Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πολλοί συνταξιούχοι που πληρώθηκαν τη σύνταξη μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), το οποίο καταβλήθηκε σήμερα με τη σύνταξη Ιουνίου ή πληρώθηκαν μικρότερα ποσά, λόγω της εφαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για κάθε έτος διενεργείται, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν το προηγούμενο έτος. Ο έλεγχος ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και, αν διαπιστωθούν μεταβολές στο εισόδημα των συνταξιούχων, το ΕΚΑΣ μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να διακοπεί η καταβολή του.

Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αναζητήσουν, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», ποσά που έχουν δοθεί σε συνταξιούχους, οι οποίοι μετά τον έλεγχο κρίθηκε ότι δεν δικαιούνται το σχετικό επίδομα ή εισέπραξαν μεγαλύτερα ποσά. Η απόφαση αυτή αφορά ποσά που έχουν «ήδη καταβληθεί για τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 2013», καθώς και ποσά που έχουν καταβληθεί από «την 1n Μαΐου 2013 και εφεξής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου