Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ




 ΘΕΜΑ: Η ΕΕΑΣΚΠ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Η ΕΕΑΣΚΠ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και διένειμε  φυλλάδια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με την πρωτοβουλία και αρωγή των φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας, που εξασκούν την πρακτική τους εργασία στην ΕΕΑΣΚΠ.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τις φοιτήτριες που ανέλαβαν την πραγματοποίηση της δράσης και ευελπιστεί να γίνει πράξη η ενεργός συμμετοχή  μέσω της ενδυνάμωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ & ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Τα Άτομα με Αναπηρία, αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στην καθημερινή ζωή τους.
Αναπηρία, πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός Ανθρώπου  και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Τα ΑμεΑ βιώνουν συχνά το φαινόμενο του "Κοινωνικού Αποκλεισμού" και αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες .
Τα ΑμεΑ ζητάνε  να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ και στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Αυτό που επιδιώκουμε στην ΕΕΑΣΚΠ είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας. Σκοπός μας  είναι να υπενθυμίσουμε στην πολιτεία , στους οργανισμούς, ακόμη και στους απλούς πολίτες το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνία .

Στην ΕΕΑΣΚΠ με τον εθελοντισμό ενισχύουμε τη συνύπαρξη. την αγάπη, τη συνοχή και την ανιδιοτελή προσφορά. Κοινό χαρακτηριστικό όλων μας είναι η συνδρομή στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και καλούμαστε να αναπληρώσουμε συχνά τα κενά της πολιτείας.
Ουσιαστικός και μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύστημα και καλλιεργούμε τον εθελοντισμό ώστε να γίνει στάση ζωής όλων.
Για την ΕΕΑΣΚΠ ο εθελοντισμός είναι ο έρωτας για τη βοήθεια και τη στήριξη της ανάγκης των άλλων και θεωρούμε ότι αποτελεί το δείκτη τού πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Λάβαρό μας το: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ & ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Με εκτίμηση                                                                                                                                                     Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ






ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ 28 11 2015


Επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 6.00 μ. μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα. Ομιλητές ήταν η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=P-AP7wv6wVY


Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Καραγιώργου
Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
Τηλ.: 6937234419