Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δικαιώθηκε παραπληγικός για το επίδομα ετέρου προσώπου μετά από ενάμιση χρόνο

Δικαιώθηκε παραπληγικός για το επίδομα ετέρου προσώπου μετά από ενάμιση χρόνο
Ίσως αυτό το περιστατικό γίνει η αφορμή για να διεκδικήσουν και οι τετραπληγικοί αυτό το περίφημο «επίδομα ετέρου προσώπου» που το 99,9% των τετραπληγικών δεν το έχει δει ούτε ζωγραφιστό! Αν δεν το δικαιούνται οι μη αυτοεξυπηρετούμενοι τετραπληγικοί αυτής της χώρας, ποιοι είναι τελοσπάντων οι δικαιούχοι του;;!!
Πότε θα σταματήσει πια αυτό το σαπισμένο σύστημα να ζητά από τους πραγματικούς αναπήρους να έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και να ζητιανεύουν τις «παρεμβάσεις» συνδικαλιστών, θεών και δαιμόνων, στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, για τα αυτονόητα;;!!

http://news.disabled.gr 

Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια στις μετεγγραφές των φοιτητών

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (τυφλοί, νεφροπαθείς, με αναπηρία άνω του 67% κ.ά.) ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα μήνες ανεργίας εντός του 2012, το εισοδηματικό όριο ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν από 12.000 που προβλεπόταν αρχικά. http://news247.gr

Κλειστή η πόρτα της Σχολής Καλών Τεχνών για τους ανάπηρους

Η κατάργηση των ειδικών εξετάσεων δεν αφήνει περιθώρια εισαγωγής στα ΑΜΕΑ
Ο αποκλεισμός αυτών των ανθρώπων ξεκίνησε το 2009, με το νόμο 3794 του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 35 αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας ή σοβαρή πάθηση (πχ τυφλοί, κωφοί, κωφάλαλοι, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, από βαριά μυασθένεια θεραπευτικώς αντιμετωπιζόμενη με φαρμακευτική αγωγή, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση κλπ), εισάγονται χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης πλην του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας και των Τμημάτων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5% εφόσον είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης από Λύκειο ή αντίστοιχο Σχολείο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Οι πάσχοντες από τις προαναφερόμενες παθήσεις _ τονίζεται _ δεν εισάγονται σε Τμήματα στα οποία λόγω της φύσης της επιστήμης είναι δυσχερής γι' αυτούς η παρακολούθηση σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος, που εγκρίνεται από τη σύγκλητο και ανακοινώνεται πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο γίνεται η επιλογή.

http://www.tovima.gr/society 

ΕΕΑΣΚΠ- Δ.Τ. ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑμΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει τη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, σε αγαστή συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Η Ελπίδα», όπου μετά από συνεννοήσεις των Προέδρων των Σωματείων (¨ΕΕΑΣΚΠ¨: κα Μαργαρίτα Καραγιώργου και ¨Η Ελπίδα¨ : κος Θεόδωρος Μαδιάς ) και με αποφάσεις των Δ.Σ., τα Άτομα με ΣΚΠ της περιοχής, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Σωματείου «Η Ελπίδα» στη διεύθυνση: Μαβίλη 12 στο Αγρίνιο. Τηλ.: 2641024198

Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ: η κα. Μαρία Κορακά, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικευμένη στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και η κα. Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Νοσηλεύτρια.
Επίσης θα λειτουργήσει ΔΩΡΕΑΝ, Ομάδα Υποστήριξης μελών της ΕΕΑΣΚΠ, στο Αγρίνιο με την εποπτεία της κα. Κορακά Μαρίας, Κοινωνική Λειτουργό, Ειδικευμένη στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία.
Πληροφορίες για το χώρο και το χρόνο διεξαγωγής:
Τηλ: 6974 349 109. E-mail: mariakoraka@yahoo.gr

Έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τα ΑμΣΚΠ, όπου μας χρειαστούν! Βιώνουμε το πρόβλημα της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να ενημερώσουμε για κάθε τι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!
Γιατί όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

https://www.facebook.com/notes/