Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πρόγραμμα επιχορήγησης της καινοτομίας στην πολλαπλή σκλήρυνση

http://newsitsamea.blogspot.gr
Η Merck Serono, ένας κλάδος της Merck, (Ντάρμστατ, Γερμανία), ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θεραπείας και.... Έρευνας (ECTRIMS) για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) στη Λυών της Γαλλίας, ότι η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα βράβευσης, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης προς όφελος των ασθενών. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχορήγησης της Καινοτομίας στην Πολλαπλή Σκλήρυνση θα χορηγούνται έως ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση καινοτόμου έρευνας για την πολλαπλή σκλήρυνση από ακαδημαϊκούς ερευνητές. 

Οι ερευνητές μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις έργου τους μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, www.grantformultiplesclerosisinnovation.org, ενώ οι παραλήπτες της επιχορήγησης θα ανακοινωθούν στο συνέδριο της ECTRIMS που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος στην Κοπεγχάγη. 

«Δεσμευόμαστε για την ώθηση της καινοτόμου έρευνας, προκειμένου να συμβάλλει περαιτέρω στην κατανόηση της νόσου και τέλος να οδηγήσει σε νέες σημαντικές ιατρικές ανακαλύψεις στον τομέα της πολλαπλής σκλήρυνσης», δήλωσε η Annalisa Jenkins, Επικεφαλής του Τμήματος «Global Drug Development and Medical» της Merck Serono. «Παρ’όλο που με την πάροδο του χρόνου έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε απαντήσεις σε σημαντικά επιστημονικά ζητήματα στον τομέα αυτό».

Πιθανά ερευνητικά θέματα τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν μέσω της Επιχορήγησης της Καινοτομίας στην Πολλαπλή Σκλήρυνση περιλαμβάνουν την παθογένεια της ΠΣ, προγνωστικούς δείκτες για την ανταπόκριση στη θεραπεία και πιθανές νέες θεραπείες.

Η επιχορήγηση αυτή συμπληρώνει άλλα υφιστάμενα προγράμματα, όπως τη συνεργασία της Merck Serono με τη Διεθνή Εταιρεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, το ταμείο συνεργασίας FastForward™*. 

Το χρηματικό ποσό της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση θα χορηγηθεί από την EMD Serono για ερευνητικά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και από τη Merck Serono για ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται στον υπόλοιπο κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου