Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ    


Το Σωματείο  « Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας » ιδρύθηκε το 1992 , έχει έδρα την πόλη της Πάτρας  και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

 Βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας, ως ο πιο δραστήριος εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και αυτό ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση καθώς και ώθηση να συνεχίσει το εθελοντικό της έργο.                                                                         
Σκοποί της ΕΕΑΣΚΠ είναι η ενημέρωση για την Σ.Κ.Π., η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμΣΚΠ.                                                
Στόχος της είναι η έγκριτη επιστημονική ενημέρωση με συντονισμένες μελέτες και έρευνες και η ουσιαστική ένταξη και αξιοποίηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων ΑμΣΚΠ, ώστε να παραμένουν ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.
Η ΕΕΑΣΚΠ λόγω της 20ετούς λειτουργίας της, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με επιστημονική ενημέρωση το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα και το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τη χαρά να  προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου να την τιμήσουν με την παρουσία τους.
                                                              
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό επισήμων, χαιρετισμό και ομιλία της επίτιμης προέδρου και ιδρυτικού μέλους της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ευγενίας Αρβανίτη , χαιρετισμό και ομιλία της προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου και θα συνεχιστεί με επιστημονική ενημέρωση με ομιλητές τον κ. Νικόλαο Δημησιάνο,  Νευρολόγο-Επιστημονικό Συνεργάτη της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών  με θέμα: ΣΚΠ-Συμμόρφωση στη θεραπεία και Νεώτερα δεδομένα και τον κ. Παναγιώτη Καρανάσιο,Νευρολόγο-Επιμελητή Α΄ του Γενικού Νοσοκομείου  Πατρών «Αγ. Ανδρέας» με θέμα : Περιβαλλοντικοί παράγοντες και ΣΚΠ. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-συζήτηση.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Άντυ Μαγνησαλή, Δημοσιογράφος και
θα κλείσει με Πρόγραμμα από το  Μουσικό Σχήμα του  κ. Σωτήρη Τερλέση.  
Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της Merck-Serono Hellas ΑΕ                                   
 και είναι ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο, προς όλο το κοινό .
Με εκτίμηση    Το Δ.Σ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ.docΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ.doc
406 K  

   Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας στο εθελοντικό έργο του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ
και θα ήταν χαρά και τιμή μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.
Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Καραγιώργου
Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
Β΄Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ
http://newsitsamea.blogspot.gr
https://www.facebook.com/
http://radiogamma.blogspot.gr/

Σφαγείο στις παροχές με το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ

http://news.disabled.gr/?p=47948
Πώς θα «εξοικονομήσει» 300 εκατ. ευρώ το χρόνο από δαπάνες Υγείας η συγκυβέρνηση; Παίρνοντάς τα απευθείας και εν ψυχρώ από τις τσέπες των ασφαλισμένων. Οπως αποκαλύπτεται και από τη δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β 1233/2012), ο λεγόμενος «εξορθολογισμός», το υποτιθέμενο «νοικοκύρεμα» των δαπανών για την Υγεία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά νέο χαράτσωμα των ασφαλισμένων, που εδώ και χρόνια πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τώρα θα πληρώνουν έως και 50% συμμετοχή για νοσηλεία και έως και 45% για εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις δραματικές περικοπές περιλαμβάνονται:

ΑμεΑ έξω... logoΓια νοσηλεία σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, όταν γίνεται χρήση του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (σ.σ. αφορά στις περισσότερες κλινικές) για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ επιβάλλεται συμμετοχή κατά 50% και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους κατά 30% στο σύνολο της δαπάνης νοσηλείας.

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων η 1η Νοεμβρίου. Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τη δωρεά οργάνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους, ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων». Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, ο Οργανισμός φροντίζει να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων.
 

Πολλαπλή σκλήρυνση: Νέα στοιχεία για γονιδιακές ποικιλομορφίες που συνδέονται με τη νόσο

Πηγές: ‘Scientific Reports. απο ’http://www.iatronet.gr  http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/10/1825.html?spref=fb

Πέντε επιστήμονες, περιλαμβανομένων 2 από το Simon Fraser University, ανακάλυψαν ότι ποσοστό 30% της πιθανότητας εμφάνισης πολλαπλούς σκλήρυνσης μπορεί να εξηγηθεί από 475.806 γενετικές ποικιλομορφίες στο γονιδίωμα. . ..

Ο Corey Watson και ο Felix Breden, καθώς και 3 βρετανοί επιστήμονες, δημοσιεύουν τα ευρήματα στο περιοδικό ‘Scientific Reports.’

Ο Watson και οι συνεργάτες του πρόσφατα βοήθησαν στην ποσοτικοποίηση της γενετικής ευαισθησίας της πολλαπλούς σκλήρυνσης, εστιάζοντας στις ποικιλομορφίες που εντοπίστηκαν από έρευνες γονιδιώματος στην περιοχή MHC σε 1.854 ασθενείς. Η περιοχή έχει συνδεθεί από καιρό με την ευαισθησία στη νόσο.

Συγκρίθηκαν οι ποικιλομορφίες ασθενών με αυτές 5.164 ανθρώπων χωρίς την πάθηση.