Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ- WORLD MS DAY 2013 ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΠ 2013.


Η ΕΕΑΣΚΠ ,  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ, λειτούργησε σε κεντρικές πλατείες στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στον Πύργο, ενημερωτικά περίπτερα ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού και των φορέων της Πολιτείας για τη νόσο της ΣΚΠ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ στην καθημερινότητά τους.  

Μέλη, φίλοι και εθελοντές διαμοίρασαν έντυπο υλικό για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ σε όλους τους πολίτες στις Πλατείες σε κεντρικές οδούς, σε καταστήματα και Δημόσιες  Υπηρεσίες . 



Οι ομάδες του Σωματείου κατάφεραν με αλληλεγγύη , δύναμη και χαμόγελο να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να μεταδώσουν την ελπίδα και το μήνυμα ότι η ΣΚΠ δεν σημαίνει το τέλος για όλα τα όνειρα στη ζωή και ότι όλοι μαζί ΚΕΡΔΙΖΟΥMΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !



Τα περίπτερα ενημέρωσης, τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Δήμου Πατρών κα Μαρία Ρούβαλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεράσιμος Φεσσιάν , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου κα Μαργαρίτα Σερπάνου , εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πύργου και πολλοί εκλεκτοί φίλοι της ΕΕΑΣΚΠ.



Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεών της για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας 2013 και δηλώνει ότι θα συνεχίσει το εθελοντικό της έργο με δύναμη και ελπίδα για την έγκυρη ενημέρωση και τη στήριξη των Ατόμων με ΣΚΠ με γνώμονα την αγάπη και την κοινωνική αλληλεγγύη.



Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων : Πατρέων, Αγρινίου και Πύργου, με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας 



Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. 












Συμμετοχή της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου στο πρόγραμμα «100 Mirrors»

Συμμετοχή της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου στο πρόγραμμα «100 Mirrors»
Το πρόγραμμα «100 Mirrors» στοχεύει στη συγκέντρωση πληροφοριών για γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες ενδέχεται να αποτελέσουν παράδειγμα και έμπνευση για άλλες γυναίκες.
MargaritaKaragiorgou_Greece
www.youtube.com

Βεβαιώσεις αποδοχών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ

Βοηθήστε τους ηλικιωμένους να βγάλουν τις βεβαιώσεις μιας και η κυβέρνηση πιστεύει ότι όλοι έχουν και ξέρουν υπολογιστή
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τις 22 Μαΐου 2013
Διαθέσιμες με ηλεκτρονικό τρόπο θα είναι πλέον οι βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ.
Το ίδρυμα θα λειτουργήσει νέα ηλεκτρονική υπηρεσία από την ιστοσελίδα....

Read more: http://www.i-diadromi.gr/2013/05/blog-post_6952.html#ixzz2UyrBe588

Η σύνταξη αναπηρίας θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο, τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος θα αναμένει να εξεταστεί από τα αρμόδια ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).

Η Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας:
«Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απευθύνθηκε προς τη Βουλή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης και σημείωσε τα εξής:

- Το άρθρο 66 ικανοποιεί μερικώς το αναπηρικό κίνημα αφού δεν συμπεριλαμβάνει τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων των οποίων το επίδομα αποτελεί μοναδικό μέσο επιβίωσης.

- Η ισχύς του άρθρου 66 λήγει την 31-10-2013 αναιτιολόγητα αφού δεν διαφαίνεται η δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ έως αυτή την ημερομηνία

- Το άρθρο 66 δεν λαμβάνει πρόνοια για την ανανέωση του βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αιτούντων για την ανανέωση έμμεσης ασφάλισης για λόγους αναπηρίας ή ανανέωσης βιβλιαρίου απορίας κ.λπ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τη βελτίωση αυτής της διάταξης ούτως ώστε αυτή να καταστεί προστατευτική για κάθε άτομο με αναπηρία από την αναποτελεσματική εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας».

