Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τσεκούρι σε διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και άλλες παροχές αναμένεται να ρίξει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ανδρέα Λυκουρέντζου με την τρόικα διαπιστώθηκε αυτό που όλοι καιρό τώρα γνωρίζουν: ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει οικονομικά.

Η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο ανακοστολόγησης αλλά και διαφορετικής αποζημίωσης κάποιων εξετάσεων που θεωρούνται ακριβές και φαίνεται ότι εκτοξεύουν τα έξοδα.
Ο Αχαϊκός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & ΔΟΣ "Η ΖΩΟΔΌΧΟΣ ΠΗΓΗ" διοργανώνει … Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας…
Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 πρωί 09:00 έως 13:15 απόγευμα 17:30 έως 20:45. Πλατεία Γεωργίου Πάτρα - Κινητή μονάδα αιμοδοσίας…

Προσκαλούμε τα μέλη, τους φίλους και όλους τους συμπολίτες μας άντρες και γυναίκες από 18 έως 65 ετών να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν.

«Η Υγεία είναι πολύτιμο κοινωνικό αγαθό είναι υπόθεση που αφορά όλους μας». «Δώστε λίγο Αίμα & σώστε μια Ζωή».

Διευκρινίσεις σχετικά με την κατάργηση της υφιστάμενης διαδικασίας του ιατρικού προελέγχου ΚΕ.Π.Α.

Το ΙΚΑ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τον εισηγητικό φάκελο παροχών αναπηρίας που ήταν υποχρεωτικός απο τις 15/06/2013 και αντικαθιστούσε τον ιατρικό προέλεγχο .
Το ΙΚΑ ανακοίνωσε πως από 15/06/2013, σύμφωνα με τον Ν.4144/2013 άρθ. 76, είναι υποχρεωτική η συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας». Αυτό σημαίνει πως στο εξής, ο παραπέμπων ιατρός καθορίζει την ειδικότητα της υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα παραπέμπεται ο ασθενής.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να εξασφαλίζεται η ορθή επιλογή της Υγειονομικής επιτροπής και η άμεση καταχώρηση ειδικότητας από το Διοικητικό υπάλληλο κατά τη διαδικασία πρωτοκόλλησης του αιτήματος, ώστε να γίνεται άμεσα προγραμματιστέο.

Κανένα αίτημα δεν γίνεται δεκτό από 15/06/2013 στα ΚΕ.Π.Α. χωρίς την προσκόμιση του Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.

Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας διευκρινίσεις απο το ΙΚΑ


Το ΙΚΑ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τον εισηγητικό φάκελο παροχών αναπηρίας που ήταν υποχρεωτικός απο τις 15/06/2013 και αντικαθιστούσε τον ιατρικό προέλεγχο .
Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του το ΙΚΑ δίνει διευκρινίσεις , περί κατάργησης της υφιστάμενης διαδικασίας ιατρικού προελέγχου από 15/6/2013, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 76 του Ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88 Α΄) , και ενημερώνει ότι, για την ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση από την υφιστάμενη διαδικασία στη νέα που σκοπό έχει τόσο την εξυπηρέτηση του πολίτη όσο και την εύρυθμη λειτουργία των γραμματειών ΚΕ.Π.Α., δεν καθίσταται προσωρινά υποχρεωτική η υποβολή του ενιαίου εντύπου «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας» προκειμένου να υποβληθεί το έντυπο « Αίτηση Αξιολόγησης ΚΕΠΑ» από τον πολίτη.

Κατόπιν τούτου και μέχρι να σας δοθούν νεότερες οδηγίες, είναι δυνατή η εφαρμογή της παράλληλης διαδικασίας ήτοι : α) ιατρικός προέλεγχος όπου δεν υπάρχει ο Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας, και β) εφαρμογή των συνημμένων οδηγιών σε περίπτωση υποβολής Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.

ΟΑΕΔ: Στα σκαριά πρόγραμμα για επιδότηση 13.000 ευρώ σε άνεργους


Στα σκαριά βρίσκεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ, η οποία αφορά πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει τη ευκαιρία σε περίπου 7.000 νέους ηλικίας έως 35 ετών να λάβουν επιδότηση προκειμένου να δημιουργήσουν τη διή τους επιχείρηση.

Το ύψος της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει στις 13.000 ευρώ. Από αυτά οι 10.000 ευρώ αφορούν σε αυτή καθ' αυτή την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι 3.000 ευρώ στην παροχή συμβουλευτικώνυπηρεσιών.

Η συμβουλευτική υποστήριξη περιλαμβάνει συμμετοχή σε: θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική), υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις - δράσεις αριστείας.

Το πρόγραμμα θα ονομάζεται "Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων" και θα δίνει προτεραιότητα σε άνεργους νέους, με στόχο την ανάπτυξης της δραστηριότητας σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Θέσεις εργασίας ΟΑΕΔ 17-06-2013

Ο ΟΑΕΔ αναρτά καθημερινά τις θέσεις εργασίας που καταχωρούνται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Απασχόλησης ( ΚΠΑ2) του Οργανισμού.

Οι θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ αφορούν όλες τις καταχωρήσεις απο εργοδότες για αναζήτηση προσωπικού σήμερα 17-06- 2013 .


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Μεταβατικές διατάξεις


1. Για το μήνα Ιούνιο 2013 (πρώτος μήνας της εφαρ­μογής της προκαταβολής σύνταξης) η προκαταβολή της σύνταξης θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα αυτού (Ιούνιος 2013).

2. Επίσης για την καταβολή της προκαταβολής σύντα­ξης κατά τον ανωτέρω μήνα (Ιούνιος 2013) δεν λαμβά­νονται υπόψη οι προθεσμίες των περιπτώσεων β΄ και γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 57 Α του π.δ. 169/2007.

3. Για την καταβολή της προκαταβολής σύνταξης για τους μήνες από Ιούνιο 2013 μέχρι και Δεκέμβριο 2013, δεν λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις του δευτέρου

και τρίτου εδαφίου της περ. ε΄ του άρθρου 57 Α του π.δ. 169/2007 (Α 210).


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Οργανισμοί που κλείνουν τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νόμοσχέδιο που καθορίζει ποιοι οργανισμοί κλείνουν και θα αποτελέσουν… Δούρειο Ίππο για απολύσεις περίπου 800 υπαλλήλων.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Προς ενημέρωση των μελών μας


Την Παρασκευή 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διεθνές συνέδριο με θέμα : «Πώς εγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα;».
Την διοργάνωση του συνεδρίου την πραγματοποίησε η οργάνωση Trans Atlantic Consumer Dialogue (TACD) με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου, του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας .
Το συνέδριο παρακολούθησε εκ μέρους του Σύλλογο H-MGA ο κο Δημήτρης Ζάφτης, μέλος του ΔΣ.
Οι στόχοι του συνεδρίου ήταν : α) να γίνει μία ολοκληρωμένη επισκόπηση της παρούσας κατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με την πρόσβαση στα φάρμακα (Access to Medicines, A2M) και β) να παρουσιαστούν προτάσεις και λύσεις στο πρόβλημα.
Συμμετείχαν οι ομιλητές :
• Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής, Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο
• David Hammerstein, ανώτερος αναλυτής πολιτικής, TransAtlantic Consumer Dialogue, Brussels
• Νίκη Βουδούρη, Υπεύθυνη του Ιατρικού Τμήματος, ΜΚΟ «PRAKSIS»
• Γιώργος Κασσάρας, Ειδικός Σύμβουλος, Γιατροί του Κόσμου (Ελλάδα)
• Δέσποινα Μακριδάκη, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ)
• Γιάννης Τούντας,Πρόεδρος, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
• Ιωάννης Δαγρές, Ταμίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
• Els Torreele, Διευθυντής, Access to Medicines initiative, Open Society Foundation
• Oliver Moldenhauer, Συντονιστής Εκστρατείας Πρόσβασης, Médecins Sans Frontières (Γιατροί χωρίς Σύνορα)
• James Love, Διευθυντής, Knowledge Ecology International
• Λυκούργος Λιαρόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών Υγείας και Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Νίκος Κεφαλάς, Αντιπρόεδρος, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Διευθύνων Σύμβουλος, Janssen-Cilag Pharmaceuticals
• Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)
• Εκπρόσωπος της Task Forc

Επίσημη συνάντηση στην Στατιστική Υπηρεσία Να πάψουν τα άτομα με αναπηρία να είναι αόρατα!


Μετά την ανοιχτή επιστολή που είχε απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στην Στατιστική Υπηρεσία στις 30/5/2013, στην οποία καταγγελλόταν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι «αόρατα» για την ΕΛΣΤΑΤ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ, τόνισε ότι τα άτομα με αναπηρία/ χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους αποτελούν πλέον αόρατους πολίτες που απουσιάζουν συστηματικά από τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς όλων των υπουργείων και των περιφερειών, σε αντίθεση με άλλες ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, Ρομά κ.λπ.) για τις οποίες - αν και μικρότερες πληθυσμιακά - υπάρχουν εκτενείς αναφορές βασισμένες σε έρευνες, δείκτες και συγκρίσιμα στοιχεία που επιτρέπουν την ανάπτυξη και παρακολούθηση συγκεκριμένων πολιτικών για την υποστήριξή τους. Η έλλειψη αυτή στις σημερινές συνθήκες κρίσης είναι ιδιαίτερα αισθητή σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής πραγματικότητας, όπως η ανεργία και η φτώχεια . Έτσι στην παρουσίαση π.χ. στατιστικών δεικτών για την ανεργία, δεν υπήρξε και συνεχίζει να μην υπάρχει ούτε μία αναφορά για την ανεργία των ατόμων με αναπηρία, η οποία ακολούθως οδηγεί και στην απουσία στοχευμένων πολιτικών για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση. Ανάλογη είναι η έλλειψη δεικτών και στοιχείων για τη φτώχεια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναπηρία. Αναπηρία και φτώχεια συνήθως συναντώνται μαζί και αλληλοτροφοδοτούνται. Παρά ταύτα δείκτες, που να δείχνουν πόσο συχνά συναντάται η φτώχεια στα άτομα με αναπηρία/ χρόνια πάθηση ή πόσες είναι οι οικογένειες στις οποίες συναντάται η φτώχεια και στη φροντίδα τους έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία, είναι άγνωστοι και μη μετρήσιμοι για την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Πάτρα: Κρατούν δεμένο σε χέρια και πόδια αυτιστικό παιδί στο ΠΠΝΠ!

Η σύγχρονη Ψυχιατρική αντιμετώπιση των παιδιών με Αυτισμό στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

16 εξάχρονο παιδί με Αυτισμό ακινητοποιημένο με ιμάντες στα χέρια - πόδια επί 10ήμερο, σε θάλαμο ενηλίκων και με εντολή μα μην λυθεί ούτε κάν στο επισκεπτήριο των γονιών του.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η όγδοη ημέρα διανομής ανακυκλώσιμου υλικού στην περιοχή Έξω Αγυιά, Αρέθα, Κάτω Συχαινά, Ανθούπολη, Ζαβλάνι, Αγίας Σοφίας, Βόρεια Ανθούπολη (5683 νοικοκυριά) από 6:00- 9:00μ.μ.

Κεντρικό σημείο εκδήλωσης θα είναι η πλατεία Αγίας Σοφίας.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα λουκέτα που θα μπούνε δε θα στηριχθούν στην πληρότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Θα σφραγισθούν μόνο όσα δεν έχουν εμφανή λόγο να λειτουργούν επειδή π.χ. έχουν σε κοντινή απόσταση άλλο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα. Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε αντίστοιχες μονάδες Υγείας για να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες διαμηνύουν στελέχη του υπουργείου Υγείας.
Το μεγάλο τσεκούρι θα ξεκινήσει από την Αθήνα.
Μόλις ολοκληρωθούν τα λουκέτα στην Αθήνα σειρά θα πάρουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στα τρίγωνα Άργους, Ναυπλίου, Κυπαρισσίας, Κρεστένων, Καλαμάτας μια που εκτιμάται ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.

Στις 30 Ιουνίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το ΕΚΑΣ του 2013, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ.


Επίσης, θα χορηγηθούν και τα αναδρομικά ποσά ή οι διαφορές ΕΚΑΣ 2013 που αφορούν το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 31 Μαΐου του 2013, ενώ παράλληλα θα παρακρατηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ΕΚΑΣ μηνός Μαΐου 2013 που είχαν χορηγηθεί με την πληρωμή του μήνα αυτού στις 29 Απριλίου, τόσο στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που δεν δικαιούνται πλέον το ΕΚΑΣ για το τρέχον έτος, όσο και στις περιπτώσεις εκείνων που δικαιούνται μικρότερο ποσό.

Για το έτος 2013, τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν αναπροσαρμόζονται και παραμένουν όπως ίσχυαν για το έτος 2012, σε κάθε κλίμακα, ανάλογα με το ύψος του συνολικού καθαρού ποσού εισοδήματος από συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα.

Η αλληλεγγύη αποτελεί το δίχτυ ασφαλείας σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς.

 Πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά σε υπηρεσίες υγείας, φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη των απόρων και ανασφάλιστων πολιτών! Οι «Σύμμαχοι Υγείας», μια ομάδα εθελοντών γιατρών, βρίσκονται δίπλα στον άνεργο που δεν μπορεί να πληρώσει εξ’ ολοκλήρου τις εξετάσεις του ή σε ένα φτωχό που αναγκαστικά βάζει σε δεύτερη μοίρα την υγεία του. Με τους Δήμους να «ενώνουν» τις δυνάμεις τους και με 130 εθελοντές-συμμάχους… δίνεται επιτέλους μια «ανάσα» ζωής στις ευπαθείς ομάδες της Αττικής. Η Κατερίνα Μολλά, ψυχολόγος MSc και συντονίστρια των «Συμμάχων Υγείας» μιλά στο flowmagazine.gr. για τις ανάγκες των πολιτών και τη σημασία της εθελοντικής εργασίας από έναν γιατρό ή έναν απλό πολίτη.

