Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


50000 προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους 2013


Tα προγράμματα για τα πεντάμηνα σε δήμους ,μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως η κοινωνική εργασία, η παιδοκομία και οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις σε τουριστικές περιοχές και αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».

Έκπτωση στο πρόστιμο αυθαιρέτων για ευπαθείς ομάδες


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από αύριο από το υπουργείο Περιβάλλοντος το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα με όνομα < αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο >, το οποίο δίνει πλέον τη δυνατότητα νομιμοποίησης σημαντικού αριθμού αυθαιρέτων .Στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα προβλέπονται σημαντικη έκπτωση στο πρόστιμο αυθαιρέτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες .


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Η νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ αποκλείει τους γονείς ΑΜΕΑ από το δικαίωμα ευνοϊκής συνταξιοδότησης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου ζητούν από τους πολίτες της περιοχής συμπόρευση ια υπεράσπιση 5του δικαιώματος για δωρεάν δημόσια υγεία.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Μηνιγγίτιδας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου. Και φέτος λοιπόν, με αφορμή τον εορτασμό, η Συνομοσπονδία Οργανώσεων κατά της Μηνιγγίτιδας (CoΜΟ) και τα μέλη της αποσκοπούν στην ενημέρωση των ατόμων, των οικογενειών τους και της κοινότητας σχετικά με τα συμπτώματα τη…

Δήλωση Ε.Σ.Α.μεΑ για την προστασία της λειτουργίας των ΚΕΠΑ


Ο αγώνας για την εξομάλυνση των δυσλειτουργιών των ΚΕΠΑ που εφαρμόζουν το σύστημα πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας απαιτείται να δοθεί από όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου και όλες τις υπηρεσίες των Υπουργείων που σχεδιάζουν πολιτικές για την αναπηρία. Πρέπει να δοθεί η μάχη, ώστε το νέο Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας να μην καταστεί τόπος βασανισμού της αναπηρικής οικογένειας.

Επιστολή ΣΟΚ πανεπιστημιακών γιατρών: θα αυξηθούν οι θάνατοι από την κρίση!


Οι πανεπιστημιακοί μιλούν και για την αύξηση του κόστους συμμετοχής που καθιστά αδύνατη τη θεραπεία των αρρώστων: “Ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια προβλήματα, όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αναγκάζονται να πληρώνουν αντί του 5% του κόστους των φαρμάκων τους όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, το 25%. Καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς υποφέρουν λόγω της αύξησης του κόστους των θεραπειών, των εξειδικευμένων εξετάσεων και των φαρμάκων τους, καθώς και εξ αιτίας της ταλαιπωρίας και της προσωπικής εξαθλίωσης που υφίστανται καθημερινά στις ατελείωτες ουρές αναμονής των ασφαλιστικών ταμείων και στις εγκαταστάσεις των Νοσοκομείων”.

Όσο για τις επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού σημειώνουν: “Πέρα από αυτά τα συγκεκριμένα καταστροφικά μέτρα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατανοήσει εύκολα τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων μειώσεων στις συντάξεις, καθώς και των φορολογικών μέτρων δήμευσης, στη δημόσια υγεία. Πολλοί φτωχοί συνταξιούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν από ζωτικά φάρμακα, που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους, και από την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους, προκειμένου να καλύψουν την απαραίτητη τροφή και θέρμανση (οι καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης στο θέμα πετρελαίου θέρμανσης αξίζει να επισημανθούν)».

Και καταλήγουν σχετικά με τους χρονίως πάσχοντες: «Όχι μόνον οι τιμές βασικών προϊόντων έχουν αυξηθεί (όχι μόνον λόγω πληθωρισμού αλλά και λόγω δραστικών αυξήσεων ΦΠΑ), ενώ τα εισοδήματα έχουν μειωθεί δραστικά, αλλά και η αύξηση στο 500% και πλέον στην συμμετοχή των ασφαλισμένων καθιστά τελείως αδύνατη για την πλειοψηφία τους την εξακολούθηση της θεραπείας τους. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τις συνέπειες, ειδικά όσον αφορά σε άτομα με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες».

ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ-ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στο Παναχαϊκό-Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, όπου μαζί με άλλους φορείς υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δωρεάν και δημόσια υγεία. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και κερδίζουμε Ενωμένοι !
 δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ https://www.facebook.com/media/