Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η ΕΕΑΣΚΠ έγινε μέλος στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης στις 10.00 π. μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο. Στην Συνεδρίαση έγινε αποδεκτό με ένα ένθερμο και συγκινητικό χειροκρότημα από όλους τους φορείς μέλη, το αίτημα διαμέσου της Προέδρου κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου για εισδοχή της ΕΕΑΣΚΠ στους φορείς των Πυλώνων Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια, διεξήχθη Σεμινάριο για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media),με σκοπό να δυναμώσουμε τη φωνή μας όλοι οι κοινωνικοί φορείς των Πυλώνων Αλληλεγγύης!
— at Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου.






 

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σε μία περίοδο όπου στο εσωτερικό της χώρας οι πολίτες χωρίζονται σε κατηγορίες προνομίων, με κάποιους να απολαμβάνουν πολυτελή ζωή τη στιγμή που πολλοί άλλοι στερούνται ακόμα και τα βασικά, με κόμματα να διατρανώνουν χωρίς ντροπή στο κοινοβούλιο της πεποιθήσεις τους για διαχωρισμό των ανθρώπων μεταξύ αυτών που… αξίζουν μια αξιοπρεπή ζωή με τα βασικά κοινωνικά αγαθά και σε αυτούς που πρέπει απλά να σπρωχθούν στο γκρεμό, έρχεται σήμερα 10 Δεκεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μία ημέρα που σκοπό έχει να υπενθυμίσει στον κόσμο τον σημαντικότερο αγώνα που καλείται να δώσει η ανθρωπότητα από καταβολής της, τον αγώνα για ίσα δικαιώματα μεταξύ των ανθρώπων απανταχού της Γης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει οριστεί στις 10 Δεκεμβρίου με σκοπό να υπενθυμίζει την υπογραφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. στις 10 Δεκεμβρίου 1948.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/pagosmia-imera-an8ropinon-dikeomaton-646377

ΕΕΑΣΚΠ-ΕΙΣΔΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ¨Η ΓΕΦΥΡΑ¨

Η ΕΕΑΣΚΠ ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και φιλοδοξεί συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή τη συνύπαρξη όλων μας να προχωρήσουμε στη ζωή μας με ελπίδα και αγάπη μεταξύ μας.
Με λάβαρο και σημαία μας «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΡΑ ΖΩ» και « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ» είμαστε σίγουροι ότι θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ! 


Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΕΑΣΚΠ έγινε μέλος στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης στις 10.00 π. μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο. 

Στην Συνεδρίαση έγινε αποδεκτό με ένα ένθερμο και συγκινητικό χειροκρότημα από όλους τους φορείς μέλη, το αίτημα διαμέσου της Προέδρου κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου για εισδοχή της ΕΕΑΣΚΠ στους φορείς των Πυλώνων Αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια, διεξήχθη Σεμινάριο για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media),με σκοπό να δυναμώσουμε τη φωνή μας όλοι οι κοινωνικοί φορείς των Πυλώνων Αλληλεγγύης!

Η Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» της οποίας την προεδρία έχει ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος ξεκίνησε με 38 κινήσεις πολιτών & θεσμούς κοινωνικής αντίληψης και έχει πλέον ξεπεράσει τους 50.

 Δραστηριοποιείται τον τελευταίο χρόνο στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, σαν πλατφόρμα συνέργειας μεταξύ ανθρώπων που έχουν τάξει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του συνόλου και μέχρι πέρυσι δραστηριοποιούνταν κατά μόνας.

Η ενωτική πρωτοβουλία πιστώνεται στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η οποία στη βάση μίας χρόνιας σχέσης εγγύτητας με τις οργανώσεις πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, αξιοποίησε τις δεκάδες διμερείς σχέσεις της με κοινωνικούς φορείς, προτείνοντάς τους την ίδρυση μίας ενωτικής πλατφόρμας δράσης και κοινής αντίστασης στην κρίση.

Η ΕΕΑΣΚΠ ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους άλλους  Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και φιλοδοξεί συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή τη συνύπαρξη όλων μας για να προχωρήσουμε στη ζωή μας με ελπίδα και αγάπη μεταξύ μας.
Με λάβαρο και σημαία μας «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΡΑ ΖΩ» και « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ» είμαστε σίγουροι ότι θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Ευχαριστούμε θερμά τη Συντονιστική Επιτροπή, όλους τους φορείς-μέλη των Πυλώνων Αλληλεγγύης και ιδιαίτερα το ¨Άλμα Ζωής Πάτρας¨ και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Αιτ/νίας ¨Η Ελπίδα¨ για τη στήριξή τους στο αίτημα της ΕΕΑΣΚΠ.

