Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κινητοποίηση ΑμεΑ στην Πάτρα: Απουσία Πολιτείας


Σύσσωμη και μαζική ήταν η κινητοποίηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σήμερα έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την Πολιτεία όμως να απουσιάζει καθώς ο Γενικός Γραμματέας, κος Αγγελάκας απουσίαζε στην Αθήνα. Ήταν επιβεβλημένη η κινητοποίηση διότι πλέον η Πολιτεία δείχνει ανίκανη να δώσει μία λύση με τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Σήμερα από την Πάτρα στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την Ελλάδα ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Αυτή την στιγμή στην Αχαΐα είναι εγκλωβισμένα στις μακροχρόνιες λίστες των ΚΕΠΑ 3.519 άτομα, 1.755 στην Αιτωλοακαρνανία και 740 στην Ηλεία έως 14 με 15 μήνες. Αυτά τα άτομα δεν είναι αριθμοί, είναι άτομα με οικογένειες που έχουν έρθει σε απόγνωση.

Εξήντα και πλέον χιλιάδες είναι «φυλακισμένοι» σε όλη την Ελλάδα που αναμένουν την πιστοποίηση της αναπηρίας τους για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος ή της συντάξεως. Για να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ενώ προσπαθούν την δεδομένη περίοδο να επιβιώσουν με μηδενικά μέσα.
Η σημερινή κινητοποίηση έγινε και για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων της Πρόνοιας. Είναι αδιανόητο η Πολιτεία να «παίζει» με την αγωνία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να μην ακολουθεί ένα σταθερό σύστημα καταβολής των επιδομάτων.

Αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 9:00 το πρωί, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα γίνει δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα κο Αγγελάκα προκειμένου να μεταφερθούν τα προαναφερόμενα αιτήματα. Εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις το αναπηρικό κίνημα θα προχωρήσει σε καθημερινές δίωρες – τρίωρες καταλήψεις έως ότου γίνει κατανοητό πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος και να σταματήσει η λειτουργία του κοινωνικού σφαγείου της αναπηρίας με την ονομασία ΚΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου