Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δημιουργία νέας Δημοτικής Ιματιοθήκης

Ο Δήμος Πατρέων (Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών),δημιούργησε μια νέα Δημοτική Ιματιοθήκη, λόγω του όγκου των προσφερομένων ειδών.
Η Ιματιοθήκη δημιουργήθηκε στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, αλλά και όσοι προσφέρουν είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Η διανομή ξεκίνησε ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας,13 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη 5 - 9 το απόγευμα.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Μαρία Ανδρικοπούλου - Ρούβαλη, ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τους εθελοντές της ομάδας «Ε» του Δήμου, αλλά και όλους τους πολίτες, που συνεχίζουν να προσφέρουν ρούχα και παπούτσια για τους οικονομικά αδύναμους. Ευχαριστεί επίσης τους ιδιοκτήτες του καταστήματος «Pirouette», που κλείνοντας, προσέφερε στην Δημοτική Ιματιοθήκη, όχι  μόνο ρούχα, αλλά και ράφια, προκειμένου να τοποθετηθούν όλα τα είδη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πατρέων, ξεκίνησε στα τέλη του 2011, τη λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης, με στόχο την παροχή βοήθειας σε δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και με στόχο να διανέμει είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η συγκέντρωση δε, του υλικού, που επιθυμούν να προσφέρουν οι δημότες, συνεχίζεται τις πρωινές ώρες στα εξής σημεία:
-Δημοτική Κοινότητα Αρκτικού Τομέα (πλ. Εργατικών Κατοικιών) - 2610 430984
-Δημοτική Κοινότητα Νοτίου Τομέα (Αιήτου 3) - 2610 331-663
-Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού Τομέα (Εγλυκάδος 98) - 2610 225031
-Δημοτική Κοινότητα Κεντρικού Τομέα (Μαιζώνος 19) - 2610 438383
-Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας - Κοινότητα Οβρυάς (Δημοκρατίας  209) - 2613 600919
-Δημοτική Ενότητα Ρίου(Αθηνών 6) - 2613 602608
-Δημοτική Ενότητα Παραλίας(Πατρών – Πύργου 60) - 2613 602522
-Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων (Πατρών – Πύργου 60) - 2610 671742.


Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Έρχεται κύμα γρίπης προειδοποιεί το υπ.Υγείας! Όλα τα μέτρα

ΙΚΑ:Η Υπουργική Απόφαση για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις

Το ειδικό επετειακό μηνιαίο newsletter για τη δεκαετηρίδα της Γέφυρας, με άρωμα Δυτικής Ελλάδας και "Πυλώνων Αλληλεγγύης".

Photo
Το ειδικό επετειακό μηνιαίο newsletter για τη δεκαετηρίδα της Γέφυρας, με άρωμα Δυτικής Ελλάδας και "Πυλώνων Αλληλεγγύης". (2 photos)

Διευκρινιστική εγκύκλιος για την παράταση συντάξεων αναπηρίας

Συναυλία αλληλεγγύης

Photo: Την Τετάρτη 29/01 και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί συναυλία αλληλεγγύης για τους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στην μουσική σκηνή Hollywood, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, από τα συγκροτήματα

NEW ZERO GOD
THE ILLUSION FADES
PENNY DREADFUL
STONEMOUTH
ΜΑΥΡΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ώστε να αγοραστούν φάρμακα για τους ανασφάλιστους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Κόστος εισόδου 3 ευρώ το άτομο.Την Τετάρτη 29/01 και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί συναυλία αλληλεγγύης για τους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στην μουσική σκηνή Hollywood, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, από τα συγκροτήματα

NEW ZERO GOD
THE ILLUSION FADES
PENNY DREADFUL
STONEMOUTH
ΜΑΥΡΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ώστε να αγοραστούν φάρμακα για τους ανασφάλιστους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Κόστος εισόδου 3 ευρώ το άτομο.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΝΑΝΙΑ

Photo: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΝΑΝΙΑ
Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Αναπηρικού Κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία, που διοργανώνει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτωλ/νίας ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ και σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 9.00μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σε μία βραδιά αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής, βραδιά γιορτής και ελπίδας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης , θα γίνει κοπή πίτας του Γραφείου συντονισμού και υποστήριξης ΑμΣΚΠ Αγρινίου-Περιχώρων και μεταξύ άλλων θα βραβευθεί το Δ.Σ. του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ, για το εθελοντικό του έργο .
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μαδιά και το Δ.Σ. του συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη στήριξη στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.
Με εκτίμηση                                                  Το Δ.Σ.Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Αναπηρικού Κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία, που διοργανώνει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτωλ/νίας ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ και σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 9.00μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σε μία βραδιά αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής, βραδιά γιορτής και ελπίδας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης , θα γίνει κοπή πίτας του Γραφείου συντονισμού και υποστήριξης ΑμΣΚΠ Αγρινίου-Περιχώρων και μεταξύ άλλων θα βραβευθεί το Δ.Σ. του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ, για το εθελοντικό του έργο .
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μαδιά και το Δ.Σ. του συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη στήριξη στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.
Με εκτίμηση Το Δ.Σ

Το Ιατρείο - Φαρμακείο της Κατερίνης

Το Ιατρείο - Φαρμακείο της Κατερίνης, μια δομή που συστήθηκε από εθελοντές πολίτες, χωρίς κρατική συνδρομή, διαθέτει εδώ και μερικές ημέρες ένα online σύστημα παρακολούθησης των αποθεμάτων του σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η εφαρμογή, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες από εδώ, ανήκει στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Κατερίνης, που άρχισε να λειτουργεί, υπό εθελοντές κατοίκους της Πιερίας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μάλιστα, από τα διαθέσιμα φάρμακα μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες όλης της χώρας, μέσω των Κοινωνικών Φαρμακείων άλλων περιοχών. Όπως εξηγεί ο κ. Τσολακίδης, «όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει και να βλέπει αν υπάρχει το φάρμακο που χρειάζεται και στην συνέχεια, μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου της περιοχής του, να μας ζητηθεί κι εμείς να το στείλουμε».

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ κ. ΜΑΝΩΛΕΣΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑμΣΚΠ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ.

Πιστοποίηση αναπηρίας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2014

Διεπιστημονικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης της νόσου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Θα σας παρακαλέσω να υποστηρίξετε την συμμετοχή του SEATRAC στον διαγωνισμό Launching People της Samsung που λήγει στις 20 Ιανουαρίου.

ΑΠΟ : Γεράσιμος Φεσσιάν
Η συμμέτοχη σας θα είναι καταλυτική αφού η ιδέα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί.
Στην σελίδα https://apps.facebook.com/launchingpeople-gr/project/377/ μπορείτε να κάντε υποστήριξη.
Με την στήριξη σας μπορείτε να βοηθήσετε να πραγματοποιηθεί μια ιδέα.
Η δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων παραλιών για ΑμεΑ.
Ευχαριστώ.

Δημοσιεύθηκε το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ

Στην αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προσβλέπει το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που αναρτήθηκε αργά το βράδυ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Το ελληνικό βίντεο της καμπάνιας Under Pressure

Μία πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την ενημέρωση του κόσμου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη ζωή των ασθενών με τη νόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη με τον τίτλο Under Pressure (Υπό Πίεση).
Με Under Pressure , EMSP ελπίζει να προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των ατόμων με ΣΚΠ σε όλη την Ευρώπη , για τη βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής τους και για τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν .

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ -Διευκρινίσεις σχετικά με τις 43 παθήσεις που δεν περνούν επανέλεγχο ΚΕΠΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 220 θέσεων σε 10 πόλεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