Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Το Σωματείο Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992 , έχει έδρα την πόλη της Πάτρας, καλύπτει γεωγραφικά όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας .

Συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς καθώς και με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές και διοργανώνει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΣΚΠ , λόγω της λειτουργίας του νέου Γραφείου Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της στην πόλη του Αγρινίου (Μαβίλη 12, Τηλ. 2641024198), διοργανώνει εκδήλωση επιστημονικού χαρακτήρα, με θέμα : ¨Η ζωή με ΣΚΠ¨, που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30 μ. μ. , στο ξενοδοχείο Imperial και έχει τη χαρά να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει Ομιλία και Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, Χαιρετισμός Επισήμων και θα συνεχίσει με Επιστημονική Ενημέρωση από τον Νευρολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπίσσα με θέμα : «ΣΚΠ- Νεώτερα δεδομένα», την Φυσικοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Κολοβού με θέμα : «Φυσικοθεραπευτική στρατηγική στη ΣΚΠ και Υδροθεραπεία» και την Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Προπτυχιακή στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Κορακά με θέμα : «Η ΣΚΠ σε μέλος της Οικογένειας και οι επιπτώσεις της».

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-συζήτηση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Γραφείο Συντονισμού και Ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων : Μαβίλη 12, Τηλ. 2641024198 Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ. 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.6974349109

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ
45000 θέσεις εργασίας για ανέργους με επιταγή εισόδου τον Μάρτιο
-Χορήγηση επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών. Αφορά 45000 θέσεις εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες) σε συνδυασμό με καθοδήγηση/εκπαιδευτικό mentoring.

Επιδοτηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών. Αφορά 7.000 νέους και παρέχει: α) χρηματοδοτική ενίσχυση για τη δημιουργία επιχειρήσεων ιδιαίτερα εκείνων που ενσωματώνουν στοιχεία καινοτομίας. Για την έναρξη της επιχείρησης το ποσό της επιχορήγησης δύναται να ανέλθει έως 10.00 ευρώ. β) συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων επιχειρηματιών, η οποία ανέρχεται κατά μέγιστο σε 3.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 300,00 ευρώ ετησίως για μαθητές έως 16 ετών

-Βασική προϋπόθεση είναι να μην υπερβαίνει το ετήσιο φορολογητέο
οικογενειακό εισόδημα τα 3.000 ευρώ ( πραγματικό ή τεκμαρτό επίδομα)

Το σχολικό επίδομα για τους μαθητές ανέρχεται στο ποσό των 300,00
ευρώ ετησίως για κάθε παιδί μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και καταβάλλεται
μετά τη λήξη έκαστου σχολικού έτους.

Σε κάθε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του
παύει να καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες,
συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων
κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία
υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Δυτική Ελλάδα: 150 προσλήψεις σε νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας


http://www.pelop.gr/?page=article&docid=82591
Η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί κατόπιν πρωτοβουλίας και εισηγήσεως του Κυπριακού Συνδέσμου Μυασθένειας Gravis κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου στις Βρυξέλες (26 Μαΐου 2012), στο οποίο έλαβαν μέρος όλοι οι Σύνδεσμοι Μ.G. των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εβδομάδα Μυασθένειας Gravis.

Προϋποθέσεις και προσθεσμίες υποβολής αιτήσεων για το Φοιτητικό επίδομα 2013

Φοιτητικό επίδομα 2013 στις γραμματείες των σχολών

Αλλάζει η διαδικασία που θα χορηγηθεί το φοιτητικό επίδομα το 2013 στους δικαιούχους και για το λόγο αυτό υπάρχει και η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αιτήσεων και της εγκυκλίου που θα καθορίζει τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά .

Τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό επίδομα απο το 2013 θα καταθέτονται στις γραμματείες των σχολών.Αυτό εγινε γνωστό μεχρι στιγμής αλλα ακόμη δεν εχουν καθοριστεί οι υπόλοιπες λεπτομέρειες
Συγκεκριμένα για το φοιτητικο επίδομα 2013 οι δικαιουχοι θα πρέπει να απευθύνονται στις γραμματείες των σχολών τους εκτός απο τις αιτήσεις για τις βεβαιώσεις και για το φοιτητικό επίδομα χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στις εφορίες,αφου οι γραμματείες των σχολών θα υποβαλουν τις αιτήσεις στην υπηρεσία Δημοσιονομικού ελέγχου .


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr
Η πρωτεύουσα της Αχαΐας θα φιλοξενήσει φέτος το 20ο All Star Game του ΕΣΑΚΕ, εκεί στις 9 και 10 Μαρτίου θα συγκεντρωθούν όλα τα αστέρα του ελληνικού μπάσκετ. Αυτοί που πρωταγωνιστούν στα γήπεδα της Α1, Έλληνες και ξένοι, οι νεαροί Έλληνες που πρωταγωνιστούν στις μικρότερες κατηγορίες αλλά, όπως συνέβη και τα προηγούμενα πέντε χρόνια, και οι αθλητές της ΟΣΕΚΚ. Η Ομοσπονδία Ελλήνων καλαθοσφαιριστών με αγωνιστικό αμαξίδιο έχει το δικό της κομμάτι στην κεντρική σκηνή του All Star Game, στο οποίο συμμετέχει για έκτη χρονιά.

Το θέαμα θα είναι πλούσιο, οι μάχες των αθλητών κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά και στο διαγωνισμό τρίποντων θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες και αναμένεται να ενθουσιάσουν τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο τηςΠεριβόλας. Η Πάτρα έχει αποδείξει άλλωστε το ενδιαφέρον της και την ευαισθησία της στο μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο.

"ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ"Οι Γιατροί Καταγγέλλουν Τους Φαρμακοποιούς

Κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στο ΣτΕ υπέρ της Δραστικής Ουσίας και του Ελληνικού Δημοσίου και κατά της Επιστήμης και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, που ως σήμερα προέβαλλε το Υπουργείο Υγείας ως τροϊκανή επιταγή, στήριξε στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενάντια στην επιστημονική θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ΥΑ και στις 1 Μαρτίου θα παρουσιάσει στο ΣτΕ την ύψιστη επικινδυνότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, που ισχύει μόνο στην Ελλάδα και σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης.

Δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους απο το ΕΣΠΑ

Τη χορήγηση δωρεάν περίθαλψη για 200000 ανασφάλιστους πολίτες για τα επόμενα δύο χρόνια μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Ολα δωρεάν – Ιστοσελίδες για δωρεάν αγαθά και υπηρεσίες

http://socialpolicy.gr
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίων Πασχόντων
http://frei-travelcongress.com/pages/advanced_news_posts/en108.php
Συνδιάσκεψη φορέων διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ , την Παρασκευή 22-2-2013 στην Αγορά Αργύρη με θέμα: η υγεία μας αφορά όλους .
Εκ μέρους της ΕΕΑΣΚΠ, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε επί των θεμάτων που αφορούν τα ΑμΣΚΠ, η πρόεδρος κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου.

http://www.thebest.gr/news/