Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012


H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας το οποία θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.Ώρα 12.00 πμ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κραυγή οργής και αγωνίας
Πολίτες της Πάτρας,
Είμαστε εσείς. Δουλεύουμε στις δομές υγείας και πρόνοιας, χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, περνάμε έξω από αυτές και αν δεν τις χρειαζόμαστε τώρα, θα τις χρειαστούμε σύντομα.
Εμείς όπως κι εσείς στενάζουμε από μια κρίση που δεν την προκαλέσαμε. Οι κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας, με την υψηλή εποπτεία των διεθνών τοκογλύφων της τρόικας, κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που χύθηκε αίμα για να υπάρχουν έστω και κουτσουρεμένα όπως τα γνωρίσαμε.
Η κατάσταση στην υγεία-πρόνοια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση.
Το 30% των πολιτών αυτής της χώρας είναι ανασφάλιστο, το 25% άνεργο. Οι δομές υγείας και πρόνοιας, μέσω της υποχρηματοδότησης και των μνημονιακών επιλογών, καταρρέουν.
Ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε από την πρώτη μέρα αφού το κράτος αποποιήθηκε της χρηματοδότησής του και τα ταμεία καταληστεύτηκαν από το «κούρεμα» του χρέους.
Τα νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα: ενώ αυξήθηκε η ζήτηση λόγω κρίσης κατά 30% και πλέον, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις τους και οι –απλήρωτοι- λειτουργοί σε αυτά δεν αρκούν πια να προσφέρουν αυτά για τα οποία έχουν ταχθεί προς το κοινωνικό σύνολο.
Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση γκρεμίζεται, τα ΑΜΕΑ γίνονται στόχος αστυνομικής βίας σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την περικοπή των επιδομάτων. Οι καρκινοπαθείς πληρώνουν τα φάρμακά τους, τα παιδιά μας μένουν ανεμβολίαστα. Τα κέντρα πρόληψης, τα προγράμματα κατά των ναρκωτικών ναρκοθετούνται από την υποχρηματοδότηση.

Πολίτες της Πάτρας,
Η κυβέρνηση και η τρόικα εκτελούν μια ιδιότυπη γενοκτονία στην πατρίδα μας. Μόλις προχτές εγκαθίδρυσαν την άμεση πληρωμή των φαρμάκων από τους ασθενείς που έχουν κουτσουρευτεί οι συντάξεις, που έχουν μείνει άνεργοι. Ανακοίνωσαν το κλείσιμο 50 νοσοκομείων. Καταργούν υπηρεσίες στήριξης των αδυνάτων.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Έχουμε καθήκον για το μέλλον μας, το μέλλον και την επιβίωση των παιδιών μας να μην τους αφήσουμε να μας σπρώξουν κι άλλο στην καταστροφή.
Η υγεία και η πρόνοια όπως και η παιδεία, δεν είναι εμπορεύματα για να θησαυρίζουν οι έμποροι των εθνών. Στην κρίση έπρεπε να στηριχθούν αυτά τα δικαιώματα για να μην εξωθηθούμε στον κανιβαλισμό και στην κοινωνική διάλυση.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας των δομών πρόνοιας απέναντι στις πολιτικές της βαρβαρότητας.
Καλούμε το λαό να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί μέχρι να τους σταματήσουμε.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο οι παρακάτω φορείς • Ιατρικός Σύλλογος Πατρών • Ένωση Ιατρών νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), • Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ, • Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας, • Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, • Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παν/μίου Πατρών, • Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών-Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας-Ηλείας, • Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, • Αχαϊκός Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας, • Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, • Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ και έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου