Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις του Φ.Σ.Α. ότι τον τελευταίο καιρό βιώνουμε απίστευτη εξαθλίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης, ουδείς αρμόδιος φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες μας.
Οι εταιρείες ΔΕΝ τιμολογούν, οι φαρμακαπο
θήκες ΔΕΝ χορηγούν φάρμακα, τα φαρμακεία είναι άδεια. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα πριν λάβουν οι αρμόδιοι σοβαρά υπόψη τους τις καταγγελίες;
Σήμερα, και ενώ θα έπρεπε εδώ και 10 ημέρες να υπάρχει το νέο δελτίο τιμών - του οποίου η έναρξη ισχύος για τα φαρμακεία είναι την 1η Νοεμβρίου - οι ελλείψεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/10/1945_29.html?spref=fb

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΑμΣΚΠ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑμΣΚΠ

Αριθ. Πρωτ.:  106/2012                                                                                                                                                Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012

Προς      κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, Υπουργό Υγείας
κ. Μ. Σαλμά, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
κα Χ. Παπανικολάου, Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
κα Ζ. Δέδε, Πρόεδρο Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων
κ. Ν. Καραπάνο, Δ/ντή Δ/νσης Φαρμάκων & Φαρμακείων
Καθ. Ι. Τούντα, Πρόεδρο ΕΟΦ
κα Μ. Σκουρολιάκου, Α’ Αντιπρόεδρο ΕΟΦ
κ. Π. Βασιλάκη, Β’ Αντιπρόεδρο ΕΟΦ

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες ,
H Πανελληνία Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) εκπροσωπούμε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών που πάσχουν από τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και υπολογίζονται σε 10.000 ασθενείς περίπου σε όλη τη χώρα.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την ανησυχία και την αγωνία των μελών των πρωτοβάθμιων συλλόγων μας οι οποίοι έχουν αρχίσει να μας μεταφέρουν προβλήματα σχετικά με την προμήθεια των θεραπειών τους.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η ΣΚΠ είναι μια χρόνια, ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσος που οδηγεί σταδιακά τους ασθενείς σε αναπηρία και χρήζει χρόνιας θεραπείας.
Οι ενδεδειγμένες θεραπείες α΄ επιλογής που καλύπτουν πάνω από τους μισούς ασθενείς, έχουν αρχίσει την κυκλοφορία τους από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 με πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της νόσου (υποτροπές και αναπηρία), αλλά και στην ποιότητα ζωής των πασχόντων.
Η μη έγκυρη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία σε ένα χρόνιο νόσημα όπως είναι η ΣΚΠ, δημιουργεί όπως καταλαβαίνατε σημαντικά προβλήματα στην υγεία των ασθενών έως και σοβαρή επιδείνωση!
Η ΕΕΑΣΚΠ αποφάσισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό της EuroCharity http://polls.eurocharity.gr/index.php?pi=3&di=132759&st=ydff με το εξής Πρόγραμμα : Αγορά χώρου για δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου, στήριξης και ψυχαγωγίας, και ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας , ελπίζοντας στην επιτυχία για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς παρακαλεί τα μέλη και όλους τους φίλους να στηρίξουν με την ψήφο τους την προσπάθεια αυτή και τους οποίους ευχαριστούμε, εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή τους .
Στον διαγωνισμό Eurocharity.gr για την χρηματοδότηση της δημιουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου στήριξης και ψυχαγωγίας συμμετέχει η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας . Με την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας θα μπορέσουν να αναπτύξουν νέες δραστηριότητες.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των προγραμμάτων ΜΚΟ προς Χρηματοδότηση για το έτος 2012, θα διαρκέσει από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 23 Νοεμβρίου 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά στο ιστολόγιο της ΕΕΑΣΚΠ http://eenosims.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3670.html