Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εκδίδει η ΕΜΥ για καύσωνα τις επόμενες 6-7 ημέρες

ΕΕΑΣΚΠ- ΖΕΣΤΗ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΠ

Ο καύσωνας μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στον οποιοδήποτε, όμως είναι πιο επικίνδυνος στα ΑμΣΚΠ. Θα πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί μια ώση ή θερμοπληξία.
Η κόπωση, η εξάντληση, η αδυναμία, οι κράμπες και  όλα τα συμπτώματα που εμφανίζονται από το φαινόμενο Uthoff δεν πρέπει να τρομοκρατούν τους ασθενείς, γιατί είναι περιβαλλοντικού χαρακτήρα και φεύγουν γρήγορα μόλις η θερμοκρασία επανέλθει σε ομοιοστατική κατάσταση ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Πως πρέπει να αντιμετωπίζετε τη ζέστη  και τον καύσωνα:

Προσβάσιμες παραλίες για ΑμεΑ στην Ανατολική και Δυτική Αττική

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι δύσκολη ακόμη και με τη βοήθεια άλλων ατόμων.
Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αυτονομία τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στη ζωή.
Αποτελεί επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 21) και είναι δείγμα πολιτισμού για μια κοινωνία να μεριμνά για τους πολίτες με προβλήματα.
 

http://www.i-diadromi.com/2012/07/blog-post_4926.html#ixzz1zwVGb69Z

Τοποθετήθηκε το SEATRAC στην παραλία της Άκολης (Αβύθου). Το φετινό καλοκαίρι η εγκατάσταση έγινε λίγο νοτιότερα, σε μικρή απόσταση, από τις προηγούμενες χρονιές. Καλή διασκέδαση!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150994375733394&set=o.104058442978847&type=1&theater

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 35/4.7.2012 Αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές για την κρίση ως μη ανάπηρων των προσώπων που επιθυμούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους προαιρετικά στον ΟΑΕΕ

Απορρίφθηκε η συνθήκη ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέριψε την ACTA»      http://bit.ly/MU8Y9w 
Νομίμως παρασκευασμένα ποιοτικά φάρμακα χαμηλού κόστους (γενόσημα) θα μπορούσαν να έχουν κατασχεθεί, παρεμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση των ανθρώπων που στηρίζονται σε αυτά τα φάρμακα για την επιβίωσή τους.

Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ , ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ.
Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία! - Ανοιχτή επιστολή Ι. Βαρδακαστάνη

Ένας Έλληνας, ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF, ανέλαβε από την 1η Ιουλίου και για τα επόμενα 2 χρόνια, την προεδρία της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (International Disability Alliance - IDA)! Πρόκειται για την οργάνωση που εκπροσωπεί 1 δισ. ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ για το 2011.

Βρετανία: Κουπόνια αντί προνοιακών επιδομάτων!

Στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων στη Βρετανία με πρόσχημα τη «χαλιναγώγηση του χρέους» προωθείται νομοσχέδιο για τη «μεταρρύθμιση του τομέα κοινωνικών παροχών» όπου πέρα των περικοπών στα προνοιακά επιδόματα προβλέπει και την καταβολή κουπονιών τροφίμων ή καρτών αγορών αντί των επιδομάτων για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκάρντιαν».

ΟΑΕΔ-ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΑ

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ λειτουργεί εδώ και 20 έτη προσφέροντας υπηρεσίες στο χώρο της εκπαίδευσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στη Σχολή στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ειδικότητες που συνάδουν με την ιδιαιτερότητά τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν, όταν βγουν στην αγορά εργασίας. Παράλληλα οι καταρτιζόμενοι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης απολαμβάνουν ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής στήριξης, από ομάδα ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Σ.Υ.Υ), ώστε να εμψυχωθούν και να ενθαρρυνθούν στην απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, να διευρύνουν τις δεξιότητες και κλίσεις τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης είναι δυο σχολικά έτη (1800 ώρες κατάρτισης) και στους καταρτιζόμενους παρέχεται επιδότηση και ασφαλιστική (ιατροφαρμακευτική) κάλυψη στο ΙΚΑ.

Τέλος Εποχής για τις Κοινωνικές Υποδομές των Δήμων

Την καταβολή σχεδόν όλων των κοινωνικών επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια και την κατάργηση δεκάδων επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα από διάφορους φορείς, ζητά ο ΟΟΣΑ ενόψει της μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής προστασίας.
ΟΟΣΑ: «Oχι» σε επιδόματα για έχοντες και κατέχοντες
1. Mε βάση εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή όλων των κοινωνικών παροχών - επιδομάτων
2. Επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας στα δύο χρόνια
3. Την καταβολή ενός επιδόματος στέγασης
4. Ενα μόνο οικογενειακό επίδομα
5. Ενα μόνο επίδομα αναπηρίας-ανικανότητας

Σε "ομηρία" χιλιάδες άτομα με αναπηρία στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ

Συνολικά 53.000 αιτήσεις έχουν βαλτώσει εξαιτίας της υποστελέχωσης των επιτροπών εμπειρογνωμόνων. Ανάμεσά τους εκκρεμούν και περιπτώσεις ανανέωσης επιδομάτων από ανθρώπους που δεν έχουν άλλους πόρους.Αν και οι αιτήσεις... περισσεύουν, συχνά οι γιατροί δεν επαρκούν και έτσι παρατείνεται ο χρόνος αναμονής των πολιτών. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε όλη τη χώρα παρατηρούνται στα νευρολογικά περιστατικά, καθώς υπάρχει έλλειψη γιατρών αυτής της ειδικότητας.
ΑΠΟ : Esamea Ncdp
Σε «ομηρία» χιλιάδες άτομα με αναπηρία στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ
Επιστολή με τίτλο «Αποφυλακίστε τώρα τις δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ που είναι σε κατάσταση ομηρίας στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ» απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον νέο υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, θέτοντας σε γνώση του το αναντίρρητο γεγονός ότι χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται εγκλωβισμένοι επί μήνες στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ, και κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει έως και σήμερα αναλάβει την ευθύνη αυτής της αναμονής. Μιας αναμονής που έχει οδηγήσει χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία.

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Ενημέρωση για Ατομα με Σοβαρές Αναπηρίες
Πρόγραµµα Δια Βίου Μάθηση
Το πρόγραμμα Erasmus
Κατάλογος Αναπηριών
Αίτηση για Φοιτητές με Σοβαρές Αναπηρίες
Αίτηση για Καθηγητές / Προσωπικό με Σοβαρές Αναπηρίες