Τι είναι το seatrac


Η ευρεσιτεχνία seatrac, είναι μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας συσκευή, εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένη από το εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο σχεδιασμός της είναι...See More

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ 2013 -εγγραφές παιδιών ΑΜΕΑ,άλλων κατηγοριών ατόμων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9»


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) λαμβάνοντας υπόψη τις α) με αρ. πρωτ.11344/29.07.2010, 11345/29.07.2010, 11346/29.07.2010 Αποφάσεις Ένταξης της ΕΥΔ και τη Νο6/12.06.2013 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα σχεδιασμού πολιτικής για την αναπηρία – συνολικής διάρκειας 200 ωρών σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Αυτή την Πέμπτη στην πλατεία Γεωργίου. Σας περιμένουμε να κάνουμε μαζί δράσεις και να προβληματιστούμε.


«Ό,τι είδαμε στην Αφρική, είδαμε και στις γειτονιές του Πειραιά»…Σοκάρουν οι Γιατροί του Κόσμου
Γιατί δε μειώνονται οι τιμές στις διαγνωστικές εξετάσεις; Τι είπαν από τον ΕΟΠΥΥ στην τρόικα
Νέα μετεκπαίδευση των ξεναγών προς όφελος των τουριστών με αναπηρία!

"Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας"


Συγκεκριμένα, από 15/06/2013, κατά εφαρμογή του Ν.4144/2013 άρθρο 76 παρ. 3, καθίσταται υποχρεωτική η συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία "Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας".

Με την εφαρμογή του νέου εντύπου, ο χρόνος αναμονής περιορίζεται σημαντικά καθότι ο παραπέμπων ιατρός καθορίζει την ειδικότητα της υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα παραπέμπεται ο ασθενής. Ως συνακόλουθο, εξασφαλίζεται η ορθή επιλογή της Υγειονομικής επιτροπής και η άμεση καταχώρηση ειδικότητας από το Διοικητικό υπάλληλο κατά τη διαδικασία πρωτοκόλλησης του αιτήματος, γεγονός που καθιστά το αίτημα άμεσα προγραμματιστέο.

Κανένα αίτημα δε θα γίνεται δεκτό από 15/06/2013 στα ΚΕ.Π.Α. χωρίς την προσκόμιση του Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.

Το ενιαίο έντυπο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.ika.gr και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

ΑΝΟΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ


Δώδεκα βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, ανοίγουν την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Το Aίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα φιλοξενήσει από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και για τέσσερις ημέρες μοναδικές δημιουργίες.

Η συγκεκριμένη ενότητα είναι παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο της ενότητας πριν την έναρξη των προβολών της πρώτης ημέρας, στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ελληνικός Κινηματογράφος, εδώ και παντού».

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6/2013
«Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» Σταύρος Ψυλλάκης
Ντοκιμαντέρ 87’
«Κι εγώ για μένα» Τζώρτζης Γρηγοράκης
Μικρού Μήκους 19’
«Κυνόδοντας» Γιώργος Λάνθιμος
Μυθοπλασία 94’

ΤΡΙΤΗ 18/6/2013
«Τα παιδία δεν παίζει» Ανδρικοπούλου, Τσεπελίκας
Ντοκιμαντέρ 81’
«Casus Belli» Γιώργος Ζώης
Μικρού Μήκους 11’
«Μαχαιροβγάλτης» Γιάννης Οικονομίδης
Μυθοπλασία 108’

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/2013
«Πρώτη ύλη» Χρήστος Καρακέπελης
Ντοκιμαντέρ 78’
«Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν κι ο Φρέντυ» Ρηνιώ Δραγασάκη
Μικρού Μήκους 20’
«Άδικος Κόσμος» Φίλιππος Τσίτος
Μυθοπλασία 107’

ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2013
«Ημερολόγια Αμνησίας» Στέλλα Θεοδωράκη
Ντοκιμαντέρ 104’
«Χαμομήλι» Νεριτάν Ζιντζιρία
Μικρού Μήκους 15’
«Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» Έκτορας Λυγίζος
Μυθοπλασία 80’

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00
Είσοδος Ελεύθερη