Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τα ταξίδια είναι δικαίωμα όλων.

Στην Ευρώπη, τα ταξίδια είναι δύσκολα, για περισσότερους από έναν στους πέντε ανθρώπους, λόγω ηλικίας, αναπηρίας ή μειωμένης κινητικότητας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθειά της να κάνει κάθε ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία, έχει θεσπίσει μια σειρά δικαιωμάτων που σας επιτρέπουν να ταξιδεύετε άνετα, όπως όλοι, με τρένα και αεροπλάνα.
ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ:
Αεροπορικά ταξίδια
Σιδηροδρομικά ταξίδια
> Το δικαίωμα της μεταφοράς για επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα
> Πληροφορίες προσβασιμότητας για επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα
> Βοήθεια για άτομα με μειωμένη κινητικότητα

4 ελιξήρια υγείας… “Made in Greece” και τα οφέλη τους!

Tα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα!

«Οδύσσεια» ασθενών για τη θεραπεία τους

Μαρτυρίες - σοκ από τους ίδιους τους ασθενείς, αποκαλύπτουν το μέγεθος της ταλαιπωρίας τους στην αναζήτηση θεραπείας και φαρμάκων. Πώς οδηγούνται συχνά να χρησιμοποιήσουν μη εγκεκριμένες κι επικίνδυνες αγωγές.

Σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ!

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι
Μπορεί τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας να παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού, αυτό όμως όπως φαίνεται δεν εμποδίζει την τρόικα να ζητήσει συνολικά 2500 άτομα να μπούνε σε διαθεσιμότητα έως το 2014.

Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με το μεγάλο «τσεκούρι» στον ΕΟΠΥΥ!

Τι χάνουμε
Στη βουλή φθάνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλες τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. Τι θα χάσουν οι ασφαλισμένοι

Μόνο με συνταγή γιατρού τα αντιβιοτικά

Με αφορμή την ευρωπαϊκή έκθεση που ανακηρύσσει τους Έλληνες πρωταθλητές στη χρήση αντιβιοτικών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης επισημαίνει, ότι ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως τονίσει τον κίνδυνο από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων στη χώρα μας χωρίς συνταγή γιατρού.
«Η κατάχρηση αντιβιοτικών που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, έχει διαπιστωθεί ότι οφείλεται στην κακή συνήθεια πολλών ασθενών να προμηθεύονται μόνοι τους αντιβιοτικά από τα φαρμακεία. Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίνεται χωρίς συνταγή γιατρού» τονίζει ο κ. Πατούλης.
Όσον αφορά την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΙΣΑ, όπως αναφέρει, είναι η θέσπιση αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών και η δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Απόφαση για την ένταξη ενός Πελάτη ηλεκτρικής ενέργειας στην κατηγορία των Ευάλωτων Πελατών Αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών, στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ .

Για την πρώτη εφαρμογή οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης έως τις 15.07.2013.
Πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, εντάσσονται αυτόματα στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών χωρίς να απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως εκ μέρους τους.

Ανακοίνωση - «ΣΟΚ» στον Ερυθρό Σταυρό: «Το πιθανότερο είναι να μην ζήσετε»

Οικογενειακά μνημόνια σε υγεία και διατροφή

Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν μειώσει την τελευταία 3ετία τις δαπάνες στέγασης, μετακίνησης, τηλεπικοινωνίας και ένδυσης ενώ τέσσερις στους δέκα έχουν μειώσει και τις δαπάνες στη διατροφή, με την υγεία να μη μένει έξω από την λαίλαπα που έφερε η οικονομική κρίση.

ΑΜΕΑ : ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

«ΑΜΕΑ Η Φωνή Σου»:7η Εκπομπή-φορολογικές δηλώσεις ΑμεΑ-Μπάσκετ με αμαξίδιο-Μυασθένειες

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας , ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με την ΕΕΑΣΚΠ, παρέχει Δωρεάν εισιτήρια για παραστάσεις Διοργάνωσης του Δήμου στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που κατέχουν την κάρτα μέλους-ασθενούς με ΣΚΠ.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού για τη χορηγία τους και τους συγχαίρουμε για τη στήριξή τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών.

Μειώνεται η πρόσβαση των Ελλήνων στο σύστημα Υγείας, λόγω κρίσης

Αυξάνονται τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσουν οι ασθενείς, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Εκδήλωση αλληλεγγύης και στήριξης του κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου Αθήνας

2860 θέσεις εργασίας των ΚΠΑ ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα (4 Ιουλίου 2013)

Επιλέξτε από μια εύχρηστη και ενιαία λίστα τις  (υπό κάλυψη) θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ2 – που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να επιλέξετε το συγκεκριμένο ΚΠΑ που θέλετε από το φίλτρο στην “Στήλη Α”, με τη χρήση φίλτρου. Οι θέσεις απασχόλησης είναι ταξινομημένες από την πιο πρόσφατη προς την παλιότερη.

