Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ: Τα ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή (ΦΩΤΟ)

πηγή:  http://www.newsbomb.gr
Άτομα με αναπηρία που διαδήλωναν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Τότε τα ΜΑΤ δεν δίστασαν αρχικά να βρίσουν και στη συνέχεια να απωθήσουν και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους ανάπηρους.
Ο λόγος της έντασης;
Ότι τα ΑΜΕΑ ήθελαν να περάσουν και να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή.
Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

 πηγή: http://www.koutipandoras.gr
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Υπερβάλλων ο ζήλος της αστυνομίας στη συγκέντρωση
Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τη στάση της ελληνικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των ατόμων με αναπηρία, εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν υπήρχε λόγος τα εμπόδια που προέβαλαν και για τον «υπερβάλλοντα ζήλο» που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές, επισημαίνοντας πως οι συγκεντρώσεις των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές.
Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και εξέθεσε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα. Ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να μην θιγούν επιδόματα και συντάξεις. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τους συγκεντρωμένους με τις ασπίδες τους.

Επεισόδια αμαύρωσαν την πορεία στο κέντρο της Αθήνας


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μια φορά το κέντρο της πρωτεύουσας καθώς άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ και να προκαλέσουν ένταση .
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), με τη συμμετοχή και του ΠΑΜΕ.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και του ΠΑΜΕ στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια.
Ακολούθησαν πορείες και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Επεισόδια στη πορεία των ΑμεΑ.

πηγή http://www.news.935radio.gr/
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις αναπήρων που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και στα αναπηρικά επιδόματα, που, όπως υποστηρίζουν, περιλαμβάνονται στα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες...

...Από το πρωί, μέλη της Ε.Σ.Α.μεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία) συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους εισήλθε και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι πριν την ψήφιση των μέτρων θα τους δεχτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Συλλαλητήριο των ΑμεΑ στην Ομόνοια

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από άτομα με αναπηρία στην Ομόνοια, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Τα ΑμεΑ κάνουν λόγο για οικονομική εξαθλίωση των ίδιων και των οικογενειών τους και για αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα.

Κύρια αιτήματά τους είναι να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.

http://www.skai.gr/news