Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παν-Αναπηρικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Η ΕΕΑΣΚΠ ως μέλος της ΠΟΑμΣΚΠ, παρευρέθηκε στο Παναναπηρικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΕΣΑμεΑ στην Ομόνοια, με κατάληξη στο Σύνταγμα στη Βουλή, όπου βρέθηκε με άλλους συμπάσχοντες, σε έναν αγώνα προάσπισης και διεκδίκησης δικαιωμάτων των ΑμΣΚΠ . Ευχαριστούμε τα μέλη και τους εθελοντές μας (Μαργαρίτα Κ., Ιωάννα Τ., Αναστασία Γ., Βικτωρία Ζ., Νότα Ν., Έμα Σ., Νίκο Α. και Μάκη Γ.) για την ενεργό συμμετοχή τους. Το Δ.Σ., ευχαριστεί το παράρτημα της ΕΣΑμεΑ και το Σωματείο Αναπήρων Ν. Αχαίας για τη διευκόλυνση μεταφοράς των μελών προς και από Αθήνα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα ΑμεΑ , όπου στο Συλλαλητήριο απέδειξαν την αγωνιστικότητά τους, την αξιοπρέπεια και τη μεγαλοσύνη της ψυχής τους. [Δανειζόμαστε φωτογραφίες , γιατί δυστυχώς από μια ατυχή συγκυρία δεν υπάρχουν φωτογραφίες της ΕΕΑΣΚΠ]

Φιλανθρωπικό παζάρι στο σταθμό του Ρίου

Πάτρα: Φιλανθρωπικό παζάρι στο σταθμό του Ρίου Από την ομάδα «Άνοιξη»
Η ομάδα φιλάνθρωπων "Άνοιξη" διοργανώνει φιλανθρωπικό παζάρι με ρούχα από 1 ευρώ ανταλλαγή με προϊόντα το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο παρκινγκ του ΟΣΕ στο σταθμό του Ρίου.
http://www.thebest.gr/news

Κοινωνικά Φροντιστήρια, Σχολεία Αλληλεγγύης, Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, Δωρεάν μαθήματα μουσικών οργάνων κλπ.

150 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών από την ΜΚΟ «ΕΔΡΑ»

 Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ "ΕΔΡΑ" Ανακοινώνει : Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν πενήντα (150) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες από Δευτέρα 24/9/2012 έως και την Παρασκευή 5/10/2012 από τις 9.00 έως 13.30.
 

Ολλανδοί ξεχώρισαν ελληνικό φορέα

Η ολλανδική ιατρική σελίδα Global Mental Health News στο πλαίσιο παρουσίασης φορέων που ξεχωρίζουν για τη δράση τους ανά τον κόσμο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό φορέα ψυχικής Υγείας «Έδρα» και την ξεχώρισε ανάμεσα από δεκάδες.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Παράταση έξι μηνών για το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εργασίας.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Χαρίζονται: Γερανός και ηλεκτρικό κρεβάτι για Α.με.Α

Για πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο info@e-charity.gr
http://www.e-charity.gr/article.php?cat=Aksizei&subcat=Aksizei&tef=August&y=2012&num=5

Καιάδας …. τελευταίας τεχνολογίας : Κυβέρνηση και Υπουργεία (όχι μόνο Υγείας…)

Στο δρόμο βρέθηκαν σήμερα παρά την ανυπόφορη ζέστη, ασθενείς με χρόνια νοσήματα και άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Ελλάδα με τις οικογένειές τους αλλά και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, για να δηλώσουν με τον πιο άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους όχι μόνο στα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί και που πνίγουν τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες, αλλά και αυτά που αναμένεται να παρθούν καταδικάζοντας όλους όσους έχουν ανάγκη τη στήριξη του κράτους πρόνοιας, στο θάνατο.
δείτε περισσότερα: http://www.thebest.gr/news/

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ. - ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ.

Σας κάνουμε γνωστό ότι από 01/10/2012 μέχρι 30/11/2012 θα εφαρμοστεί το μέτρο της
καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στα ΕΛ.ΤΑ. ή στις Τράπεζες, απ' όπου τους καταβάλλεται η σύνταξη ή το οικογενειακό επίδομα.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Capital + Vision στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, στις 28-30 Σεπτεμβρίου, 2012

Το πολυσυνέδριο Capital + Vision επιχειρεί το πάντρεμα της επιχειρηματικότητας με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας και το πετυχαίνει με την κινητοποίηση που δημιουργεί η συμμετοχή δεκάδων φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), επιχειρήσεων και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.