Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !



1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
http://www.skai.gr/news 
To AIDS είναι η πιο φονική ασθένεια στον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους από το 1981, όταν και ταυτοποιήθηκε. Το ακρωνύμιο AIDS προέρχεται από τις εξής λέξεις: Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες, ο ιός άρχισε να διαδίδεται σε όλη την Αφρικανική ήπειρο την δεκαετία του ‘60 και μέσα στην δεκαετία του ’70 παρατηρήθηκαν τα πρώτα κρούσματα και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Το πρώτο πλήρως εξακριβωμένο και υπό επιστημονικές μελέτες κρούσμα, εντοπίστηκε στις Η.Π.Α τον Δεκέμβριο του 1981. Το γεγονός ότι οι πρώτοι οροθετικοί ήταν ομοφυλόφιλοι οδήγησε στο λαθεμένο χαρακτηρισμό της ως νόσος των ομοφυλοφίλων. Σήμερα είναι γνωστό ότι η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλο, την ηλικία ή την σεξουαλική προτίμηση.

Μελετώνται μέτρα μείωσης της ταλαιπωρίας των αναπήρων από τα ΚΕΠΑ.

Βιβλίαριο Ανασφαλιστων αλλαγες στα κριτηρια

Αλλάζουν τα κριτήρια για το Βιβλιάριο Ανασφάλιστων Απορίας και την Δωρεάν Περίθαλψη
Αναθεωρούνται τα κριτηρια και οι προυποθέσεις για το Βιβλιάριο Ανασφάλιστων και τις υπαγωγής στο πρόγραμμα δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

http://www.dikaiologitika.gr 

Επανέρχονται κοινωνικός τουρισμός-επιδότηση ενοικίου και επιτοκίου

Άτομα με αναπηρία: με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον αυτό προκύπτει από γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων τους, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας πριν από τη συνταξιοδότηση. Οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το 2010 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2011. Για τα άτομα με αναπηρία χορηγείται δελτίο κοινωνικού τουρισμού για το συνοδό τους μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από τις ανωτέρω γνωματεύσεις.

Τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από ηλικίας 5 ετών και μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.
http://newsitamea.gr/index.php/eidiseis-gia-olous-3/526-epanerxontai-koinonikos-tourismos-epidotisi-enoikiou-kai-epitokiou

Θεραπείες χωρίς φάρμακα

Σε εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους, χωρίς φάρμακα, καταφεύγουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούν.
Τέτοιες θεραπείες είναι η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός και η
βοτανοθεραπεία, από τις οποίες πολλοί δηλώνουν ότι έχουν βοηθηθεί, ενώ υπάρχουν και δεκάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι με αυτούς τους τρόπους μπορούν να αντιμετωπιστούν παθήσεις όπως ο πόνος, η κεφαλαλγία, τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, οι αλλεργίες, ακόμη και εξαρτήσεις όπως από το αλκοόλ ή το κάπνισμα.