, δεν είναι εμπορεύματα για να θησαυρίζουν οι έμποροι των εθνών. Στην κρίση έπρεπε να στηριχθούν αυτά τα δικαιώματα για να μην εξωθηθούμε στον κανιβαλισμό και στην κοινωνική διάλυση.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας των δομών πρόνοιας απέναντι στις πολιτικές της βαρβαρότητας.
Καλούμε το λαό να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί μέχρι να τους σταματήσουμε.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο οι παρακάτω φορείς • Ιατρικός Σύλλογος Πατρών • Ένωση Ιατρών νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), • Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ, • Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας, • Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, • Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παν/μίου Πατρών, • Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών-Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας-Ηλείας, • Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, • Αχαϊκός Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας, • Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, • Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ και έπεται συνέχεια...
H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας το οποία θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.
Ώρα 12.00 πμ
http://thebest.gr/news/index/viewStory/151627
Ηθική υποχρέωση της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία για τα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες!

Τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται πλέον μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του Καιάδα, με την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και της Ελληνικής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, οι οποίοι αποφάσισαν την αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ από την 8η Οκτωβρίου

2012.

Εάν η απόφαση αυτή πραγματοποιηθεί είναι βέβαιο ότι χιλιάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία τους να προκαταβάλλουν το κόστος των θεραπειών τους. Κυριολεκτικά κινδυνεύει η ίδια η ζωή ατόμων που ανήκουν σε σοβαρές και βαριές κατηγορίες αναπηρίας όπως είναι οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου.

Ποσά θεραπευτικών διαδικασιών όπως η αιμοκάθαρση ή υπηρεσίες αποκατάστασης για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες είναι δυσβάστακτες.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δώσει τώρα τέλος στην τρομοκρατία κάτω από την οποία ζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες της χώρας μας με άμεσες ενέργειες.

Είναι ηθική, κοινωνική και νομική υποχρέωση της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία και τον επερχόμενο εφιάλτη για τα άτομα με αναπηρία τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους!
Η Ε.Σ.Α.μεΑ καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλους τους φορείς μέλη της, όλα τα άτομα με αναπηρία, τους χρόνιους πάσχοντες, τις οικογένειές τους, όλους τους πολίτες της χώρας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 11 το πρωί, έξω από τις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ της χώρας
https://www.facebook.com/events/286503831458979/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΜΕΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής», της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»,
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.

Πάτρα: Καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα του Ιουλίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος της Πάτρας για τα προνοιακά επιδόματα αναφέρει τα εξής: "Την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Ιουλίου και του Αυγούστου, υπέγραψε χθες 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μετά α
πό αυτή την εξέλιξη, από την Αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας, γίνεται γνωστό, ότι τα χρήματα των δικαιούχων, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους την προσεχή Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου."

ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ: ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ: ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

Α΄ Κύκλος
Έναρξη εγγραφών: 1 Οκτωβρίου 2012
Έναρξη συναντήσεων: 9 Νοεμβρίου 2012


Το να είσαι γονέας, στην εποχή μας, δεν είναι πια αυτοσχεδιασμός.
Κύριος Στόχος των Ομάδων Σχολών Γονέων είναι η Πρόληψη της Ψυχικής Υγείας των παιδιών. Δηλαδή, δεν εστιάζουν μόνο στην αντιμετώπιση της προβληματικής συμπεριφοράς αλλά και στην πρόληψή της και για το λόγο αυτό απευθύνονται σε όλους τους γονείς, ανεξάρτητα με το αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τα παιδιά τους ή όχι.

Πώς λειτουργούν οι Ομάδες Σχολών Γονέων:

Μία Σχολή Γονέων αποτελείται από μία ομάδα γονέων και από έναν συντονιστή.

Κάθε συνάντηση είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα:
-να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών
-να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις
-να ανταλλάξουν με άλλους γονείς τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους
-να δεχθούν συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση
για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους.

Η συχνότητα των συναντήσεων είναι δεκαπενθήμερη και η διάρκειά της είναι 1:30 ώρα.
Κατά τη διάρκεια κάθε συνάντησης, οι γονείς μπορούν να συζητούν ελεύθερα πάνω στο εκάστοτε θέμα και παράλληλα να δέχονται συμβουλευτική καθοδήγηση.

Επιστημονική Υπεύθυνη - Συντονίστρια Σχολών Γονέων:
Μαρία Κορακά , Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια