Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η ανθρωπιστική κρίση και ο ρόλος των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Ελλάδα σήμερα

http://www.socialactivism.g
Την ώρα που, στο εσωτερικό της χώρας, πολλοί κοιτούν με βλέμμα καχύποπτο τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στο εξωτερικό πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για απόδοση ενεργότερου ρόλου στις οργανώσεις προκειμένου να ξεπεραστεί η σημερινή κοινωνική (ή ανθρωπιστική) κρίση. Οργανώσεις, πολίτες και δημόσια διοίκηση είναι άραγε, έτοιμοι να συν-αποφασίζουν και να δρουν από κοινού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου;

Nomarxiakos Syllogos Atomwn Me Anaphria N.aitwl/nias H Elpida

Π Ρ Ο ΣΚ Λ Η Σ Η
Το προστατευμενο Παραγωγικο Εργαστηρι Α.με.Α η ΕΛΠΙΔΑ τυποποιησης τοπικων παραδοσιακων προιοντων ,Σας Προσκαλει στην ΕΚΘΕΣΗ ΒΑΖΑΑR την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στα ΝΕΑ γραφεια του συλλογου ...μαβιλη 12 στο Αγρινιο.
Ωρες λειτουργιας εκθεσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ..21-12-2012-εγκαινια εκθεσης ωρα.6.00 μ.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ22-12-2012- λειτου

ργει εκθεση απο 9.00 πρωι εως 14.οο μεσημερι-απογευμα6.
οο μμ εως 9.οο μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ.ωρα9.00 πρωι εως 14.οο μεσημερι
ΔΕΥΤΕΡΑ. ωρα...9.00 πρςι εως 17 απογευμα.

ελα και εσυ βοηθησε τους σκοπους του συλλογου.......

Η τυποποιησηςτων προιοντων εγινε απο ατομα με αναπηρια στο προστατευμενο παραγωγικο εργαστηρι.....

ΠΡΟΙΟΝΤΑ........
γλυκο κουταλιου βυσσινο
γλυκο κουταλιου κερασι
ριγανι βιολογικη
μελι
χονδροελιες κλπ

Σας περιμενουμε....σε ενα καταπληκτικο χωρο με πλουσια δωρα....μεγαλες εκπληξεις ....μουσικη δωρεαν καφε,,,ποτα...

https://www.facebook.com/events/385198094898414/

Κοινωνικές ανισότητες στην υγεία και στην έκθεση σε περιβαλλοντικούς κινδύνους

Αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καταδεικνύει ότι οι ανισότητες στην έκθεση σε περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία υφίστανται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε ‘ακραίες’ διαφοροποιήσεις, με τις μειονεκτούντες πληθυσμιακές ομάδες να εκτίθενται έως και πέντε φορές περισσότερο σε περιβαλλοντικούς κινδύνους από τις κοινωνικά ‘πλεονεκτούντες’ πληθυσμιακές ομάδες.

Η συγκεκριμένη έκθεση περιγράφει την έκταση των ανισοτήτων υγείας που προκύπτει από την έκθεση σε περιβαλλοντικούς κινδύνους (environmental health inequalities) στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια για επιλεγμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ έκθεση σε καπνό – παθητικό κάπνισμα, συνθήκες στέγασης, τραυματισμοί, ηχορύπανση, υγειονομική κατάσταση). Επιπρόσθετα, προτείνει και αναγνωρίζει ειδικές προτεραιότητες και άξονες χάραξης στρατηγικών των απαιτούμενων εθνικών δράσεων.

Στην 5η Υπουργική Διάσκεψης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Ευρωπαϊκή Περιφέρεια) για το Περιβάλλον και την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πάρμα της Ιταλίας, οι χώρες-μέλη δεσμεύτηκαν να δράσουν προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων και των έμφυλων ανισοτήτων σε σχέση με το περιβάλλον διαβίωσης και την υγεία, ως μία από τις πλέον «απαιτητικές» προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Στο gsis.gr Εκτύπωση για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2013

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων από σήμερα το μεσημέρι θα είναι αναρτημένα τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 στο ιντερνετ και συγκεκριμένα στην σελίδα της ΓΓΠΣ gsis.gr οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν την εκτύπωση.
Τα οχήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως "αναπηρικά" δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

http://www.dikaiologitika.gr 

ΑΠΟ : Thomai Mavraki : Στις 6.10.2012 με δελτίο τύπου το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι:

Mε την παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 3846/10 (ΦΕΚ 66Α/11-5-2010) καθορίζεται επ' αόριστον η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών Οργανισμών
αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης που κρίνονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές Αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και πάσχουν από:

α) Σύνδρομο Down - αυτισμό - υψηλού βαθμού νοητική υστέρηση

β) ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή κάτω άκρων

γ) φωκομέλειες

δ) νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου

ε) μεταμόσχευση νεφρών ή άλλων συμπαγών οργάνων

στ) τυφλότητα

ζ) παραπληγία - τετραπληγία

η) ινώδη κυστική νόσο

Το ερώτημα είναι, γιατί αυτή η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τα ΚΕΠΑ και κατά πόσο νομιμοποιούνται οι γιατροί/αξιολογητές αλλά και οι δευτεροβάθμιες επιτροπές να το αγνοούν και να καλούν τους ανθρώπους των παραπάνω κατηγοριών εκ νέου για πιστοποίηση?
http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20100706.cfm

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δωρεάν περίθαλψη για ανέργους και ανασφάλιστους

Δωρεάν περίθαλψη για ανέργους και ανασφάλιστους με Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ
Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και δωρεάν περίθαλψη θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

http://www.dikaiologitika.gr/ 

Κοινωνικη Πολιτικη Κοινωνικη Θεωρια

Χάνονται 400 εκ. ευρώ προηγμένων θεραπειών από γραφειοκρατία
Εκατομμύρια επενδύσεων χάνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, από την έλλειψη της κατάλληλης νομοθεσίας που θα επιτρέψει την ανάπτυξη κλινικών μελετ
ών για νέα φάρμακα Η αντιαναπτυξιακή πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα δεν επιτρέπει την ανάδειξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, ενώ στερεί ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογικά θεραπείες και μάλιστα, δωρεάν.

Δημιουργώντας το δικό μας Σχέδιο

Θολωμένη, σχοινοβατώντας μέσα στη δίνη διαδοχικών μνημονίων και διαπραγματεύσεων, κινητοποιήσεων και περικοπών, προσδοκιών και αδιεξόδων, η χώρα βαδίζει δίχως πυξίδα και προσανατολισμό, χωρίς ένα δικό της μπούσουλα να την κατευθύνει.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από ένα Εθνικό Πλάνο, ένα σχέδιο όχι ξενόφερτο αλλά δικό μας, πέρα και πάνω από τρόικες και μνημόνια, το οποίο θα ενώσει τη διχασμένη κοινωνία και θα προσφέρει το πολυπόθητο Όραμα, για μία Ελλάδα διαφορετική, χτισμένη πάνω σε
θεμέλια υγιή και στέρεα -την Ελλάδα του μέλλοντος μας.

Τι θα γινόταν εάν σχεδιάζαμε εμείς για εμάς;

Η Newsplus σας προσκαλεί σε μία συζήτηση-ψηλάφιση των παραμέτρων ενός εθνικού σχεδίου για τη φυγή προς τα μπρος. Για να μπορέσουμε να φανταστούμε μία χώρα πέρα και πάνω από τα μνημόνια.


Ομιλητές

•Μάριος Σαλμάς – Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βουλευτής ΝΔ
•Γαβριήλ Σακελλαρίδης –Συντονιστής τμήματος οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
•Χρήστος Ζώης – Εκπρόσωπος Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων
•Πάσχος Μανδραβέλης – Δημοσιογράφος, Καθημερινή-Σκάι
•Αντώνης Παπαγιαννίδης – Δημοσιογράφος, Ναυτεμπορική
•Γιώργος Τελώνης – Πρόεδρος HATTA
•Μάριος Πραπόπουλος – Μέλος ΔΣ ΣΕΒ Δυτ. Ελλάδας & Πελοποννήσου

Συντονιστής: Νίκος Σύφαντος, Δημοσιογράφος
_
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ξενοδοχείο «Αστήρ», Πάτρα
Ζωντανή μετάδοση με live streaming από το www.newsplus.gr
Ώρα προσέλευσης: 11.30
Έναρξη live streaming: 12.00
_
Μέγας Χορηγός: ΛΟΥΞ
Χορηγοί: Real Insurance, Music Station Στόλλας, Hotel Astir Patras

ΘΕΜΑ : «Ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους ιατρούς»

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, με ανώτατο αριθμό αποζημιούμενων επισκέψεων τις 200 ή 150 ανά μήνα.Η πραγματοποίησης τους αρχίζει από την πρώτη
ημέρα κάθε μήνα και είναι συνεχόμενες.»Ως εκ τούτου, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σας ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει η δέσμευση του αριθμού των πενήντα (50) ιατρικών επισκέψεων ανά εβδομάδα.Η πραγματοποίηση των ιατρικών επισκέψεων αρχίζει
από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα έως ότου ολοκληρωθεί το πλαφόν .Επισημαίνουμε ότι ο συμβεβλημένος γιατρός δεν μπορεί να αρνηθεί την ιατρική επίσκεψη στα πλαίσια της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ, εφ΄ όσον δεν έχει πραγματοποιηθεί το σύνολο των 200 ή 150 ιατρικών επισκέψεων του, επικαλούμενος προγραμματισμένα μελλοντικά ραντεβού.

Οι οικονομικά ασθενείς, άνεργοι, ΑμεΑ, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που εξαρτώνται από μηχανική υποστήριξη, ηλικιωμένοι κ.λπ.»