Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα το επίδομα πετρελαίου-ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινά από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η ενεργοποίηση της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής για την επιστροφή του Επιδόματος Κατανάλωσης.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/11/1155_15.html?spref=fb

Εγκύκλιος ΟΑΕΕ : Διευκρινίσεις για τη συνταξιοδότηση γονέων και αδελφών αναπήρων

Με τις εγκυκλίους 56/2011 & 41/12 της Υπηρεσίας μας, γνωστοποιήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση γονέων και αδελφών αναπήρων, βάσει των διατάξεων των παραπάνω νόμων. Συγκεκριμένα για την συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων, σας είχαμε γνωστοποιήσει ότι μια εκ των προϋποθέσεων που τίθεται είναι ο έτερος γονέας κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συνταξιοδότηση να μη λαμβάνει και να μη δικαιούται να λάβει σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό Οργανισμό ή το Δημόσιο.
http://www.disabled.gr/lib/?p=48155

Εκεί που τελειώνει η «δωρεάν Υγεία» αρχίζει ο… ΕΟΠΥΥ! Με εισοδηματικά κριτήρια πλέον και τα αναλώσιμα υλικά!

Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς με τον νέο ενιαίο κανονισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση που έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.
http://news.disabled.gr/?p=48093
See Translation

Δεν εφαρμόζουν το νόμο της δραστικής

Την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου στις ηλεκτρονικές συνταγές συστήνει στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν την συνταγογράφηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που εκτιμούν ότι είναι κατάλληλο για τον ασθενή αναγράφοντάς το τόσο ηλεκτρονικά όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/11/1733.html?spref=fb

Πάτρα: Φιλανθρωπική βραδιά από τη Marfin Egnatia Bank στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου 2012

Η Marfin Egnatia Bank, μέλος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας, διοργανώνει καλλιτεχνική βραδιά, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου 2012. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00.http://www.thebest.gr/

Καταγγελία ΙΣΑ: Δεν υπάρχουν εμβόλια για τους ανασφάλιστους πολίτες

Κανένα εμβόλιο για τους ανασφάλιστους πολίτες δεν διαθέτουν τα Δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Δημοτικά Πολυιατρεία, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «ανακριβείς ισχυρισμούς» τής υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, περί διάθεσης εμβολίων.
«Ο ΙΣΑ προέβη σε δειγματοληπτική έρευνα, για να διαπιστωθεί, τελικά, ότι υπάρχει παντελής έλλειψη εμβολίων. Όπως ενημερωθήκαμε, δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα εμβόλιο» αναφέρει ο ΙΣΑ.
Παράλληλα, τονίζει ότι το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού, όπως επισημαίνει, «εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες -μεταξύ των οποίων είναι χιλιάδες παιδιά- δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό».
 

Πρόγραμμα επιχορήγησης της καινοτομίας στην πολλαπλή σκλήρυνση

http://newsitsamea.blogspot.gr
Η Merck Serono, ένας κλάδος της Merck, (Ντάρμστατ, Γερμανία), ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θεραπείας και.... Έρευνας (ECTRIMS) για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) στη Λυών της Γαλλίας, ότι η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα βράβευσης, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης προς όφελος των ασθενών. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχορήγησης της Καινοτομίας στην Πολλαπλή Σκλήρυνση θα χορηγούνται έως ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση καινοτόμου έρευνας για την πολλαπλή σκλήρυνση από ακαδημαϊκούς ερευνητές. 

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ

Και για να τα πούμε με το πραγματικό τους όνομα, ΚΕΝΤΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.
http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_9766.html

Νεο Συστημα Πληρωμής Συντάξεων

Νέο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων Καθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα πληρωμής των συντάξεων αλλάζει.
http://www.dikaiologitika.gr/ 

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Οικονομικά Ασθενείς από τη ΔΕΗ

http://www.dikaiologitika.gr
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε ερώτηση στην βουλή ανέφερε ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οικονομικα ασθενείς καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.


Επίδομα Πετρελαίου Αιτήσεις στο gsis.gr

http://www.dikaiologitika.gr
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου και οι αιτήσεις για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους που πληρούν σειρά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Η εφαρμογή η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων gsis.gr θα ενεργοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση λόγο τεχνικών προβλημάτων αλλά και αλλαγές στην αρχική απόφαση του υπουργείου

Τέλη κυκλοφορίας που τα πληρώνω και με τι προμήθεια

http://www.dikaiologitika.gr/taxisnet
Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Οικονομικών καθορίζει τις τράπεζες και και την διαδικασία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Στην εγκύκλιο μπορείτε να δείτε που θα μπορεί κανείς να πληρώνει τα τελή κυκλοφορίας και με τι προμήθεια.