Με εκτίμηση                                                                                                                         
  Το Δ.Σ.





Στις 8 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης στις 10.00 π.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο.
Στην Συνεδρίαση έγινε αποδεκτό με ένα ένθερμο και συγκινητι
κό χειροκρότημα από όλους τους φορείς μέλη, το αίτημα διαμέσου της Προέδρου κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου για εισδοχή της ΕΕΑΣΚΠ στους φορείς των Πυλώνων Αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια, διεξήχθη Σεμινάριο για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media),με σκοπό να δυναμώσουμε τη φωνή μας όλοι οι κοινωνικοί φορείς των Πυλώνων Αλληλεγγύης!
 

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Προγράμματος Ενημέρωσης για τις σοβαρές παθήσεις του οφθαλμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 το Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης Κοινού για τις σοβαρές Οφθαλμολογικές Παθήσεις, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη» όπου και παρευρέθηκε απευθύνοντας χαιρετισμό η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ, κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/165281

ΕΣΑμεΑ: Η οργάνωση εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Από την πλευρά της Ελλάδας μίλησαν ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Νάστας και οργανωτικός γραμματέας Αντώνης Χαροκόπος. Αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της κρίσης στα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα έχει ήδη λάβει χαρακτήρα κρίσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρία ζητούν περισσότερη Δημοκρατία
https://www.facebook.com/pages
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία, γεγονός- σταθμός για το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα. Συγκέντρωσε πάνω από 450 αντιπρόσωπους οργανώσεων ατόμων με αναπηρία από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και ευρωβουλευτές και εκπροσώπους της ΕΕ, που συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους

η Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε αυτήν την περίοδο της κρίσης. Την έναρξη κήρυξαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF (European Disability Forum) Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Νομική Στήριξη | Αλληλεγγύη για Όλους

Η «αλληλεγγύη για όλους» στον χώρο της στην Ακαδημίας 74 (7ος όροφος) θα φιλοξενεί καθημερινά (15:00-21:00) δικηγόρους που θα παρέχουν δωρεάν νομικές συμβουλές.
Επειδή αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας στην
κοινωνία ως υπερασπιστή των αδύναμων και πληττόμενων στρωμάτων, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα δικηγόρων ώστε ο καθένας να μπορεί να απευθυνθεί. Στόχος της ομάδας δεν είναι να διεκπεραιώνει νομικές υποθέσεις, αλλά να δίνει την πρώτη κατεύθυνση σε κάθε περίπτωση.
Σε αυτή την περίοδο που συνεχώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βλέπουν τα ελάχιστα – πλέον – δικαιώματά τους να καταπατούνται, οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομική αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή, οι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιοκτησία που με κόπους χρόνων απέκτησαν από τις Τράπεζες, οι μετανάστες χάνονται στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας για να εξασφαλίσουν τα έγγραφα που τους επιτρέπουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μας, δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή νομικής στήριξης, στην οποία θα δίνονται απαντήσεις για θέματα σχετικά με υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χαράτσια, εργατικό, συνταξιοδοτικό και μεταναστευτικό δίκαιο, και κρατική καταστολή.

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας .΄Ολα όσα προβλέπονται με τον νέο κανονισμό Παροχών Υγείας

Με τον παρόντα Κανονισμό επιδιώκεται να εξασφαλισθεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως αυτοί προσδιορίζονται στο άρθ
ρο 3 του παρόντος, σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, που έχει ως σκοπό την πρόληψη, διατήρηση, προαγωγή, βελτίωση, αποκατάσταση και προστασία της υγείας. Ειδικότερα με τον παρόντα Κανονισμό καθορίζονται οι παροχές υγείας σε είδος, η έκταση, το ύψος, ο τρόπος και η διαδικασία χορήγησής τους και προσδιορίζονται οι δικαιούχοι των παροχών αυτών, καθώς και ο τρόπος αποζημίωσης της σχετικής δαπάνης.
http://www.logopedists.gr/images/stories/kanonismos_19-11-12.pdf
Ως παροχές υγείας νοούνται:

Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις ΔΕΗ

Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.600 kWh.
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31178&nt=18&lang=1

80 νέες άδειες ταξί στην Αττική-12 Νέες Άδειες Ε.Δ.Χ. Ειδικών Μισθώσεων – ΑμΕΑ

Ογδόντα αποφάσεις εκδόθηκαν την 30/11/2012 από την Περιφέρεια Αττικής με τις οποίες παραχωρείται το δικαίωμα να τεθούν σε κυκλοφορία ισάριθμα Επιβατικά Δημοσίας Χρήσης αυτοκινήτων Ειδικών μισθώσεων και Ειδικών Μισθώσεων ΑμΕΑ ή μετατροπή της υφιστάμενης άδειας σύμφωνα με τον Νόμο 4070/12.
http://www.newsitamea.gr/index.php/amea-news-3/800-80-nees-adeies-taksi-stin-attiki-12-nees-adeies-e-d-x-eidikon-misthoseon-amea 

ERASMUS για Φοιτητές/Καθηγητές/Προσωπικό με σοβαρές αναπηρίες για το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 ΝΕΑ καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι οδηγούν τους ασθενείς στη λαιμητότομο?

Για το ανάλγητο Κράτος όμως, που σφαγιάζει καθημερινά την υγεία μας θα μιλήσει κανείς???
http://ygeiapress.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9.html

Από χθες όπως είναι γνωστό άνοιξε η εφαρμογή στοTAXISNET για την έκδοση των εντύπων που θα προσκομίσουμε στις τράπεζες για πληρωμή των Τελών κυκλοφορίας του 2013.

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν για τα τέλη των απαλλασσόμενων αυτοκινήτων, που ως γνωστό πέρυσι πλήρωσαν 5 ευρώ για την προμήθεια του ειδικού σήματος.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα αναπηρικά, τα χαμηλής ρύπανσης, αυτά που προέρχονται από αντ

ικατάσταση και γενικά τα απαλλασσόμενα από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr που άνοιξε χθες δεν υπήρχε, σκόπιμα, πρόβλεψη για τα οχήματα της κατηγορίας αυτής και είναι αδύνατο να εκδοθεί το σχετικό ειδοποιητήριο.

Σύμφωνα, όμως, με ασφαλείς πληροφορίες από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, φέτος οι κάτοχοι των απαλλασσομένων οχημάτων δεν θα καταβάλουν ούτε τα 5 ευρώ- ποσό που κατέβαλαν πέρυσι και αντιστοιχούσε στην αξία του αυτοκόλλητου σήματος –γιατί απλούστατα, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, όπως είναι γνωστό, δε θα υπάρχει το αυτοκόλλητο σήμα. Με διευκρινιστική δε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα προβλέπεται για αυτή την κατηγορία των φορολογουμένων η προσέλευσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, για να προμηθευτούν τη σχετική «απόδειξη χωρίς πληρωμή» των τελών κυκλοφορίας από το τμήμα αυτοκινήτων.

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Κατηγορία: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 01:02 Γράφτηκε από τον/την newsitamea Εμφανίσεις: 60 Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση FaceBook Twitter Θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζεται η αναστολή εκτέλεσης συνταγών εφόσον οι διαδικασίες αποπληρωμής παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Τις επόμενες δύο - τρεις ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδρ
ιάσει εκ νέου του ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει περαιτέρω.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ αποφάσισε
- Κανένας φαρμακοποιός δεν υπογράφει την ατομική σύμβαση – λαιμητόμο που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ

- Όλοι οι φαρμακοποιοί να διανείμουν στο κοινό τα ενημερωτικά φυλλάδια που θα τους αποστείλουν οι Σύλλογοί τους
http://newsitamea.gr/index.php/eidiseis-gia-olous-3/805-nea-talaiporia-gia-tous-asfalismenous-tou-eopyy
ΙΚΑ: Το τελευταίο δώρο στις 14 Δεκεμβρίου - Εξαιρούνται μόνο όσοι λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα.
http://news.disabled.gr/?p=48413

Διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα

"Φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι μισθοί στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθώς, ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία,η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ, δείχνει να διολισθαίνει προς τα επίπεδα των χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.
http://tvxs.gr/news/ellada/dieyrynontai-oi-koinonikes-anisotites-stin-ellada