Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Προνοιακά επιδόματα: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους

Τα προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, με δύο μήνες καθυστέρηση, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia

Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών,

Η δράση «e-gnosis» του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society επιδοτεί την εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες. Οι δικαιούχοι άνεργοι, φοιτητές κι άλλες ομάδες του πληθυσμού έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν γνώσεις σε βασικό επίπεδο στις νέεςτεχνολογίες και να τις κατοχυρώσουν με αναγνωρισμένο πιστοποιητικό καταβάλλοντας μόνο τα εξέταστρα πιστοποίησης.
Η δράση καλύπτει το σύνολο του κόστους της εκπαίδευσης και της τηλεκατάρτισης. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο πρόγραμμα συνοδεύεται από πιστοποίηση, ώστε να θεωρηθεί επιδοτούμενη.
http://www.e-gnosis.gr/page7.html
 Εδώ μπορείτε να βρείτε ποια εκπαιδευτικά κέντρα υπάρχουν στην περιοχή σας http://www.e-gnosis.gr/page5.php  

Αιτήσεις για υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Αιτήσεις για υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου υποβάλλονται αιτήσεις στη ΔΕΗ για υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο με έκπτωση 10% ή 20% στο τιμολόγιο ανέργων, πολυτέκνων, χαμηλόμισθων και Ατόμων με Αναπηρία 67% κ
αι άνω ή Ατόμων που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500 ευρώ.

Ποια ΑμεΑ εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. δηλώνει πως βρίσκεται σε εγρήγορση διεκδικώντας τη διασφάλιση της εργασίας κάθε εργαζόμενου ατόμου με αναπηρία και εργαζόμενου ο οποίος είναι γονέας/σύζυγος/νόμιμος κηδεμόνας ατόμου με βαριά αναπηρία.
http://www.kerdos.gr/