Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2014 ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Πρωτομαγιάτικη εκδρομή μελών της ΕΕΑΣΚΠ στη Βόνιτσα και στη Μονή της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα.
            Τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ διοργάνωσαν εκδρομή με προορισμό τη Βόνιτσα στην ετήσια γιορτή  αλόγου του Ιππικού Συλλόγου Βόνιτσας. Κάναμε μια στάση για καφέ στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Αμφιλοχίας όπου συνομιλήσαμε με ψαράδες της περιοχής και άλλους φίλους  και φτάσαμε νωρίς το μεσημέρι στη Βόνιτσα. Στο χώρο εκδήλωσης της Γιορτής Αλόγου τα μέλη μας γνώρισαν από κοντά τα άλογα, τα προσέγγισαν, και αποκόμισαν έστω και στοιχειωδώς τα θεραπευτικά οφέλη της επαφής του με τα ζώα. Πήραμε μεζεδάκια από τις προβατίνες που είχανε σουβλίσει οι διοργανωτές. Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ, διασκέδασαν, χόρεψαν στο υπαίθριο χώρο της εκδήλωσης παρά την ανοιξιάτικη μπόρα που εμφανίστηκε. Η πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ ευχαρίστησε δημοσίως τους διοργανωτές της εκδήλωσης για τη φιλοξενία που πρόσφεραν στο κοινό και στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ, και εξέφρασε την περηφάνεια της για τα άτομα του τόπου της, μιας και τυχαίνει ο τόπος καταγωγής της να είναι ένα παρακείμενο χωριό.
            Εν συνεχεία σταματήσαμε σε εστιατόριο του γειτονικού χωριού του Άγιου Νικόλαου όπου τα μέλη μας απήλαυσαν, στο απόβροχο, σε εστιατόριο του χωριού, και σε καφετέρια, ζεστό καφέ και φαγητό της αρεσκείας τους.
            Αργότερα η εκδρομική ομάδα της ΕΕΑΣΚΠ ξεκίνησε για τη Λευκάδα, όπου απολαύσαμε στην όμορφη διαδρομή τα γραφικά τοπία που ξεπρόβαλαν μέσα από τα παράθυρα του πούλμαν που επιβαίναμε και στα οποία εναλλάσσονταν το βουνό με τη θάλασσα μέσα σε ένα ανοιξιάτικο οργιώδες πράσινο που προσπαθούσε να καταλάβει τον μέγιστο δυνατό χώρο στη φύσης.
            Περάσαμε από την πόλη της Λευκάδας στην οποία ο κόσμος βοούσε ως μέλισσες στα καφέ του δρόμου που διερχόμαστε. Ανεβήκαμε το γραφικό δρόμο προς τη μονή της Παναγίας Φανερωμένης και δε χορταίναμε να κοιτάζουμε το τοπίο που αφήναμε πίσω μας το οποίο βάφονταν σε φόντο γαλάζιου και σκούρου μπλε της θάλασσας που έδενε με τον ουρανό του απόβροχου απ’ όπου ξεπετάγονταν και πάλι οι ακτίνες του ήλιου που έδειχναν ότι η Άνοιξη πλέον εγκαθίσταται.
            Με την άφιξή μας στη μονή, τα μέλη προσκύνησαν με ευλάβεια στο ναό, ξεκουράστηκαν στο φιλόξενο χώρο της μονής, αντάλλαξαν απόψεις για το μέρος, θαύμασαν τα άγρια ζώα που φιλοξενεί η μονή, κουβέντιασαν με τον τεράστιο κίτρινο παπαγάλο, και κουρασμένοι όλοι αλλά συνάμα χορτάτοι από την όλη μας περιήγηση πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
            Ακόμη μια φορά απολαύσαμε τη διαδρομή. Χαρήκαμε τον ήλιο ο οποίος πλέον είχε ξαναβγεί.
 Γεμάτοι από τις εικόνες που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ευχηθήκαμε για την επιτυχή επανάληψή της και το Δ.Σ. ευχαρίστησε θερμά τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν σε αυτήν την υπέροχη έξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία, δύναμη και χαρά!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.