Πόσο ανοιχτοί είμαστε στη διαφορετικότητα;

Ό,τι μας ξεβολεύει και μας κάνει να νιώθουμε περίεργα δεν αποτελεί αφορμή για απομόνωση κ προστασία του δικού μας ως αυθεντικού που μπορεί να «μολυνθεί» ή να «χαλάσει» από του άλλου, αλλά ευκαιρία για εμπλουτισμό, πρόοδο, γνώση και τελικά ισχυροποίηση της δικής μας επιλογής αφού αντέχει να συγκριθεί ή παραίτηση από το «δικό μας» για κάτι καλύτερο.
Αν θέλουμε να μας κοιτούν με τρυφερότητα, με αγάπη, με θαυμασμό, με αποδοχή, έχουμε να προσέξουμε το δικό μας βλέμμα προς τους άλλους και φυσικά προς τον εαυτό μας.
Κινητή Μονάδα για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας στο Ηράκλειο της Κρήτης
Στόχος του ‘’Παρατηρητηρίου για τα δικαιώματα των Ασθενών’’ είναι να αναδεικνύει άμεσα και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται και εμποδίζει κάθε πολίτη ασθενή να έχει άμεσα και αποτελεσματικά τις αναγκαίες γι’ αυτόν, ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που χρειάζεται.

Η μνημονιακή πολιτική που εξαθλιώνει μέρα με την μέρα κάθε πολίτη, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, διεκδικώντας το δικαίωμα για κάθε άνθρωπο,

> στην άμεση πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας,

> στην απρόσκοπτη παροχή των αναγκαίων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που καθένας έχει ανάγκη,

> στην ανεμπόδιστη διασφάλιση των αναγκαίων φαρμάκων για κάθε ασθενή."

Πάτρα: Δεν γίνονται πια δεκτές στα λεωφορεία οι κάρτες των ΑΜΕΑ

Οργή από τους κατόχους, τι απαντούν οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ
Δεν θα γίνονται πια δεκτές οι κάρτες των ΑΜΕΑ στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία της Πάτρας. Μάλιστα οδηγοί λεωφορείων ενημερώνουν τις τελευταίες ώρες τους κατόχους των καρτών που τις επιδεικνύουν, οτι είναι η τελευταία φορά που μπορούν να τις χρησιμοποιούν.

Πολλοί συνταξιούχοι που πληρώθηκαν τη σύνταξη μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), το οποίο καταβλήθηκε σήμερα με τη σύνταξη Ιουνίου ή πληρώθηκαν μικρότερα ποσά, λόγω της εφαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για κάθε έτος διενεργείται, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν το προηγούμενο έτος. Ο έλεγχος ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και, αν διαπιστωθούν μεταβολές στο εισόδημα των συνταξιούχων, το ΕΚΑΣ μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να διακοπεί η καταβολή του.

Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αναζητήσουν, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», ποσά που έχουν δοθεί σε συνταξιούχους, οι οποίοι μετά τον έλεγχο κρίθηκε ότι δεν δικαιούνται το σχετικό επίδομα ή εισέπραξαν μεγαλύτερα ποσά. Η απόφαση αυτή αφορά ποσά που έχουν «ήδη καταβληθεί για τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 2013», καθώς και ποσά που έχουν καταβληθεί από «την 1n Μαΐου 2013 και εφεξής».

SOS από το Νοσοκομείο Πύργου

Μοναδική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την ολοκλήρωση της θητείας των ειδικευομένων, της συνταξιοδότησης γιατρών και νοσηλευτών και της μη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, δεν είναι άλλη, όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά ανέφεραν, από την άμεση ανάληψη καθηκόντων στον πυλώνα υγείας του Νομού από τους Γενικούς και Αγροτικούς Ιατρούς των Κέντρων Υγείας.
2.200 νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων πτυχιούχων έως και 35 ετών
Έως τις 22 Ιουνίου η ΔΕΗ θα προχωρήσει την εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του τέλους ακινήτων του 2012 και τα ποσά που δεν έχουν αποπληρωθεί, θα επιστρέψουν στις αρμόδιες υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όπως διευκρίνισε την Παρασκευή η ΔΕΗ.
Ζητούμενο…οι γαλάζιες σημαίες και οι υποδομές για τα ΑμεΑ
Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς 2013/2014 – Δικαιολογητικά για γονείς/παιδιά με αναπηρία
Με 118.450.591 ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου.
όβουν ποσοστά αναπηρίας ,ένα εύσχημο τρόπο για να μειώσουν συντάξεις και επιδόματα

Αόρατα τα άτομα με αναπηρία για την Στατιστική Υπηρεσία

Αναπηρία και φτώχεια συνήθως συναντώνται μαζί και αλληλοτροφοδοτούνται. Παρά ταύτα δείκτες, που να δείχνουν πόσο συχνά συναντάται η φτώχεια στα άτομα με αναπηρία/ χρόνια πάθηση ή πόσες είναι οι οικογένειες στις οποίες συναντάται η φτώχεια και στη φροντίδα τους έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία, είναι άγνωστοι και μη μετρήσιμοι για την ΕΛ.ΣΤΑΤ.