Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ σας προσκαλεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, στις 7.00 μ. μ. στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα Πατρών , όπου θα γίνει Εσπερινός και Παράκληση Υγείας για όλους και στις 8.30 μ. μ. στο κέντρο¨ΝΕΟΝ¨ (Τριών Ναυάρχων 42) για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά, αλληλοευχόμενοι ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.
 
 
ΕΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ, κα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΛΤΣΟΥ.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας σας προσκαλεί σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30, στο Κέντρο Διάκου (Περιοχή Γηροκομειού) να απολαύσουμε μαζί τη μπύρα, το ούζο ή το κρασάκι μας και την μουσική συντροφιά του Βασίλη Ακριβού!!!!


Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα » σας προσκαλεί όλους σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 8.30 μμ στο πολυχώρο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»(Παλαιά Σφαγεία) για μια ξεχωριστή βραδιά με ένα ποτήρι ούζο και μεζέ.
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Νέα θεραπευτική προσέγγιση


ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΜΕΑ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε δυναμικά με παρουσία πολλών μελών και φίλων της στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα ΚΕΠΑ, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, το πρωί. Είμασταν όλοι ΜΑΖΙ, για να διεκδικήσουμε τον επανασχεδιασμό της οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΠΑ και αποφασίσαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.Συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κα Τασία Παπαντωνοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Θεοχάρης Μασσαράς. Πιστεύοντας ότι : Όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ», ευχόμαστε Καλή Δύναμη σε όλους μας και καλή μας επιτυχία !

 δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω

Κινητοποίηση ΑμεΑ στην Πάτρα: Απουσία Πολιτείας


Σύσσωμη και μαζική ήταν η κινητοποίηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σήμερα έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την Πολιτεία όμως να απουσιάζει καθώς ο Γενικός Γραμματέας, κος Αγγελάκας απουσίαζε στην Αθήνα. Ήταν επιβεβλημένη η κινητοποίηση διότι πλέον η Πολιτεία δείχνει ανίκανη να δώσει μία λύση με τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Σήμερα από την Πάτρα στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την Ελλάδα ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Αυτή την στιγμή στην Αχαΐα είναι εγκλωβισμένα στις μακροχρόνιες λίστες των ΚΕΠΑ 3.519 άτομα, 1.755 στην Αιτωλοακαρνανία και 740 στην Ηλεία έως 14 με 15 μήνες. Αυτά τα άτομα δεν είναι αριθμοί, είναι άτομα με οικογένειες που έχουν έρθει σε απόγνωση.

Εξήντα και πλέον χιλιάδες είναι «φυλακισμένοι» σε όλη την Ελλάδα που αναμένουν την πιστοποίηση της αναπηρίας τους για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος ή της συντάξεως. Για να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ενώ προσπαθούν την δεδομένη περίοδο να επιβιώσουν με μηδενικά μέσα.
Η σημερινή κινητοποίηση έγινε και για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων της Πρόνοιας. Είναι αδιανόητο η Πολιτεία να «παίζει» με την αγωνία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να μην ακολουθεί ένα σταθερό σύστημα καταβολής των επιδομάτων.

Αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 9:00 το πρωί, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα γίνει δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα κο Αγγελάκα προκειμένου να μεταφερθούν τα προαναφερόμενα αιτήματα. Εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις το αναπηρικό κίνημα θα προχωρήσει σε καθημερινές δίωρες – τρίωρες καταλήψεις έως ότου γίνει κατανοητό πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος και να σταματήσει η λειτουργία του κοινωνικού σφαγείου της αναπηρίας με την ονομασία ΚΕΠΑ.

ΟΓΑ :Παράταση για 6 μήνες της καταβολής των αναπηρικών συντάξεων
ΑΜΕΑ-ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πολλά υποσχόμενη ανοσοθεραπεία κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ «ΦΛΟΓΑΣ»

Μια υπέροχη βραδιά χάρισε στα μέλη και στους φίλους της, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα » Πάτρας, στον Πολυχώρο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η εκδήλωση είχε πολύ κέφι και χορό. Ευχαριστούμε θερμά τη «ΦΛΟΓΑ» για την πρόσκληση. Το Δ.Σ.

 δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω
https://www.facebook.com/media/