ΔΕΙΤΕ : 2860 κενές θέσεις ΟΑΕΔ την 3/7/2013

Πώς να διαχειριστείτε αυτή τη λίστα;  Πληροφορίες ΕΔΩ
Δείτε περισσότερες ειδήσεις για στήριξη σε ανέργους εδώ

Υποτροφίες από το ΙΚΥ σε ΑμεΑ που μετέχουν στο ERASMUS

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου/Μάθηση -ERASMUS προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση σε άτομα με αναπηρία (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό ελληνικών ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης) που μετέχουν στο Πρόγραμμα ERASMUS για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Ειδικότερα, εκτός από την επιπλέον μηνιαία χρηματοδότηση που δίδεται στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα ERASMUS με αναπηρία, με βάση τον συνημμένο κατάλογο αναπηριών, οι φοιτητές/καθηγητές/προσωπικό που μετακινούνται μέσω του Προγράμματος ERASMUS δικαιούνται να αιτηθούν στο ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα μέσω του ιδρύματός τους επιπλέον χρηματοδότηση, εφόσον η αναπηρία τους συνεπάγεται ιδιαίτερες δυσκολίες που απαιτούν π.χ. συνοδό, ειδική στέγαση, βοηθό ημέρας/νύκτας, ειδική διατροφή, ειδικό διδακτικό υλικό, κ.α. με καταληκτική ημερομηνία 7/10/2013.

Η σχετική ανακοίνωση καθώς και τα έντυπα αίτησης δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.iky.gr/kinitikotita-gia-foitites/item/284-άτομα-με-αναπηρία

Στην «εντατική» ο ΕΟΠΥΥ, σε επιτήρηση Δήμοι – Περιφέρειες

Η ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ διευκολύνει Δήμους που δυσκολεύονταν να καταβάλλουν μισθούς

Τίτλοι τέλους για τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και στην Υγεία! Ενα πλήρες σχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε έναν ουσιαστικά ανεξάρτητο φορέα που θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, με μειωμένες παροχές στους ασθενείς, χωρίς πολυϊατρεία και μονάδες υγείας, ο οποίος θα ελέγχεται μάλιστα και από ξένους μάνατζερ, προωθεί η ομάδα των Γερμανών εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Ράιχενμπαχ (Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Task Force).

Δωρεάν φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες από τον ΕΟΠΥΥ

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση θα προμηθεύονται τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα, ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή, από τα τέσσερα φαρμακεία του Οργανισμού.

Ονόματα δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού ΟΓΑ 2013

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα δικαιούχων των κοινωνικού τουρισμού ΟΓΑ για το 2013 αλλά και του εκδρομικού προγράμματος ΟΓΑ 2013 και τα βιβλία του ΟΓΑ.

Από την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινά η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους του ΟΓΑ 2013 , των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, καθώς σκληραίνει η κόντρα μεταξύ των ιδιοκτητών διαγνωστικών κέντρων και του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Καμία επιβάρυνση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει -και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει- καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στη Βουλή.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Πάνω από 60.000 ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ

Ξεπερνούν τα 60.000 τα άτομα με αναπηρία που είναι «φυλακισμένα» στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Άτομα τα οποία, στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης, ενώ αρκετοί έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή, αφού εδώ και μήνες στερούνται το μοναδικό τους εισόδημα, που είναι το επίδομα αναπηρίας.

Κατασχέσεις κινητής & ακίνητης περιουσίας για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές σε πολίτες που φέρουν ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από 67%

                   http://news.disabled.gr/?p=49836
Photo: Κατασχέσεις κινητής & ακίνητης περιουσίας για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές σε πολίτες που φέρουν ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από 67%: http://news.disabled.gr/?p=49836

Ανακαλύψτε απλούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε καλύτερα τη ζέστη και τον ήλιο και να περάσετε ανέμελοι και δροσεροί αυτό το καλοκαίρι.

Κάρτα Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Παλλήνης

Η παραλία του Κ.Α.Α.Π. Βούλας ειδικά διαμορφωμένη και για ΑμεΑ

Ανεξάρτητος φορέας ο ΕΟΠΥΥ. Θα αγοράζει υπηρεσίες από τους ιδιώτες

Νέα κουρέματα σε παροχές των ασφαλισμένων, ασθενείς δύο ταχυτήτων με διαφορετικά "πακέτα" κάλυψης, ένταξη όλων των μονάδων υγείας και των πολυϊατρείων στο ΕΣΥ, αξιολογήσεις προσωπικού καθώς και συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις προβλέπει μεταξύ άλλων το απόρρητο σχέδιο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (task Force) για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ.
Πλήρες σχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ανεξάρτητο φορέα που θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, φέρεται να προωθεί η ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Ράιχενμπαχ.
Με βάση απόρρητο σχέδιο που παρουσιάζει η "Ελευθεροτυπία", ο νέος ΕΟΠΥΥ θα παρέχει μειωμένες παροχές στους ασθενείς, δε θα διαθέτει πολυϊατρεία και μονάδες υγείας και θα ελέγχεται από ξένους μάνατζερ. Οι μονάδες του μεταφέρονται στο ΕΣΥ.

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έxουν βαριά σπάνια αναπηρία- Κράτος ανάλγητο

Έρχονται κατασχέσεις σε αναπήρους στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι δεν κρίθηκαν ανάπηροι από τις υγειονομικές επιτροπές

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΙΚΑ με τίτλο «Οδηγίες σχετικά με τη διακοπή της χορήγησης της παροχής που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν. 4144/2013 στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι δεν κρίθηκαν ανάπηροι από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. κατά την έννοια του εδ. γ΄ της περ. 5 της παρ. 1 του άρθρου 27 του Ν. 1902/90.», χωρίς υπαιτιότητα οι ανάπηροι και ΑΜΕΑ που δεν θα πάρουν ποσοστό αναπηρίας, μπορούν να βρεθούν σε μεγάλες περιπέτειες με την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.

Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Κλινικών: Η κυβέρνηση θέλει να μας κλείσει!

Υγεία - Επιστήμη
Ζητούν να πληρωθούν από το υπουργείο Υγείας τα χρωστούμενα

Μπορεί να υπάρχει άραγε αισιοδοξία σε μια τόσο ζοφερή εποχή;…

Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τις θετικές ιστορίες, κι όχι για τις αρνητικές.
Όταν ακούσεις ή διαβάσεις μια καλή ιστορία, σε επηρεάζει σωματικά, πριν ακόμα σε επηρεάσει συναισθηματικά, ή ψυχικά. Μπορείς να ταυτιστείς, να χαρείς, να παραδειγματιστείς.
Ισχύει, με άλλα λόγια, αυτό που αποκαλούμε «ηλιοτροπική αρχή»: Όλοι μας είμαστε όπως τα ηλιοτρόπια, προτιμούμε
να στρεφόμαστε προς το φως, τον Ήλιο…

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Νέα Υπηρεσία: Κουμπί Έκτακτης Ανάγκης για ηλικιωμένους & ΑμεΑ

ΙΚΑ:Νέα Κέντρα Απονομών Συντάξεων

Πύργος: Ξεκίνησε τα θερινά τμήματα το Κοινωνικό Φροντιστήριο!

Μηνυτήρια αναφορά για τις λίστες αναμονής ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ

Σύντομα επτά νέες ράμπες για ΑμΕΑ σε παραλίες της Αττικής

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Επιθυμεί αποτελεσματικά μέτρα υπέρ όλων των ανθρώπων με αναπηρία

Τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να επιβάλουν σε όλους τους εργοδότες να λαμβάνουν πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα υπέρ όλων των προσώπων με αναπηρία.

Nέο Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για Ατομα με Αναπηρία-Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις

Διεθνής κατακραυγή για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας περί επαναφοράς της Υγειονομικής Διάταξης 39Α

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Υπουργού Υγείας για την επαναφορά της 39Α Υγειονομικής διάταξης, που είχε καταργηθεί.

Η μεταμόσχευση νίκησε το AIDS

Παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους από έναν τύπο καρκίνου που προκαλεί συχνά ο ιός HIV/AIDS και τώρα είναι υγιείς και δεν χρειάζονται ούτε φάρμακα. Ο λόγος για δύο Αμερικανούς οι οποίοι έκαναν θεραπεία για λέμφωμα, έναν τύπο καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος, και αντιμετώπισαν όχι μόνο αυτόν αλλά και το AIDS. Η ανακοίνωση έγινε χθες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το AIDS, που είναι σε εξέλιξη στη Μαλαισία.

2860 θέσεις εργασίας των ΚΠΑ ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα

Τώρα το καλοκαίρι... προσοχή στα γυναικολογικά!

Εσείς ρωτάτε... Ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης απαντά!

Ανθρώπινο ήπαρ από βλαστοκύτταρα δημιούργησαν ιάπωνες επιστήμονες

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι στο μέλλον η μεταμόσχευση κυττάρων σε ανθρώπους θα θεραπεύει τις χρόνιες ασθένειες του ήπατος. Τα νέα κύτταρα θα ενσωματώνονται στο κατεστραμμένο όργανο και θα αποκαθιστούν τη λειτουργία του, χωρίς να χρειάζεται να γίνεται μεταμόσχευση νέου οργάνου. Όμως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα, προτού γίνει πραγματικότητα η κλινική εφαρμογή της μεθόδου, αφού πρώτα οι γιατροί βεβαιωθούν ότι η μέθοδος δεν έχει επικίνδυνες παρενέργειες (π.χ. πρόκληση καρκίνου).

Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

O Δήμος Πατρέων και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) του Δήμου Πατρέων.

Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στον κ. Μητσοτάκη


Με επιστολές στον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η ΕΣΑμεΑ προωθεί τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με τη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και την αναγκαιότητα του σχεδιασμού και της λήψης ισχυρών προστατευτικών μέτρων για αυτή την ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα. Ζητά δε συνάντηση μαζί του για την συζήτηση και προώθηση των αιτημάτων.

Ιδιαιτέρως σοβαρά είναι τα θέματα του ν.2643/98, του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, τα θέματα ωραρίου εργασίας των ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων/συζύγων, καθώς και η λήψη μέτρων για την ένταξη ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε εποχικές εργασίας.