Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια αμαύρωσαν την πορεία στο κέντρο της Αθήνας


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μια φορά το κέντρο της πρωτεύουσας καθώς άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ και να προκαλέσουν ένταση .
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), με τη συμμετοχή και του ΠΑΜΕ.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και του ΠΑΜΕ στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια.
Ακολούθησαν πορείες και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
Η διαδήλωση πέρασε από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου όπου είχαν συγκεντρωθεί  κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την εγκληματικότητα, μετά το θάνατο του άτυχου 44χρονου πατέρα που δολοφονήθηκε χθες από αδίσταχτους ληστές.Εκεί είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δεν άφηναν την συγκέντρωση να περάσει αν δεν έψελναν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο.
Τα μπλοκ των διαδηλωτών έφτασαν στη Βουλή, όπου φώναξαν ρυθμικά «κλέφτες – κλέφτες».
Ομάδες που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στην οδό Πανεπιστημίου.
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο έγινε αποπνικτική καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Λίγο μετά τις 14.00 αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη, ενώ κατά διαστήματα επιδίδονταν σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γεννικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής,  κατά τη διάρκεια των επεισοδίων  προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα ενός (1) καταστήματος και σε τρία (3) οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου