Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Στη Γραμμή Βοήθειας μπορεί να τηλεφωνήσει οποιοσδήποτε νιώθει την ανάγκη ένα επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Κάθε άτομο που καλεί μπορεί να συζητήσει οτιδήποτε το απασχολεί σε σχέση με γενικότερα προβλήματα ψυχικής υγείας και ειδικότερα κατάθλιψης και να πάρει πληροφορίες για τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Η Γραμμή Βοήθειας είναι μια υπηρεσία ενημέρωσης και υποστήριξης που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αναζητούν βοήθεια για προβλήματα ψυχικής υγείας κι αισθάνονται ότι δεν έχουν που να στραφούν. Παράλληλα, αποτελεί ένα μέσο κινητοποίησης των ατόμων που έχουν ανάγκη, ώστε να απευθυνθούν περαιτέρω σε κάποια υπηρεσία ψυχικής υγείας. Οι υπηρεσίες στις οποίες παραπέμπονται οι ενδιαφερόμενοι είναι αποκλειστικά εκείνες που είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη 210 6515600 :

• Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 - 18.00.
• Οι συνομιλίες είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.
• Ο χειρισμός των θεμάτων διέπεται από σεβασμό στην προσωπικότητα και στα δικαιώματα του καλούντα.
• Δεν ζητείται κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο πέρα από εκείνα που είναι απαραίτητα για την κατάλληλη υποστήριξη του ατόμου που καλεί.
http://andounis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_21.html?spref=fb#.UGoTLE26fW8

Σχετικά με το Πρόγραμμα "Κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων"

Με τις διατάξεις του άρθρου 138 του 4052/2012 θεσμοθετήθηκε η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος με τίτλο "Πρόγραμμα κατ` οίκον φροντίδας Συνταξιούχων" για την κάλυψη των ανα
γκών της κατ` οίκον φροντίδας συνταξιούχων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας που καθιστούν δυσχερή την αυτόνομη διαβίωσή τους.

Το Πρόγραμμα καλύπτει τους συνταξιούχους όλων των Φορέων κύριας ασφάλισης της χώρας, με σκοπό την κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε μονάδες κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως φορέας υλοποίησης του Προγράμματος προετοίμασε τον μηχανισμό για την υποστήριξή του και ανακοινώνει ότι από 15/10/2012 θα δέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων στα κατά τόπους Υποκαταστήματά του και Παραρτήματά του. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν και άλλα σημεία για την υποβολή των αιτήσεων (π.χ ανταποκριτές του ΟΓΑ, ΚΕΠ κ.λ.π).

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/10866